Web Analytics
More
    Reklāma

    Android viedtālrunis ar negatīvu pievienoto vērtību

    Jaunākie raksti

    Android nevēlamās programmatūras problēma tikko ieguvusi jaunu viepli, jo jau rūpnīcā Android viedtālrunis saņēmis malware piedevu. Diženās Ķīnas veiklie darboņi mums un jums sagatavojuši vienu traku piedāvājumu, no kura ir grūti atteikties.

    Šodienas varonis ir Star N9500, kas ir Samsung Galaxy S4 klons. Tam jau uzstādīta nevēlama programmatūra, kas slēpjas zem Google Play Store nosaukuma, bet faktiski ir Uupay.D Trojas kods (zirgs), kas var kopēt viedtālrunī esošo saturu un pat ieslēgt mikrofonu un noklausīt sarunas. Tāpat šī nevēlamā programmatūra var nosūtīt īsziņas uz maksas numuriem, tādējādi vēl papildinot ražotāja kabatu. Savā ziņā šis viedtālrunis ir līdzīgs Google subsidētajai Nexus līnijai, bet tas pats iegādājas saturu un neatstāj papildus naudas gūšanu pasīvā pašplūsmā.

    Reklāma

    Star N9500 iegādājams par aptuveni 113 eiro (plus PVN, kad tas ieceļo Latvijā), bet laikam nav diez ko prātīgi šādu ierīci iegūt savā īpašumā.

    Tā kā nevēlamā programmatūra iestrādāta viedtālruņa operētājsistēmā, to ir grūti izskaust.

    Avotsbgr.com
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elvijs Jaunzems
    18.06.2014 12:43

    Arī oriģinālajam Samsung Galaxy S4 ir malware, to sauc par TouchWiz

    walis
    20.06.2014 07:03

    hehe, labs

    Krotow
    20.06.2014 11:28

    Laikam domāji “bloatware”, kas TouchWiz ir patiesībā.

    Rakstā pieminātais ķīniešu trojas zirdziņš tātad ir izmantojams tikai kā platforma rootošanai (lai gan visticamakais, tas jau ir “rūtots” no rūpnīcas) un cita ROM bez spiegu figņām uzlikšanai.

    LOOK
    18.06.2014 14:20

    Man bija iPhone 4s kopija, kurai bija AppStore vietā, kaut kāda interneta proga, kura ik pa laikam gribēja pieslēgties Ķīniešu serveriem. Ja tas neizdevās (jo tas principā nebija iespējams), tad slēdza ārā telefonu.
    Izravēt to mēslu neizdevās, telefons aizceļoja uz miskasti.

    Reklāma