Web Analytics
More
    Reklāma

    Google sāk pieņemt pieprasījumus no meklētāja izņemt informāciju par indivīda personas datiem

    Jaunākie raksti

    Internets mums paver daudz un dažādas patīkamas iespējas, tomēr tas var arī “iekost”. Teju viss, kas jelkad ir publicēts tīmeklī, tur ir pieejams uz mūžiem un praktiski nav iespējas šo informāciju izdzēst. Pat ja panāksim nevēlamā raksta vai tīmekļa vietnes slēgšanu, tik un tā raksts būs atrodams meklētājprogrammu arhīvos. Tāda ir briesmīgā realitāte.

    Tomēr izskatās, ka Eiropā vismaz no indivīda interešu skatu punkta raugoties situācija sāk uzlaboties. Eiropas Savienības Tiesa 13. maijā pieņēma lēmumu, ka Eiropas Savienības pilsoņi var lūgt meklētājprogrammu saimniekiem no meklēšanas rezultātiem izdzēst tos ierakstus, kuros ietverts lietotāja vārds. Šo soli var uzskatīt par patiešām nozīmīgu Eiropas Savienības datu aizsardzības tiesību aktu uzlabojumu un tagad meklētājservisiem vismaz būs jāpieņem lietotāju pieprasījumi noņemt informāciju. Google pakļaujas šai prasībai un sāk pieņemt pieprasījumus izdzēst informāciju no meklēšanas rezultātiem.

    Reklāma

    Pats process gan nav nemaz tik vienkāršs un lietotājam būs jāpamato kāpēc viņš vēlas noņemt informāciju par sevi. Tāpat katram iesniegumam būs jāpievieno skaidru un salasāmu kopiju derīgai autovadītāja apliecībai, identifikācijas kartei vai citam identifikācijas dokumentam ar fotogrāfiju un pilnvaru, ja rīkosieties kā citas personas pilnvarots pārstāvis.

    Google izpilddirektors Ēriks Šmits ir norādījis, ka šis nav viennozīmīgi vērtējams jautājums un ir ļoti uzmanīgi jāizvērtē vai šis mehānisms netiks izmantots, lai cilvēki un organizācijas mēģinātu izdzēst sev nevēlamus datus, kam sabiedrības interesēs tomēr būtu jābūt publiski pieejamiem.

    Eiropas Savienības Tiesa nesen ir pieņēmusi lēmumu, ka lietotāji var lūgt meklētājprogrammu pakalpojumu sniedzējus noņemt rezultātus meklēšanas vaicājumiem, kuros ietverts attiecīgā lietotāja vārds, ja šie rezultāti ir “neadekvāti, neatbilstoši vai vairs neatbilstoši, vai pārmērīgi saistībā ar mērķiem, kādēļ tie tikuši apstrādāti”.

    Īstenojot šo lēmumu, mēs izvērtēsim katru pieprasījumu un mēģināsim panākt līdzsvaru starp indivīda tiesībām uz konfidencialitāti un sabiedrības tiesībām iegūt un izplatīt informāciju. Izvērtējot jūsu pieprasījumu, mēs pārbaudīsim, vai rezultāti ietver novecojušu informāciju par jums, kā arī to, vai sabiedrība par šo informāciju interesējas — piemēram, ja tā ir informācija par valsts amatpersonu īstenotu krāpniecisku finanšu shēmu, nolaidīgu profesionālo darbību, sodāmību vai sabiedrisko darbību.

    Ja vēlaties iesniegt noņemšanas pieprasījumu, lūdzu, aizpildiet tālāk sniegto veidlapu. Ņemiet vērā, ka šī veidlapa ir sākotnējs risinājums. Mēs ceram, ka, uzlabojot savu pieeju, turpmāko mēnešu laikā mums izdosies sadarboties ar datu aizsardzības iestādēm un citām organizācijām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Juris
    30.10.2019 21:21

    Labdien,vēlos izņemt sev nevēlamu attēlu un rakstu,raksta autors to ir izņēmis laigan vienalga tas saglabājas meklētājā

    Krotow
    30.10.2019 23:41

    Kur lai pieprasa atstāt informāciju par kukuļņēmējiem?

    Reklāma