Web Analytics
More
    Reklāma

    Kaspersky Lab: Kiberpasaule skaitļos un faktos

    Jaunākie raksti

    Kaspersky Lab atklāj piekļuvi līdz šim vienkopus nepieejamiem statistikas datiem, kas atspoguļo pašreizējo kiberpasaules un tās iedzīvotāju reālo stāvokli. Jaunajā portālā kaspersky-cyberstat.com uzņēmums ir apkopojis statistisko informāciju no visas pasaules par to, ko interneta lietotāji dara tīmeklī, kādas ierīces izmanto un ar kādiem draudiem sastopas. Visas šīs ziņas ik sekundi tiek atjauninātas reāllaika režīmā, tāpēc portāla apmeklētājs var pats savām acīm vērot, kā mainās pasaule ap viņu.

    Protams, īpaša uzmanība šeit ir pievērsta kiberdraudiem. Kaspersky Lab nepārtraukti uzrauga ļaunprogrammatūras, kas parādās internetā, tāpēc vienmēr zina, kuras kaitīgās programmas pašlaik ir visaktīvākās, kādu kaitējumu tās nodara lietotājiem un viņu ierīcēm un kuru valstu iedzīvotājiem ir vislielākās iespējas kļūt par noteiktu datorvīrusu upuriem. Cita starpā portālā ir atspoguļoti internetā visplašāk izplatīto tiešsaistes draudu un šajā mēnesī visvairāk uzbrukumu piedzīvojušo valstu saraksti, kā arī šodien konstatēto dažnedažādu ļaunprogrammatūru paraugu skaits.

    Reklāma

    Kiberpasaule skaitļos un faktos
    Kiberpasaule skaitļos un faktos

    Lai radītu pilnīgāku priekšstatu, dati par kiberdraudiem portālā ir papildināti ar statistisko informāciju par kopējo interneta lietotāju skaitu pasaulē, tostarp jauniem lietotājiem, kas atklājuši globālo tīmekli šajā gadā. Turklāt jaunā resursa apmeklētāji var uzzināt, cik vēstuļu ir nosūtīts pa e-pastu pasaulē gada laikā, cik emuārierakstu vai tvītu ir uzrakstīts šodien, cik mobilo tālruņu pārdots un cik mājaslapu uzlauzts. Un tas vēl nav viss.

    «Interneta lietotāju daudzums ievērojami pieaug ik dienu, un kopā ar to palielinās arī elektronisko ierīču skaits un diemžēl arī kiberdraudu daudzveidība. Tikai kaitīgo mobilo lietojumprogrammu vien pašlaik jau ir vairāk nekā 12 miljoni,» stāsta Kaspersky Lab Krievijas pētniecības centra vadītājs Sergejs Novikovs. «Ar saviem un citiem statistikas datiem veidojot faktisko kiberpasaules ainu, mēs uzskatāmi parādām, ka šī pasaule strauji attīstās un šī attīstība nes līdzi ne vien brīnišķīgas jaunas iespējas, bet arī riskus.»

    Statistika portālā kaspersky-cyberstat.com daļēji ir apkopota, izmantojot aizsardzības mākoņinfrastruktūru Kaspersky Security Network, kas ļauj reāllaikā aplūkot informāciju pa jauniem draudiem, ko konstatējuši Kaspersky Lab izstrādājumi, un daļēji iegūta no citiem avotiem, piemēram, no statistikas tiešsaistes pakalpojumiem worldometers.info un realityclock.com. Starp citu, jebkuru portāla skaitītāju ikviens interesents var pievienot savai mājaslapai, vienkārši piespiežot atbilstošo iframe «pogu» zem bloka.

    Kaspersky Lab iekšējo informāciju par jauniem kiberdraudiem apstrādā antivīrusu analītiķu grupa dažādos uzņēmuma birojos, kas izvietoti vairākās pasaules valstīs. Atrodoties atšķirīgās laika zonās, eksperti tādējādi nodrošina nepārtrauktu interneta telpas skenēšanu, lai atklātu jaunu ļaunprogrammatūru klātbūtni. Jaunatklātie draudi tiek nekavējoties pievienoti visu Kaspersky Lab izstrādājumu antivīrusu datubāzēm. Lai tuvāk iepazītos ar analītiķu darbu un uzzinātu, kā izskatās antivīrusu laboratorija uzņēmuma galvenajā mītnē Maskavā, var doties virtuālajā ekskursijā.

    Līdztekus statistikas portālam Kaspersky Lab iepriekš laida klajā interaktīvo kiberdraudu karti — tiešsaistes pakalpojumu, kas atspoguļo pašlaik notiekošos kiberincidentus visā pasaulē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma