Web Analytics
More
    Reklāma

    Lielbritānijā likumus papildinās ar atļauju izmantot pašstūrējošas automašīnas

    Jaunākie raksti

    Google izstrādājusi savu automašīnu, kas bez stūres un pedāļiem aizvedīs pasažierus uz noteikto galamērķi. Mičiganas universitāte šobrīd būvē speciālu pilsētiņu, kas būs paredzēta šādu robotizētu automobiļu testēšanai. Bet izskatās, ka tas būs lieki, jo Lielbritānijas lēmējvara grasās atļaut ceļu satiksmē ielaist arī autonomās robotizētās transporta vienības. Pamatā tam ir pašmāju censoņu atbalstīšana, lai arī Lielbritānijā uzplauktu šī nozare. Turklāt Lielbritānijas gadījumā nenāksies pielāgot mašīnu ar stūri labajā pusē, jo tādas vienkārši nav.

    ASV nedaudz pasteigušās priekšā un Kalifornijā, Nevadā, Mičiganā un Vašingtonā jau drīkst pārvietoties šādas automašīnas. Ir tikai viens nosacījums – šobrīd tās nedrīkst braukt bez pasažieriem, tātad tukšas. Nedrīkstēsi arī ielikt ledusskapi, ar viedtālruni iestatīt galamērķi, lai nu abi tehnikas sasniegumi tur nokļūst paši.

    Reklāma

    Tiek ziņots, ka Oksfordas Universitāte grasās izlaist līdzīgu robotizētu automašīnu, kas būtu lētāka par Google lolojumu. Atļauja tai piedalīties satiksmē nozīmētu iespēju šo ideju iekļaut iedzīvotāju ikdienā un samest sprunguļus Google riteņos ar pašmāju autobūves sasniegumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    16.06.2014 15:34

    Cerams, Google zina, ka Lielbritānijā brauc pa ceļa kreiso pusi.

    Reklāma