Web Analytics
More
    Reklāma

    Fitbit Flex fitnesa aproces apskats

    Lielisks aktivitāšu reģistrators, ja esam gatavi šai nodarbei pievērst pamatīgu uzmanību. Tiesa, vairums šādas ierīces pērk, lai tās pašas mūs motivētu būt aktīviem. Lieliska realizācija, bet problēmas ar pašu ierīces būtību.

    Jaunākie raksti

    Mēs lēnām iesoļojam laikmetā, kad ik katra mūsu darbība tiek izmērīta, uzskaitīta un piereģistrēta. Ar to nodarbojas dažādas vairāk vai mazāk slepenas valsts iestādes, tehnoloģiju uzņēmumi, tīmekļa servisi un patiesībā arī mēs paši arvien mazāk piefiksējam to, cik privātas ir mūsu aktivitātes. Tas viss varētu izklausīties diezgan briesmīgi, ja esam teroristi. Tomēr es pieņemu, ka starp Kursors.lv lasītājiem tādu nav un tāpēc skatījums uz tehnoloģijām ir krietni pozitīvāks.

    Šoreiz es vēlos pastāstīt par savu aptuveni mēnesi ilgo pieredzi ikdienā lietojot Fitbit Flex fitnesa aproci. Tā tiešā mērā konkurē ar veselu lērumu līdzīgu produktu, piemēram, Nike Fuelband, Withings Pulse vai nesen apskatīto Jawbone UP.

    Reklāma

    Fitbit Flex uz testu laipni sarūpēja Raivis no Magic Smoke Refill Labs, kurš pats šo ierīci vinnēja elektronisko detaļu izplatītāja Digikey un CUI organizētajā konkursā. Paldies!

    Fitbit Flex nav vienīgais uzņēmuma radītais aktivitāšu trekeris, jeb uzskaitītājs. Fitbit tīmekļa vietnē var apskatīt uzskatāmu produktu salīdzinājuma lapu un iepazīties ar Flex brāļiem un māsām. Eksistē arī “viedie” svari, kas gan nav iekļauti šajā tabulā. Kā redzam tabulā, Fitbit Flex funkciju ziņā ir diezgan līdzīgs pie apģērba pieāķējamajam Fitbit One piekariņam, taču atšķirībā no tā ērti apliekams ap roku. Šī ierīce mācēs uzskaitīt mūsu soļus, miega kvalitāti, darbosies kā modinātājs un automātiski nodos informāciju datoram vai Android un iOS mobilajām ierīcēm. ASV šis produkts maksā pievilcīgus ~100 dolārus, taču ierīci par aptuveni 100 eiro var iegādāties arī Latvijā (Capital).

    fitbit-lineup

    Fitbit Flex dizains un uzbūve

    Ja viediem un ne tik viediem rokaspulksteņiem dizains ir viens no būtiskiem apstākļiem, kas ietekmē vai mēs iegādāsimies šo ierīci, tad fitnesa aprocēm tas ir mazliet mazāk būtiski. Šāda tipa produktiem daudz svarīgāk ir ierīces lietošanas ērtums un neuzkrītošs dizains. Lai arī Fitbit Flex ir pieejams deviņās košās krāsās (var būt patiešām pamanāms), man visvairāk patika tieši testētā modeļa krāsa – melna. Šādi krāsota aproce nerada liekus jautājumus un dara savu darbu – uzskaita manas aktivitātes.

    Fitbit Flex pieejams vairākās košās krāsās
    Fitbit Flex pieejams vairākās košās krāsās

    Fitbit Flex ir ne tikai vizuāli nemanāms, bet to ir ļoti ērti lietot. Aproce ir ļoti viegla, maza un patiesībā jau otrajā tās lietošanas dienā vairs nejutu uz savas rokas. Flex netraucē klabinot tastatūru (biezākā daļa aproces augšpusē), ikdienas gaitās un pat guļot. Aproce veidota no diezgan cietas viegli matētas gumijas un pēc vairāku nedēļu lietošanas nemanīju, ka tā zaudētu formu vai krāsu. Principā uz tausti gumijas materiāls atgādina tādu, kas tiek izmantots citās vienkāršākās (ne-viedajās) aprocēs. Ja runājam par Fitbit Flex gumiju, tad ir vietā pieminēt, ka šī uzņēmuma cits produkts Fitbit Force pirms pāris mēnešiem piedzīvoja atsaukšanu, jo tā uzbūvē izmantotie materiāli lielam skaitam cilvēku izraisīja ādas apsārtumus un kairinājumus. Fitbit nācās atsaukt vairāk nekā miljonu ierīču un pircējiem atgriezt samaksāto naudu. Auč! Pat ja ar Fitbit Flex es vēl neesmu pamanījis nekādas problēmas, tas liek aizdomāties par nākotni, kad līdzīga veida ierīces būs biežāk izplatītas.

    2014-05-20 16.47.02

    Uz pašas aproces nav displeja un par ierīces darbību liecina šaura tumša stikla josliņa caur kuru varam saskatīt piecas mazas baltas diodes gaismiņas. Tieši šīs gaismiņas arī ir mūsu saziņa ar ierīci. Divas reizes uzsitam pa aproces priekšpusi un uz īsu brīdi izgaismosies vairākas gaismiņas, tādējādi parādot mūsu dienas progresu (pēc noklusējuma tie ir 10 000 soļi). Katra diode norāda uz 20% no dienas mērķa. Piemēram, ja dienas beigās redzam izgaismotas tikai divas diodes, tas nozīmē, ka esam bijuši diezgan kusli un izpildījuši tikai 40% no dienā ieplānotajām aktivitātēm. Ja sasniegsim mērķi, ierīce dzīvespriecīgi nomidžinās ar visām gaismiņām un līksmi ievibrēsies. Šajā momentā varēsim papliķēt sev pa plecu. Malacis!

    Ja pa aproci ātri uzsitīsim piecas reizes, tad tā ieslēgsies miega analizēšanas režīmā un par to paziņos ar īpašu gaismiņu “deju”. No rīta pieceļoties arī viegli paklapējam pa aproci piecas reizes un tā ieslēgsies normālajā soļu skaitīšanas režīmā. Nebūs arī liela bēda, ja kādā vakarā aizmirsīsim ierīci ieslēgt nakts režīmā, jo ierīce tāpat saglabā ļoti detalizētu informāciju par mūsu kustībām un no rīta atliks manuāli norādīt, ka miegs mums bijis no tikiem līdz tikiem. Piesitienus ierīce pārsvarā saprot pareizi un līdz šim tikai pāris gadījumos bija ilgstošāk ar pirkstu jāpaklapē pa aproci, lai pamainītu tās režīmu.

    2014-05-20 16.48.00

    Ierīces iepakojumā ir uzreiz divas vienādu krāsu, bet dažāda garuma siksniņas. Mazākā ir 140 – 176 mm gara, bet lielākā derēs makanākām ķetnām (161 – 209 mm). Fitbit pat piedāvā izdrukājamu izmēra testu, lai varam pārbaudīt kura siksniņa mums derēs bez pašas ierīces iegādes. Siksniņas stiprinājums veidots no metāla un tas savu darbu dara patiešām labi. Līdzīgs mehānisms ir novērots arī jaunajām Sony SmartBand un Samsung Gear Fit fitnesa aprocēm. Tiesa, Samsung produkta gadījumā šis stiprinājums ir pagalam neveiksmīgs un varam nejauši atpogāt un pazaudēt aproci. Fitbit Flex turas kopā patiešām droši!

    Ak, jā, ierīce nebīstas ūdens. Fitbit norāda, ka nevajadzētu ar to ilgstoši uzturēties ūdenī, tomēr Flex nekas nenotiks, ja izskriesimies lietū, nomazgāsimies dušā vai izpildīsim savu gādīgā vīra pienākumu izmazgājot netīro trauku kalnu.

