Web Analytics
More
    Reklāma

    7 lietas, kas tev būtu jāzina par jauno Amazon Fire viedtālruni

    Jaunākie raksti

    Amazon vakar savā mājas pilsētā Sietlā prezentēja savu pirmo viedtālruni. Gluži tāpat kā citi uzņēmuma gadžeti, arī telefons ticis pie ugunīga nosaukuma – to sauc par Amazon Fire Phone. Pusotru stundu garā prezentācijā Amazon dibinātājs un vadītājs Džefs Bezos pasauli iepazīstināja ar jaunās ierīces iespējām un jāsaka, ka kopumā ierīce ir interesanta.  Uzreiz gan ir jāsaprot, ka šis telefons ir veidots speciāli kvēlākajiem Amazon servisu lietotājiem un faniem. Savā būtībā tā, tāpat kā Kindle e-lasītāji un Kindle Fire planšetdatori, paredzēta piekļuvei Amazon Music, Amazon Instant Video, Kindle e-grāmatu un Audible audio grāmatu servisiem. Tādējādi tas tiešā mērā nekonkurē nedz ar aifoniem, nedz Samsungiem.

    Esmu apkopojis X svarīgākās lietas, kas tev būtu jāzina par šo telefonu. Ja vēlies noskatīties pilno Amazon Fire Phone prezentāciju, skaties zemāk novietoto video.

    Reklāma

    [youtube=http://youtu.be/w95kwXy_MOY]

    Pieejamība un cena

    Lai aiztaupītu skaudrās vilšanās sajūtu, uzreiz pateikšu, ka jaunais telefons (tāpat kā daļa citu Amazon gadžetu) būs pieejams un aktuāls tikai ASV. Proti, Amazon Fire 32 GB modelis maksās 199 ASV dolārus ar 2 gadu kontraktu vai 649 ASV dolārus pērkot uzreiz. 64 GB versija maksās 100 dolārus vairāk. Telefons darbosies tikai AT&T tīklā. Ierīci pasūtīt var jau tagad, taču pie pircējiem savu ceļu tā uzsāks tikai pēc 25. jūlija. Ak, jā, Fire Phone pircēji veselu gadu varēs bez maksas lietot Amazon Prime servisus. Tātad, Latvijā šis produkts diemžēl nebūs aktuāls.

    Bet tā kā daļa Kursors.lv lasītāju ir cipargalvas, tad ir vērts palasīt tālāk par šī telefona spējām.

    Tehniskais aprīkojums pa pirmo!

    Amazon Fire Phone darbojas ar jaudīgu 2.2 GHz Qualcomm Snapdragon 800 četrkodolu procesoru, 2 GB operatīvo atmiņu un par video pusi atbild Adreno 330 videokarte. Telefons aprīkots ar 4.7 collu 720p izšķirtspējas displeju, kas pie reizes ir arī gana spožs (590 niti), lai uz tā pat saulainā dienā varētu lasīt grāmatas. Baterijas darbības laiks tiek solīts līdz 285 stundām gaidīšanas un līdz 22 stundām sarunu režīmā. Telefona korpuss veidots no Gorilla Glass aizsargstikla un tā sānos novietotas alumīnija pogas.

    Fire Phone darbojas ar Fire OS, kas savos pamatos ir Android, taču bez Google servisiem. Aplikācijas tiek iegūtas no Amazon aplikāciju veikalā, kurā tagad ir pāri 240 000 aplikāciju.

    Kāpēc telefonam ir tik daudz kameru?

    Telefona aizmugurē ir iestrādāta 13 megapikseļu kamera ar f/2 objektīvu. Interesanti, ka Fire Phone lietotāji savas ar telefonu uzņemtās bildes un video varēs uzglabāt Amazon Cloud Drive mākoņservisā neierobežotā daudzumā un pilnīgi bez maksas. Ierīcei ir arī 2.1 megapikseļu priekšējā kamera videozvaniem un selfiju uzņemšanai.

    Prezentācijā Džefs uzsvēra optiskās attēlu stabilizācijas funkcijas nozīmi un nekautrējās ar Fire Phone uzņemtos attēlus salīdzināt ar Samsung Galaxy S5 vai Apple iPhone 5s kameras veikumu.

    feature-camera-popup

    Tomēr tas nav viss. Fire Phone priekšpusē izvietotas vēl četras kameras, katrā ierīces stūrī pa vienai un tās seko līdzi savam saimniekam mēģinot noteikt tā kustības. Kamdēļ to vajag? Lasi tālāk.

    Dynamic Perspective 3D telpiskuma tehnoloģija

    Es esmu viens no tiem cilvēkiem, kas uz 3D tehnoloģijām televizoros un telefonos raugās ar lielu skepsi. Gluži vienkārši līdz šim neesmu redzējis nevienu praktiski noderīgu šīs tehnoloģijas izmantojumu plaša patēriņa elektronikas produktos. Fire Phone ir iestrādātas 4 atsevišķas kameras un īpaša programmatūra mēģina saprast ierīces lietotāja galvas kustības, lai ar attēlu ekrānā varētu radīt telpiskuma sajūtu. Amazon pie šīm tehnoloģijām strādājusi pēdējos četrus gadus.

    fire-phone-1

    Kāda no tā jēga? Iesākumam, šī funkcija ļaus izpausties spēlēs – varēsim palūkoties kas notiek aiz stūra, kā arī 3D kartēs apskatīt telpiskus objektus. Starp citu, kameras ir aprīkotas arī ar infrasarkano staru tehnoloģijām un darbosies pilnībā tumsā. Citiem vārdiem sakot, telefons vienmēr vēros ko dara tā saimnieks. Izstrādātājiem ir pieejama Dynamic Perspective funkcijas SDK.

    Zemāk video var iepazīties ar šīs funkcijas būtību.

    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=wkDXgPfLrL8]

    Firefly produktu un satura atpazīšanas tehnoloģija

    Tā kā Fire Phone telefona galvenais uzdevums ir palīdzēt Amazon pārdot vēl vairāk produktus, tad talkā nāk Firefly tehnoloģija. Uz telefona izvietota speciāls taustiņš, kas palaiž kameru un pavēršot to pret grāmatām, žurnāliem, plakātiem vai vizītkartēm, telefons spēs no “saprast” kas tas ir un uzreiz piedāvās to nopirkt Amazon veikalā vai servisos. Tāpat Firefly spēj atpazīt vairāk nekā 240 000 filmas, seriālus un 160 TV kanālus. Tādējādi skatoties kādu filmu, varēsim uzreiz iepazīties ar tajā tēlojošajiem aktieriem izmantojot X-Ray funkciju, kas informāciju iegūst no IMDb filmu servisa. Līdzīgi Firefly tehnoloģija ļauj atpazīt mūziku. Kopumā Firefly spēj atpazīt vairāk nekā 100 miljonus dažādu objektu. Starp citu, izstrādātājiem ir pieejams Firefly SDK, lai tie varētu šo funkcionalitāti iestrādāt savās aplikācijās.

    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=dUjGvsfRjA8]

    Mayday tehniskais atbalsts 15 sekundēs

    Pagājušajā gadā Amazon savu Kindle Fire HDX planšetatoru lietotājiem sāka piedāvāt īpaši ātru diennakts atbalsta servisu un Mayday būs pieejams arī Fire Phone lietotājiem. Ja cilvēkam rodas kāds jautājums par pašu telefonu, tā funkcijām vai Amazon servisiem, tad vienas pogas klikšķa attālumā varēs tikt pie atbalsta.

    feature-mayday._V351099405_

    Austiņas, kas nekad nesapiņķerēsies

    Lai arī vizuāli austiņas lielā mērā atgādina Apple EarPods austiņas, Amazon Fire Phone komplektācijā iekļautās austiņas ir apveltītas ar speciālu vadu, kas nesapiņķerēsies. Bez tam, pašas austiņas māk smuki “salipt” kopā. Amazon arī sola, ka austiņas nodrošinās augstu skaņas kvalitāti, kas būs svarīga, jo telefons aprīkots ar Dolby Digital Plus audio tehnoloģijām, kas ne tikai automātiski regulē skaļumu, bet arī rada telpiskas skaņas sajūtu. Pats telefons ir aprīkots ar stereo skaļruņiem.

    Fire_Phone_earbuds

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    P.
    19.06.2014 12:15

    Nu un vēl tādas fīčas, ka var paskrollēt weblapu vai atvērt sidebar, vienkārši sagāžot telefonu.

    LOOK
    19.06.2014 16:22

    Amazon konkrēti ir ieplānojis pačakarēt iPhone lietotāju prātu, uztaisot korpusa dizainu max tuvu “ābolam”.

    ABS
    20.06.2014 08:45

    Un ar vienu Fizisko pogu apakšgalā kā Samsungam! :)

    Reklāma