Web Analytics
More
    Reklāma

    Kaspersky Lab piedāvā pakalpojumu savas vides analīzei Facebook

    Jaunākie raksti

    Kaspersky Lab ir laidis klajā jaunu pakalpojumu FriendOrFoe sociālā tīkla Facebook lietotājiem. Tas ļauj novērtēt draugu uzvedību, viņu aktivitāti, kā arī to, kā lietotājs izskatās no malas.

    Draudi vienmēr attīstās kopsolī ar jaunajām tehnoloģijām un pakalpojumiem. Daudzi lietotāji ir informēti par datordraudu daudzveidību, taču ne visi zina, ka ļaundari gūst ievērojamu labumu arī no tā dēvēto sociālās inženierijas metožu izmantošanas — tieši tāpēc Kaspersky Lab speciālisti iesaka būt piesardzīgiem sociālajos tīklos un pievērst uzmanību savai videi internetā. Jaunais pakalpojums FriendOrFoe ļauj analizēt, ar ko tieši nodarbojas jūsu draugi Facebook: kurš ir visaktīvākais dalībnieks, kas izplata surogātpastu, kam ir kopīgas intereses, kas komentē visbiežāk, kam patīk tikai vērot un tamlīdzīgi.

    Reklāma

    Lai nodrošinātu ērtas funkcijas un daudzveidīgāku saturu, Facebook mehānismi vāc daudz informācijas par lietotāju uzvedību: publicēto ziņu veidiem, meklēšanas vaicājumiem, izmantotajām lietojumprogrammām, aktivitātes laika intervāliem un citu. Prasmīgi izmantota, šī informācija var noderēt daudziem, kam ir gan labi, gan ne tik labi nodomi: personāla nodaļām darba intervijās, hakeriem, surogātpasta izplatīšanas datubāzu īpašniekiem, krāpniekiem un citiem. Ar FriendOrFoe lietotājs var palūkoties uz sevi ar viņu acīm.

    Lietojumprogrammas FriendOrFoe saskarne
    Lietojumprogrammas FriendOrFoe saskarne

    Turklāt šis pakalpojums piedāvā arī uzzināt šo to jaunu par sevi, tostarp noteikt savu «sociālo vecumu». Piemēram, ja lietotājs sazinās ar personām, kas ir vecākas par viņu, tad parasti tas atspoguļojas mentalitātē un dzīves vērtībās. Katra lietotāja «sociālais vecums» tiek noteikts, ņemot vērā viņa Facebook draugu vecumu un saziņas intensitāti ar viņiem. Līdztekus ziņām par «sociālo vecumu» FriendOrFoe sniedz noderīgus padomus, kā nodrošināt savu kontu. Lietotājs saņem informāciju par tiem, kas sākuši un pārstājuši lasīt viņa lapu, kuri viņa draugi pazīst cits citu, kas visbiežāk pārpublicē ziņas un raksta komentārus. Papildus lietojumprogramma nosaka draugu ģeogrāfisko sadalījumu un parāda datplūsmas statistiku: publicēto foto un video, kā arī «patīk» skaitu un daudz ko citu.

    «Kopš sociālo tīklu parādīšanās ļaundaru dzīve ir kļuvusi daudz vieglāka — lielākā daļa cilvēku ļoti labprāt vispārējai piekļuvei nodod informāciju par savu personīgo dzīvi: ģeogrāfiskā pozicionējuma norādes (reģistrēšanās), nākamā atvaļinājuma vai komandējuma vietu un laiku, radinieku fotogrāfijas, svarīgu dokumentu, piemēram, atjaunotās autovadītāja apliecības vai saņemtās vīzas, attēlus. Turklāt dara to ar patiesu prieku, nedomājot par iespējamajām negatīvajām sekām. Mēs respektējam informācijas brīvību, ikvienam interneta iedzīvotājam ir tiesības teikt par sevi visu, ko viņš uzskata par vajadzīgu, taču mūsu mērķis ir aizsargāt kiberpasauli ar visiem līdzekļiem, tostarp izglītojošiem. #FriendOrFoe ir veids, kādā mēs parādām lietotājiem, cik daudz viņu personīgās informācijas ir pieejams ikvienam interesentam un kā viņi izskatās no malas, piemēram, no personu ar ne tiem godīgākajiem nolūkiem skatpunkta,» sacīja Kaspersky Lab Sociālo tīklu pārvaldes vadītājs Jevgeņijs Čerešņevs.

    Pakalpojums ir pieejams, noklikšķinot uz saites http://fof.kaspersky.com. Autorizēšanās notiek ar Facebook kontu. Pirmais seanss, kad tiek savākta pamata informācija, var aizņemt noteiktu laiku atkarībā no lietotāja sociālās aktivitātes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma