Web Analytics
More
    Reklāma

    Facebook būtiski samazina un optimizē Android aplikāciju, lai tā ir pieejamāka jaunattīstības valstīs

    Jaunākie raksti

    Latvijā mēs esam pieraduši pie lētiem un kvalitatīviem sakariem un jaudīgām mobilajām ierīcēm, kas ļauj pilnvērtīgi izbaudīt fotogrāfiju, mūzikas un video aplūkošanas iespējas. Tomēr lielākajā daļā pasaules situācija ir savādāka un īpaši jaunattīstības valstīs nav pieejami nedz stabili sakari, nedz spējīgas mobilās ierīces. Tas liek lielajiem tehnoloģiju ražotājiem veikt papildus darbus, lai savus produktus un servisus padarītu ērti lietojamus vai vispār pieejamus arī jaunattīstības reģionos. Īpaši aktuāli tas ir tāpēc, ka ASV, Āzijā un Eiropā jau ir panākts tirgus piesātinājums un jaunu lietotāju piesaistīšana paliek pārāk dārga. Tieši tāpēc Google un Facebook pēdējos gados izstrādā tehnoloģijas (gaisa balonus vai bezpilota lidaparātus) un iniciatīvas, kas ļauj jaunattīstības reģionos pieejamākus padarīt sakarus un tādējādi arī savus pakalpojumus.

    screen-shot-2014-06-19-at-10-23-39-am
    Facebook aktīvo lietotāju skaita izmaiņas

    Facebook savā inženieru blogā publicējuši rakstu, kurā skaidro par servisa Android aplikācijas uzlabojumiem. Tā kā paēdušajam nesaprast neēdušo, tad Facebook inženieru komanda devās uz Āfriku un iepazinās ar mobilo sakaru kvalitātes un ierīču pieejamības situāciju. Atgriezušies atpakaļ savos ofisos, viņi ķērās pie darba, lai aplikāciju padarītu ātrāku, mazāku un efektīvāku. Un jāsaka, ka uzlabojumi ir patiešām iespaidīgi.

    Reklāma

    Uzlabotā Facebook Android aplikācija tagad ātrāk startējas (īpaši uz lētākām un lēnākām ierīcēm). Facebook inženieri norāda, ka aplikācijas ielādes ātrums uzlabots pat līdz 50%. Izmantojot citas datu kompresijas tehnoloģijas (pie reizes nezaudējot, piemēram, attēlu kvalitāti) panākts līdz 50% mazāks aplikācijas datu patēriņš. Tā kā lētas Android ierīces ir apveltītas ar ļoti mazu iebūvētās atmiņas apjomu, tad ļoti svarīgi bija samazināt Facebook aplikācijas instalācijas faila izmēru. Tagad lētākām ierīcēm instalācijas faila izmērs samazināts pat par 65%.

    Tomēr nevajadzētu domāt, ka šie ievērojamie uzlabojumi būs katram aplikācijas lietotājam un jaudīgo telefonu lietotājiem tāpat tiks servētas aplikācijas versijas, kur optimizācija nav tik jūtama un būtiska. Daudz svarīgāks gan ir fakts, ka tagad lētāku (lēnāku) ierīču lietotājiem Facebook aplikācija darbosies labāk un lētāk.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    kseo
    20.06.2014 11:54

    Loooool tak tik bieži viedtālruns ir darbam nederīgs tikai dēļ facebook aplikācijas!! htc, samsung – uz pārinstalēšanu tā tik vien nes! Vnk izskatās, ka nesmuko šmuci ar android aplikāciju facebooks mēģina noslēpt zem ‘inovācijām priekš jaunattīstības valstīm’ …

    Reklāma