Web Analytics
More
    Reklāma

    No 1. jūlija Eiropas Savienībā tiks samazinātas viesabonēšanas pakalpojumu cenas

    Jaunākie raksti

    Eiropas Komisija turpina pirms vairākiem gadiem aizsākto darbu un arī šogad samazina viesabonēšanas pakalpojumu cenas Eiropas Savienības dalībvalstīs. No 1. jūlija spēkā stāsies jaunie viesabonēšanas pakalpojumu cenu griesti un megabaits datu viesabonēšanā maksās 20 eiro centus (šobrīd šāds apjoms maksā 45 eiro centus), izejošo zvanu minūte maksās 19 eiro centus (šobrīd – 24 centus), ienākošo zvanu minūte maksās 5 eiro centus (šobrīd – 7 centus) un īsziņas nosūtīšana maksās 6 eiro centus (šobrīd – 8 centus). Tādējādi par mobilajiem sakariem ceļojumos uz Eiropas Savienības dalībvalstīm maksāsim mazāk.

    Tā ir lieliska ziņa un atlicis pavisam nedaudz, lai viesabonēšanas pakalpojumiem vairs nebūtu zvērīgi augstas cenas un arī izbraucot ārpus savas mājas valsts mēs par mobilo sakaru pakalpojumiem maksātu pēc mājas operatora tarifiem. Salīdzinājumam, jaunās datu viesabonēšanas cenas 2010. gadā bija 25 reizes augstākas.

    Reklāma

    Turklāt no 2014. gada 1. jūlija Eiropas mobilo sakaru operatori jums var piedāvāt īpašu viesabonēšanas līgumu pirms došanās ceļā vai, ja iespējams, valstī, kurp dodaties, atļaus izvēlēties vietējo operatoru datu viesabonēšanai, proti, tiem klientiem, kas grib internetā lasīt ziņas, augšupielādēt fotogrāfijas un skatīties video. Līdz ar to varēsit salīdzināt dažādus viesabonēšanas piedāvājumus un izvēlēties izdevīgāko, esot tālu no mājām.

    Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietniece Nēlī Krusa (@NeelieKroesEU), kas ir atbildīga par digitalizācijas programmu, teica: “Šis milzīgais datu viesabonēšanas cenu samazinājums mums visiem šovasar būs liela pārmaiņa. Tomēr ar to vien nepietiek. Kāpēc mums vienotajā tirgū vispār vajadzīgi viesabonēšanas tarifi? Ceru, ka līdz šā gada beigām izdosies vienoties par pilnīgu atteikšanos no tiem — Parlaments savu darbu ir padarījis, nu ir dalībvalstu kārta šo darījumu apstiprināt!”

    roamingeu

    AvotsEuropa
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kristaps
    25.06.2014 20:29

    nezinu kur viņi tadus ciparus izrauj bet 2012 gadā uz nedēļās nogali biju aizbraucis uz Austriju…. pa 3 dienām norunāts labi ja kādas 10minūtes(ienākošie un izejošie) un ap 20sms aizsūtītas.. Mobīlie dati bij izslēgti, tātad pa MB nevarēja iekasēt, to arī reiķins apliecināja un pie ikmēneša reiķina man smuka summiņa bija = 15lS(21eur) klāt pie pamatreiķina no šīs viesabonēšanas 3 dienām….
    Kopš tā ceļojuma esmu iemācijies vienkarši nopirkt tās valsts pirmajā bendzīntankā kādu prieksapmaksas karti, paņemt klāt 5eur vai 10eur kredītu un runāt praktiski stundām ilgi :D sanāk daudz lētak un daudz izdevīgāk nekā viesabonēšana! Un viņi vēlas samazināt ‘priekšapmaksas’ karšu lietotājus…. HA! :D

    ES un šengenas zona my ass! sen jau vajadzēja būt ‘vienotam’ tīklam šajā zonā kur politika ir kā patlaban vienas valsts ietvaros, bet kurš tev dos? Izdevīgi tiem resnajiem augšā kas sēž tas nebūt nav……

    Markuss
    30.06.2014 13:55
    Reply to  Kristaps

    gan jau biji pie sveices robezhas netalu un parleca uz sveices tiiklu (vai lihtensteinas) un tur ir citi tarifi..

    Reklāma