Web Analytics
More
    Reklāma

    Tails 1.0 – operētājsistēma, kura ļauj palikt pietiekami anonīmam

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā nedēļā, 6. jūnijā, Vašingtonā tika prezentēta jauna operētājsitēma, kurai dots nosaukums Tails (The Amnesic Incognito Live System) 1.0. Jaunums ļaus izvairīties no interneta cenzūras, sekošanas, un aplūkot bloķētos saitus. Vismaz zināmā mērā tās lietotāji varēs saglabāt savu anonimitāti un būt pārliecināti, ka valsts un citi pārāk ziņkārīgi tipāži nebāž savu degunu viņu lietās.

    Ja jūsu valstī ir problēmas ar pieeju bloķētām interneta vietēm, tad Tails 1.0 jums palīdzēs tik galā ar šo problēmu pietiekami vienkārši. Operētājsistēma izmanto Tor tīklu, un jūsu atrašanās vieta kļūst nenosakāma, jo pazūd daudzu valstu jūklī.

    Reklāma

    Operētājsistēma ir pietiekami portatīva un to var startēt kā no zibatmiņas, tā no DVD diska vai arī no SD atmiņas kartes. Operētājsistēmā ir iebūvēts interneta pārlūks, e-pasta klients, grafiskais redaktors un biroja programmu pakete.

    Interesanta ir Tails spēja izlikties par veco labo Windows XP. Pēc sistēmas ielādes jums ir tikai jāatzīmē, ka vēlaties, lai operētājsitēmas vizuālais tēls atbilst Windows XP izskatam. Tas palīdzēs izvairīties no ziņkārīgiem skatieniem publiskās vietās. Arī visus lietots failus Tails saglabā zibatmiņā, un datorā pēdas neatstāj.

    Lejupielādei operētājsistēma pieejam par velti, tās radītāju interneta vietnē. Turklāt lai strādātu ar šo operētājsitēmu, nevajag nekādas specifiskas zināšanas. Ja esiet saskāries ar Windows vai Mac OS viss notiks vienkārši un bez problēmām.

    AvotsTails
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    12.06.2014 11:04

    Jāpaņem. Būs no kurienes teikt taisnību par valdību :)

    Reklāma