Web Analytics
More
    Reklāma

    Nokia apguvusi lokano OLED ekrānu ražošanas tehnoloģiju

    Jaunākie raksti

    Līdz šim ar sasniegumiem lokano OLED ekrānu tehnoloģijas lauciņā varēja palielīties tikai kompānijas LG un Samsung. Tagad šim duetam ir pievienojusies arī Nokia, kura konferencē SID 2014 parādīja savus lokanos OLED ekrānus. Tie ir izstrādāti kopā ar kompāniju Semiconductor Energy Laboratory.

    Demonstrētais ekrāns ir ar 5,9 collu diagonāli un tā izšķirtspēja ir 1280 x 720 pikseļi. Ekrāns sastāv no diviem slāņiem – TFT un OLED, kuri pielīmēti pie lokanas lentas. Viens no parādītajiem ekrāna prototipiem ir ar izliekuma rādiusu 2mm, un to var sarullēt gluži kā papīra lapu. Otram prototipam izliekuma rādiuss ir lielāks, bet šo ekrānu var salocīt vairākās vietās vienlaikus. Kā apgalvo inženieri, kuri radījuši ekrānu, tad tas ir spējīgs izturēt līdz simts tūkstošiem saliekšanas ciklu.

    Reklāma

    Tagad atliek tikai cerēt, ka Nokia ātri vien izveidos ierīces, kurās varēs pielietot šādus ekrānus. Vai arī varbūt beidzot realizēs dzīvē jau gadu sešus zināmo konceptu Nokia Morpheus. Šis telefona un rokaspulksteņa hibrīds šobrīd būtu īstajā laikā un vietā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    10.06.2014 12:27

    Esmu kaut ko palaidis garām, vai arī LG un Samsung ražo tikai ieliektos (nevis lokanos) displejus?

    Reklāma