Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony uzlabo CMOS sensoru darbību tos saliecot

    Jaunākie raksti

    Sony paziņojuši, ka grasās uzlabot CMOS gaismas jūtīgo sensoru darbību un to darīt sensorus saliecot. Tiek ziņots, ka Sony jau saliecis 43 mm sensoru un arī 11 mm sensoru, kas paredzēts ievietošanai viedtālruņos. Ražotājs apgalvo, ka tādā veidā iespējams uzlabot gaismjūtību apmēram 1.4 reizes attēla vidus daļā, bet malās – divas reizes.

    Galvenā Sony liekto CMOS sensoru ideja balstīta uz objektīvu vienkāršošanu – nebūs nepieciešams attēlu iztaisnot, pirms tas nonāk uz sensora virsmas, tāpēc varēs izmatot mazāku elementu skaitu objektīvā. Īpaši būtiski tas ir viedtālruņos, lai saglabātu maksimālu sistēmas kopējo kompaktumu.

    Reklāma

    nexusae0_image_thumb28

    Kompaktkamerās un bezspoguļu kamerās šāds liekts CMOS sensors arī samazinātu kopējos izmērus, objektīvu izgatavošanas cenu un svaru, bet šādā liektā sensora sistēmā nebūs iespējams izmantot tam neparedzētus objektīvus. Sony tas nodrošinātu labu peļņu no aksesuāru un pašu objektīvu pārdošanas, jo vienkārša pāreja no, piemēram, Canon bajonetes standarta uz Sony standartu neko nedotu.

    curvedcmos-1402453889381

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma