Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft prezentē Windows 8.1 with Bing – lētāku Windows versiju

    Jaunākie raksti

    Microsoft ir izlaidis Windows 8.1 with Bing operētājsistēmas versiju, kas paredzēta budžeta klases ierīcēm. Lietotāju pusē šī Windows 8.1 versija ne ar ko daudz neatšķirsies no “parastās” Windows 8.1 versijas (tiek izmantots Windows 8.1 ar Update 1), tomēr lielākās izmaiņas būs jāpiedzīvo ierīču ražotājiem. Microsoft šai Windows 8.1 versijai ir samazinājis licences maksu, taču Windows 8.1 with Bing ierīcēs Internet Explorer noklusētais meklētājs būs Bing. Protams, lietotāji paši pēc tam varēs nomainīt meklētāju uz citu sev ērtāku, piemēram, Google. Konkrētas licences cenas Microsoft neatklāj, tomēr gada sākumā Bloomberg vēstīja, ka ražotāji datoriem līdz 250 ASV dolāru cenā par Windows 8.1 maksās 15 ASV dolārus iepriekšējo 50 dolāru vietā. Savukārt mobilajām ierīcēm līdz 9 collu izmēram Windows 8.1 un Windows Phone 8.1 ražotājiem būs pieejams par velti.

    about

    Reklāma

    Tāpat Microsoft šajās budžeta ierīcēs varēs iekļaut citus savus produktus un pakalpojumus. Tādējādi, piemēram, planšetdatoros tiks uzstādīts Microsoft Office un daļā produktu tiks iekļauts Office 365 bezmaksas abonements uz gadu.

    Jaunā Windows 8.1 with Bing operētājsistēmas versija tiks piedāvāta tikai ierīču ražotājiem (OEM) un to nevarēs iegādāties atsevišķi. Microsoft skaidro, ka šis solis ticis sperts, lai Microsoft produkti būtu pieejami vēl lielākam lietotāju skaitam, kas nevar atļauties dārgas ierīces. Jau tuvākajās nedēļās tiks izziņoti pirmie produkti, kas darbosies ar Windows 8.1 with Bing.

    Gada sākumā Microsoft atklāja, ka ir pārdoti 200 miljoni Windows 8 licenču un tas norāda, ka šī operētājsistēma nav iemantojusi tādu interesi kā Windows 7. Tāpat ar katru ceturksni samazinās pārdoto datoru (arī portatīvo datoru) pārdošanas apjomi un patērētāji arvien lielāku interesi izrāda par mobilajām ierīcēm, kur kopā aizņemt 95% tirgus izteikti līderi ir Apple un Google. Tādējādi Microsoft ir aktīvi jāstrādā, lai arī šajā tirgus nišā spētu piedāvāt konkurētspējīgas ierīces. Pagaidām diemžēl tas ne tuvu nav vainagojies ar panākumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma