Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung kopā ar itāļiem izveidojis viedu velosipēdu

    Jaunākie raksti

    Velosipēds, šis pilsētas un lauku iekarotājs, uzskatāms par vienu no lielākajiem cilvēces izgudrojumiem. Braucamlīdzeklis vieno miljoniem cilvēkus visā pasaulē un nav svarīgi vai tu dzīvo Honkongā vai Frankfurtē – visi izmanto velosipēdus.

    Samsung nolēmis, ka derētu velosipēdu izgudrot atkārtoti, lai tiktu aplaimotas arī pavisam mūsdienīgo velofanu sirdis. Sadarbībā ar itāļu velosipēdu ražotāju Giovanni Pelizzoli un Samsung Maestros Academy studentiem, tapis interesants nākamās paaudzes velosipēds. To var vadīt ar, protams, Samsung viedtālruni. Nē, ne gluži stūrēt un mīt virtuālos pedāļu, bet vadīt dažādas papildu iesējas, kas pievienotas viedajam velosipēdam.

    Reklāma

    Velosipēdam ir viens pārnesums (fiksītis, draugi), tam ir iebūvēti lāzeri, kas naktī ap velosipēdu izzīmē gaišas līnijas, gluži kā veloceliņu. Velosipēdam ir atpakaļskata kamera, GPS un dažādas drošības sistēmas. Visiem, kuri jau pēta konta atlikumus varu pačukstēt, ka šis ir tikai koncepts un diez vai tas tuvākajā laikā tiks palaists ražošanā. Cerams, ka kāds cits ražotājs saņemsies un izveidos savu līdzvērtīgu velosipēdu, lai aplaimotu tehnoloģiju fanus.

    Man gan jāatzīstas, ka viedumu jau sāk piedēvēt visparastākajām lietām. Diez vai par viedumu var dēvēt iespēju pie stūres piestiprināt viedtālruni un izzīmēt lāzeru līnijas. Lāzeru līniju izzīmētājs internetā maksā ap $10, iespējams pat lētāk.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raivis Rasnačs
    13.06.2014 11:38

    Tas magnētiskais turētājs man baigi patīkas. :)
    Tikai jautājums: kā pie tāda turēsies plastmasīgie Samsungi? :D

    Gigabaits
    13.06.2014 12:26

    Iekšā viņiem jau ir pietiekami daudz metāla! :D

    Reklāma