    2014-05-20 16.51.47

    Ja palūkojamies aproces iekšpusē, redzēsim, ka patiesībā tā sastāv no vairākām daļām. Gumijas aprocē ir ievietojams mazā pirkstiņa izmēru puļķītis. Tās tad arī ir aproces smadzenes, displejs un akumulators. Visa pārējā aproce ir tikai gumija. Ierīci aprocē jāievieto pareizā virzienā un te lieti noder uz tās korpusa attēlotā virziena bultiņa.

    Pēc mēneša lietošanas secināju, ka pat ar visu reto puļķa izņemšanu uzlādei (ierīce būs jāuzlādē vidēji ik pēc 5-7 dienām), šajā vietā siksniņa varētu izļurkāties vai vismaz uzkrāt netīrumus. Tā gan nav pārāk liela problēma, jo Fitbit par to ir padomājis un piedāvā atsevišķi nopērkamas siksniņas. Tās var pirkt pa vienai vai uzreiz blokos pa trim (visas trīs būs dažādās krāsās). Tāpat atsevišķi nopērkams ir arī metāla stiprinājums, lādētājs u.c. aksesuāri.

    2014-05-20 16.48.55

    Pats puļķītis ir patiešām maziņš un viegls. Pat pārsteidzoši, ka tāda izmēra ierīcē var satilpināt visu nepieciešamo elektroniku un bateriju, kas ierīci pie dzīvības notur nepilnu nedēļu. Jawbone UP elektronika izstiepta pa lielāko daļu pašas siksniņas. Vienā tā pusē redzēsim gaismas diodes, bet otrā vairākus uzlādes metāla kontaktus.

    2014-05-20 16.49.25

    Ja runājam par Fitbit Flex uzlādi, tad šim procesam varbūt nav pati ērtākā realizācija (katru reizi būs no siksniņas jāķeksē laukā puļķis), toties to vajadzēs darīt diezgan reti. Ar vienu uzlādi Fitbit Flex man spēja darboties gandrīz nedēļu ilgi. Es gan to bieži neizmantoju kā modinātāju. Ierīce tiek uzlādēta speciālā lādētājā, ko ar USB konektoru var pieslēgt pie datora vai kāda telefona sienas lādētāja. Uzlādējoties puļķim mirgos gaismas diodes un tādējādi zināsim kāds ir tā uzlādes līmenis. Sagaidam 5 pulsējošas gaismiņas un zināsim, ka ierīce ir pilnībā uzlādēta.

    2014-05-20 16.50.01

    Sinhronizācijas iespējas

    Fitbit Flex iebūvētajā atmiņā glabājas detalizēta informācija (dati par katru minūti) par pēdējām 7 dienām. Tāpat tiek saglabāta kopējā katras dienas informācija par noietajiem soļiem, attālumu un kalorijām par pēdējām 30 dienām. Šo informāciju ierīce prot automātiski nosūtīt gan uz mobilajām ierīcēm, gan Mac un Windows datoriem. Datora USB portā būs jāiesprauž Fitbit Flex komplektācijā iekļauto sinhronizācijas aksesuāru un uz datora jāuzstāda Fitbit Connect programma. Pie datiem var piekļūt arī no Fitbit tīmekļa vietnes.

    Telefona gadījumā viss ir mazliet vienkāršāk. No Google Play vai App Store jāuzstāda Fitbit aplikācija un jāsavieno kopā abas ierīces. Fibit Flex turpmāk varēs mobilajām ierīcēm nosūtīt datus izmantojot Bluetooth 4.0 (Low Energy) bezvadu savienojumu. Pie tam, ja gribam pagarināt ierīces darbības laiku, varam iestatījumos aktivizēt manuālo datu nosūtīšanu. Šajā gadījumā dati tiks nosūtīt tikai tad, kad palaidīsim Fitbit aplikāciju. Fitbit lapā var iepazīties ar saderīgo ierīču sarakstu. Pats sinhronizācijas process notiek diezgan ātri un testa laikā nenovēroju nekādas problēmas.

