Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung izraujas no Android tvēriena ar pirmo Tizen viedtālruni

    Jaunākie raksti

    Samsung par Tizen viedtālruni runā jau ilgu laiku. Pavisam nesen tika izziņots, ka Tizen operētājsistēma būs visos Samsung Gear viedajos pulksteņos un fitnesa aprocēs un tagad kārta pienākusi arī gaidītajam viedtālrunim. Jāatzīmē, ka Tizen nav pirmais Samsung mēģinājums attīstīt savu operētājsistēmu. Iepriekš tika izlaisti apmēram desmit Bada OS modeļi, kas tā arī nespēja iedzīvoties iOS un Android laikmetā.

    Tizen operētājsistēma izstrādātā kopā ar Intel un varam gaidīt, ka visus vai lielāko daļu Tizen viedtālruņus darbinās tieši Intel procesori. Samsung Z būs pirmais no Tizen viedtālruņiem. Tam būs 4.8 collu 720p izšķirtspējas AMOLED ekrāns, četru kodolu 2.3 GHz procesors (ražotājs netiek precizēts, bet tam noteikti jābūt Intel). Samsung Z saņems arī 2 GB RAM, 16 GB iekšējo atmiņu un 8 megapikseļu kameru.

    Reklāma

    Preses fotogrāfijas rāda, ka Samsung Z saskarne ļoti līdzināsies modernizētajai Samsung Android saskarnei ar krāsainām, apaļām ikonām. Līdzīgi izskatīšoties arī Tizen iestatījumu sadaļa un augšējā rīkjosla ar visām Android-veida saīsnēm. Būs ļoti interesanti noskatīties, kāpēc Samsung izvēlējies atkal veidot savu ekosistēmu, kura vizuāli ļoti līdzinās viņu pašu Android saskarnei.

    Rīt Sanfrancisko paredzēta Tizen izstrādātāju konference, tad arī Samsung tuvāk izskaidros pašbrūvētās operētājsistēmas galveno domu un lietotāju ieguvumus.

    S_Image_SM-Z910F_001_Front_Gold1

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Aldis
    02.06.2014 09:53

    Gribētos jau ticēt ka būs kas jauns un labs, bet diemžēl – bet tas pats dizains nepārliecina. Neko jau skaisti Samsung-a Android-s arī neizskatās, bet tas laikam gaumes jautājums. Man vairāk iet pie sirds LG, Sony noformējumi Anbdrītim, kā arī stock no Googles ir tiešām ok. :)

    Dinoo
    02.06.2014 11:26

    Saprotami ka Samsung grib veidot savu telefonu no sākuma līdz beigām bez google palīdzības un visu peļņu dabūt sev,bet arī šis neizskatās pārliecinoši.Savārstījums no android touch wiz izskata ,lg L7 izskats un note 3 ādas imitācija. Kiš- miš. Kāpēc Samsung nevar veidot android telefonus wave sērijas korpusos?

    PS. “Tizen operētājsistēma izstrādātā kopā ar Intel un varam gaidīt, ka visus vai lielāko daļu Tizen viedtālruņus darbinās tieši Intel procesori.” FAIL!

    Bezpelnis
    02.06.2014 15:39
    Reply to  Dinoo

    Ja ražotājs cepj augšā aparātu no nulles, tad viņš nevis gūst lielāku peļņu, bet gan iztērē papildus līdzekļus, algojot programmētājus, kuriem jāizstrādā programmatūra un, gan dienu, gan nakti, jātestē un jālabo salaistie kukaiņi un banālas nepilnības, pretēji tam apstāklim, kad ražotājs jau izmanto gatavu OS par brīvu. Vienīgais ar ko Samsungs šajā sakarībā varētu nopelnīt, ir ienākumi no pašu veidotā aplikāciju veikala. Cik tas būs veiksmīgs bizness, rādīs laiks un patērētāji, Android vietā izvēloties/neizvēloties jaunu OS ar jaunām aplikācijām (ar dievu visas aplikācijas, kuras līdz šim veiksmīgi integrējušās manā ikdienas dzīvē). Ja nu vienīgi Samsung programmētāji pratīs akurāti integrēt Tizen OS iespēju pilnvērtīgi darbināt Andoid aplikācijas.

    upe
    02.06.2014 12:41

    Un ko tas negantais procis darbinaas? sms aplikaciju? :D

    JS
    02.06.2014 14:24
    Reply to  upe

    Lai arī cik dīvaini neliktos, tomēr lielākajai daļai smarttelefonu lietotāju interesē dižošanās ar benčmārk punktiem, nevis baterijas darbības laiks vai smarta praktiskums kā tāds! Nu tad ražotājs arī pasniedz to ko vairums vēlās!!!

    Reklāma