Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirmā datorprogramma izturējusi Tjūringa testu

    Jaunākie raksti

    Tjūringa tests ir angļu matemātiķa Alana Tjūringa piedāvāts tests, ar ko pārbaudīt, vai mašīna ir tikpat saprātīga kā cilvēks.

    Par pirmo datorprogrammu, kas sekmīgi izturējusi Tjūringa testu, kļuvusi Eugene Goostman – 13 gadīga puišeļa uzvedības simulators. Londonas karaliskās zinātniskās Biedrības organizētā pasākuma laikā programmai izdevies apmuļķot pietiekošu skaitu cilvēku, lai tā atbilstu Tjūringa testa izturēšanas kritērijiem. Tests tiek uzskatīts par izturētu, ja piecu minūšu garas komunikācijas laikā vairāk nekā 30% cilvēki padomātu, ka komunicē ar cilvēku nevis mašīnu. Pusaudža simulatoram izdevies piemānīt 33% eksperimenta dalībnieku.

    Reklāma

    Sistēmas izstrādātāji ir ASV dzīvojošais Vladimirs Veselovs un Jevgenijs Demčenko – ukrainis, kas mīt Krievijā. Viņu izstrādātā programma izliekas par pusaudzi no Odesas, kas izliekas zinām visu pasaulē, lai gan patiesībā nezin neko. Projekts radies jau 2001. gadā un testēšanai pieejams Tīmeklī.

    P.S. Izskatās, ka par šo botu ir milzu interese un norādītā tīmekļa vietne var būt nepieejama. Būs jāpamēģina tai piekļūt mazliet vēlāk.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    kseo
    09.06.2014 22:37

    Vai nu tas links ir nepareizs, vai nu ir nosprādzis :D gribētos gan paskatīties kāds tad tas čatbots ir…

    Kursors.lv
    09.06.2014 23:12
    Reply to  kseo

    Jā, izskatās, ka lapa ir nogāzta un būs jāpamēģina vēlāk tikt klāt šim botam. Papildināju arī pašu rakstu.

    10.06.2014 09:26

    Njā…. Lapa ir atpakaļ, bet ar tiešo linku uz botu kaut kas ir noticis :(

    10.06.2014 10:26

    Viss šis stāsts ir vairāk preses pīle, nekā kaut kas reāls. Tam botam nav pat minimāla algoritma drukas kļūdu atpazīšanai, kā rezultātā tas nespēj atbildēt uz jautājumu “whaat iss youur nname?”- nez kādēļ man šķiet, ka pat komentāru boti ar šādu lietu tiktu galā.

    Kursors.lv
    14.06.2014 13:48
    Reply to  Artis

    Jā, izskatās, ka tomēr bijis nelāgs joks. Nu neko, jāgaida nākamais gadījums!

    Reklāma