    Starp citu, Fitbit aplikācija prot izmantot HTC One (M8) un iPhone 5s kustības sensoru datus un savas aktivitātes var uzskaitīt pat bez aproces.

    2014-05-20 16.51.30

    Kādas ir Fitbit Flex programmatūras iespējas?

    Principā Fitbit Flex var uzskatīt par advancētu soļu skaitītāju ar dažām papildus iespējām. Ierīces iestatījumos varam noskaidrot Flex uzlādes līmeni kā arī norādīt kas būs mūsu galvenais mērķis (noietie soļi, attālums, kalorijas vai aktivitāšu ilgums). Turpat varam arī nosinhronizēt ierīci ar aplikāciju vai iestatīt automātisko sinhronizāciju. Ja runājam par modinātāju, tad šajā ziņā Flex piekāpjas Jawbone UP, jo prot modināt tikai noteiktā laikā (aproce diezgan jūtami vibrēs). Jawbone UP saprot miega fāzes un mēģinās pamodināt tad, kad miegs visvārīgākais.

    Man grūti salīdzināt soļu skaitītāja precizitāti ar citām ierīcēm, bet cik esmu lasījis, tad vairumam šādas klases/cenas fitnesa aprocēm precizitāte ir diezgan līdzīga. Var ieslēgt automātisko sinhronizāciju un aplikācijā paskatīties kā skaitās soļi. Teiksim tā, ja nemēģinam piemuļķot ierīci, tās uzskaitītie dati būs relatīvi precīzi. Es gan atklāju, ka pats negribot “noeju” vairāk soļus dienās, kad vadu lekcijas un aktīvi žestikulēju. Katra mana rokas kustība tiek uzskaitīta kā solis. Bet es īsti negribētu to novelt uz Fitbit Flex pleciem, jo ar šādām kustībām problēmas būs vairumam šādu ierīču. Šajā ziņā precīzākas būs pie jostas stiprināmās ierīces, jo diezin vai mēs bez jēgas aktīvi kustināsim savus gurnus. OK, tverkotājiem arī šāda ierīce nederēs.

    2014-05-20 16.54.35 2014-05-20 16.54.48 2014-05-20 16.54.42

    Pašā aplikācijā varēsim apskatīt noieto soļu skaitu, attālumu, aktivitāšu ilgumu un aprēķināto nodedzināto kaloriju daudzumu. Visus šo datus ir iespējams aplūkot arī par iepriekšējām dienām un arī apkopojuma grafikos. Fitbit aplikācija piedāvā iespēju piefiksēt arī mūsu sportiskās aktivitātes un tās būs manuāli jānorāda (gan tips, gan ilgums un intensitāte).

    2014-05-20 16.54.21 2014-05-20 16.54.58 2014-05-20 16.55.17

    2014-05-20 16.55.36

    Lai arī Fitbit Flex uzskaita tikai mūsu kustības (soļus), lietotājs pats aplikācijā var norādīt informāciju par savām ēdienreizēm un uzņemtā ūdens daudzumu. Laika gaitā tiks savākts iespaidīgs datu daudzums, ko varēs analizēt. Tāpat aplikācijā varam norādīt savu vēlamo svaru un tad katru dienu censties apēst tik daudz kalorijas, cik aplikācija būs sarēķinājusi. Kaloriju aprēķins balstās uz mūsu vecuma un auguma informāciju, ko norādam Fitbit kontā. Esmu daudz par slinku, lai reģistrētu katru savu ēdienreizi, taču paskatījos, ka aplikācijā nav tikai amerikāņiem pieejami ēdieni. To izvēle ir arī gana eiropeiska. Fitbit ražo arī viedos svarus un ja esam iepirkuši tādus, tad mūsu svēršanās informācija arī parādīsies aplikācijā.

    Arī Fitbit nevar iztikt bez sociālā aspekta un aplikācijā varam paaicināt draudzēties citus Fitbit ierīču lietotājus. Varēsim viņus uzbikstīt, pačatot un gluži vienkārši apskaust par to cik viņi daudz noiet nedēļas laikā.

    2014-05-20 16.58.01 2014-05-20 16.58.14 2014-05-20 16.58.25

    Miega kvalitātes mērīšanas režīmā ierīce reģistrē mūsu kustības un no rīta varēsim paskatīties cik ciešs ir bijis mūsu snaudiens. Zilās svītriņas ir tie brīži, kad naktī esmu nemierīgi tirinājies un rozā – pamošanās, ko raksturo īpaši aktīva tirināšanās. Šāda statistika ir interesanta, tomēr pati par sevi nesniedz nekādas atbildes uz pašu galveno jautājumu: “OK, ko man ar šo informāciju iesākt?”. Esmu lasījis atsauksmes, ka šī miega piefiksēšana Flex nepadodas īsti labi. Pats gan lielas kļūdas nenovēroju un tajās naktīs, kad apzināti biju nakts vidū pamodies, no rīta tas tika uzrādīts grafikā.

    2014-05-20 16.56.51

    2014-05-20 16.56.57

    Fitbit Flex spēj sadarboties ar dažādām aplikācijām un servisiem (te pilnais saraksts). Starp populārākajām ir atrodamas tādas aplikācijas kā Endomondo, MapMyRun un MyFitnessPal.

    Visas mūsu darbības tiek saglabātas ne tikai mobilajā aplikācijā, bet tiek nosūtītas arī uz Fitbit serveriem. Tādējādi šai informācijai krietni pārskatāmākā veidā varam tikt klāt no Fitbit mājaslapas.

    Lielāku skaidrību savāktajos datos var ieviest Fitbit Premium pakalpojums, kas maksā 49.99 ASV dolārus gadā un darbosies kā automatizēts fitnesa/ēšanas/miega treneris. Ir jāsaprot, ka izvēloties šo pakalpojumu, pašiem būs krietni nopietnāk jāpiefiksē dažādi dati un reāli jāseko līdzi ieteikumiem. Praksē gan laikam vieglāk ir apmeklēt īstu, dzīvu un aptaustāmu treneri.

    2014-05-25_2220

    Fitbit ir padomājis arī par spēles elementiem un regulāri sūtīs e-pastus par mūsu sasniegumiem. Tāpat arī varēsim saņemt virtuālas uzslavas par nostaigātiem 5 000, 10 000 soļiem vai 50 km. Informācijas atskaitēs nekur nezūd arī mūsu draugu sasniegumi ar kuriem visu laiku gribēsim salīdzināt savas darbības.

    nedelas-atskaite

    Kopsavilkums

    Man patiešām patika Fitbit Flex minimālistiskais vizuālais noformējums un ierīces vienkāršā uzbūve. Iespēja no aproces izņemt laukā pašu trekeri ļauj bez liekām problēmām nomainīt citu aproci (siksniņu). Fitbit ir padomājis arī par iespēju nopirkt šīs siksniņas dažādās košās krāsās. Tas ir forši. Tāpat foršs ir arī ierīces darbības laiks ar vienu uzlādi – nepilna nedēļa ierīcei, ko tu nemaz nejūti uz rokas ir patiešām labi. Modinātāja funkcija ir funkcionāli nabaga (te labāka izvēle būs tas pats Jawbone UP) un ļoti ērta ir automātiskā sinhronizācija gan ar iPhone, gan Android mobilajām ierīcēm un pat datoriem. Priecē, ka tas notiek bez krāmēšanās ar vadiem vai pašas ierīces manuālas pieslēgšanas. Tas ir pluss!

    Būtiskākais Fitbit Flex mīnuss manā skatījumā ir viens no tās plusiem. Ierīce ir pārlieku klusa un neuzkrītoša. Ja mēs paši tai nepievērsīsim uzmanību, tā neteiks, ka nu ir laiks izkustēties. Un tā tomēr ir šādu ierīču galvenā būtība – motivēt mūs kustēties. Tādējādi Fitbit Flex der tikai kā mūsu aktivitāšu piefiksēšanas rīks un nevis motivators vai treneris. Ja zini, ka katru dienu būsi gatavs/a ielūkoties Fitbit Flex gaismiņu teiktajā un piefiksēt ēdienu/svaru/aktivitātes tās mobilajā aplikācijā, tad no produkta būs jēga. Visādi citādi tie būs ne pārāk prātīgi ieguldīti līdzekļi.

    Jo ilgāk es lietoju Fitbit Flex, jo retāk es iegriezos tās aplikācijā un līdz ar to samazinājās arī manas aktivitātes. Tātad ierīce nepildīja savu galveno uzdevumu.

    Fitbit Flex cenas Latvijas interneta veikalos

    Lielisks aktivitāšu reģistrators, ja esam gatavi šai nodarbei pievērst pamatīgu uzmanību. Tiesa, vairums šādas ierīces pērk, lai tās pašas mūs motivētu būt aktīviem. Lieliska realizācija, bet problēmas ar pašu ierīces būtību.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    8
    Displejs
    7
    Iespējas
    6
    Programmatūra
    7
    Baterija
    9
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    trigga
    02.06.2014 08:55

    Labs apskats!
    Nu gaidu apskatu par SWR10 SMARTBAND, lai varu pieņemt lēmumu kuras aproces dēļ ir vērts patērēties.
    :)

    Laura
    02.06.2014 11:15

    Es gan laikam oponēšu par komentāru, ka ierīce nepilda savu galveno uzdevumu. Kopš man ir Fitbit Flex (un šis nav televeikala skatlogs) es patiesi vairāk eju ar kājām, bieži apzināti izvairos no sabiedriskā transporta vai pat vakaros izeju pastaigā, jo pa dienu nav savākta soļu norma. Aplikāciju izmantoju arī izdzertā ūdens daudzuma fiksēšanai, un šis mani motivē ikdienā piedomāt pie tā, lai pietiekami daudz uzņemtu šķidrumu. Ik pa laikam ielūkojos aplkācijā un atzīmēju nākamo izdzerto glāzi, tādējādi sev atgādinot arī par noieto soļu daudzumu. Savukārt tagad, kad zinu, ka iešu garā gājienā ar kājām, neslēdzu vairs iekšā endomondo uz šādām aktivitātēm – Fitbit Flex tāpat piefiksēs jebkuru manu soli un sarēķinās kopā noieto distanci. Citām sportiskām aktivitātēm, protams, kalpo Endomondo. No rītiem šo ierīci izmantoju arī kā modinātāju un regulāri novērtēju, kāds man bijis miegs. Un kas būtiski – nesen arī esmu sākusi rūpīgi vērst uzmanību tam, cik ilgi guļu katru nakti. Arvien vairāk arī cenšos nogulēto stundu skaitu pagarināt, un bez Fitbit Flex, kurš fiksē miegā pavadīto laiku, tas būtu grūtāk. Ir, protams, arī mazāki trūkumiņi un tā, bet lielos vilcienos un mazos tramvajos šī ierīce ir vairāk kā attaisnojusi manas cerības, ko uz to liku pirms iegādes. Jau… Read more »

    Emīls
    02.06.2014 13:45

    Jau mēnesi lietoju Garmin vivofit fitnesa aproci – visumā līdzīga šeit aprakstītajai, tikai ar displeju, baterija tur gadu un līdz nāca HRM josta. Esmu apmierināts, savas funkcijas veic labi. Ūdensdroša. Aproce teorētiski mēra arī attālumu, taču diezgan neprecīzi, jo nav jau GPS, un soļa garums pa dažādām virsmām atšķiras.

    Sinhronizējas tāpat bez vadiem, ir laba aplikācija un web lapa, sava Garmin Connect komūna, bet tāpat kā raksta autors aizvien retāk ieeju aplikācijā un webā. Tomēr uzskatu, ka aproce mēŗki sasniegusi – soļoju krietni vairāk, kāpju ārā pieturu iepriekš, lai vairāk soļu sanāktu. Interesanti būs papētīt statistiku pēc kāda gada, kad akumulēsies dati. Pa nakti to ņemu nost, jo tomēr nedaudz neērti un neredzu jēgu no informācijas par grozīšanos.

    HRM josta mēra pulsu fizisko aktivitāšu laikā (noderīgi, kad brauc ar riteni, jo tad soļi neskaitās). Vēl forša lieta, ka aproce rēķina ieteicamo dienas soļu skaitu, izejot no iepriekšējām dienām, katrai dienai individuāli. Kopumā varu šo aproci rekomendēt tiem, kam nepatīk ķēpāties ar vēl vienas ierīces lādēšanu.

    Dzintars
    02.06.2014 13:53

    Lai plašāk izteiktos par šo ierīci, vajadzētu apsēsties un padomāt, bet tam nesanāk laika. Tādēļ minēšu to, kas bez lielas domāšanas nāk prātā. Par pozitīvo: 1) aproce ir labāka par pie jostas (kabatas, krūštura vai kur nu tur vēl) piestiprināmu ierīci. Withings Pulse pazaudēju jau pirmā mēneša laikā. Ilgi nevarēju izlemties par aproci, bet nolēmu tomēr pamēģināt. Pa dažiem mēnešiem jau pierasts un melnā aproce piemēroti izskatās pat pie ikdienā valkājamā uzvalka; 2) akumulatora darbības laiks ir (pat nedaudz vairāk kā) apmierinošs; 3) datu sinhronizācija ar telefonu vai datoru ir vienkārša un intuitīvi saprotama. Par negatīvo: 1) pietrūkst displeja, kas bez sinhronizācijas precīzi parāda cik tad konkrētajā brīdī esi nosoļojis. Ir tikai 2000 soļu “vērtas” diodes, kas nav tik informatīvas; 2) maz motivatoru (atgādinājumu vai “nozīmīšu” veidā); 3) braucot pa grants ceļu ar auto (var jau būt, ka arī ar velo), ierīce nolemj, ka īpašnieks taisās iet gulēt- vibrācija ieslēdz ierīci miega režīmā; 4) arī koncertos, semināros, sanāksmēs, kur nākas aplaudēt, ierīce sūta tevi gulēt (ieslēdzas miega režīms); 5) maz iespēju datu analīzei dažādos griezumos (var jau būt, ka neesmu rūpīgāk izpētījis); 6) pietrūkst pieveikto kāpņu pakāpienu skaitītāja. Iespējams, ka ir kaut kas vēl, ko neesmu pieminējis, bet, neskatoties uz… Read more »

    Andris
    23.07.2015 22:03

    Iegadajos charge hr, ir jau funny bet baigi nopietni tas nav. pulsu un tā zonas var pamērīt, bet nu pārējo… personigi bez gps iekšā vairāk neko nepirkšu. distance un uzkāptie stāvi ir smieklīgi. nav precīzi protams. pie plusiem var piezīmēt ka var papētīt savu miedziņu, pasmaidīt var. pie mīnusiem, varēja būt arī hronometrs. nu nopietnākam sportam viņa viennozīmīgi neder, bet kā izklaide ir ok. mērķa auditorija varētu būt 10 – 17 gv aktīvisti :) kā pulkstenis ir ok, laiku rāda :)

    Reklāma
    Lielisks aktivitāšu reģistrators, ja esam gatavi šai nodarbei pievērst pamatīgu uzmanību. Tiesa, vairums šādas ierīces pērk, lai tās pašas mūs motivētu būt aktīviem. Lieliska realizācija, bet problēmas ar pašu ierīces būtību.Fitbit Flex fitnesa aproces apskats