Web Analytics
More
    Reklāma

    Aptauja: lēns internets viedtālrunī vairāk aizkaitina vīriešus

    Jaunākie raksti

    Vairāk nekā pusi (53%) viedtālruņu lietotāju kaitina lēns interneta ātrums viņu tālrunī, noskaidrots Snapshots aptaujā. Turklāt 45% viedtālruņu lietotāju tas ietekmē tik ļoti, ka mudina uz impulsīvu darbību, piemēram, izslēgt interneta pārlūku pavisam vai aizvērt attiecīgo programmu.

    „Viedtālruņu lietotāju prasības aug strauji, jo gudrāki tālruņi, lielāki ekrāni un jaunas aplikācijas pieprasa arvien jaudīgāku internetu. Straujais dzīves temps liek impulsīvi reaģēt, ja tālrunis, kas šobrīd pilda krietni vairāk par tikai zvanīšanas funkciju, nespēj tam pielāgoties. Atbildot uz šo pieprasījumu, jaunajā Samsung Galaxy S5 ir iekļauta lejupielādes paātrinātāja jeb download booster funkcija, kas savieno pārī WiFi un 4G tīklu, ļaujot tos izmantot vienlaicīgi. Piemēram, ja nepieciešams lejupielādēt lielu foto vai mūzikas failu apjomu, tad šī funkcija ļauj apvienot abu tehnoloģiju sniegto ātrumu,” skaidro Māris Ķikāns, Samsung Electronics Baltics Telekomunikāciju vadītājs Baltijas valstīs.

    Reklāma

    27% viedtālruņu lietotāju atzīst, ka lēns internets tālrunī tos garlaiko, bet katru ceturto – sadusmo. Piektdaļai tas samazina darba produktivitāti. Tikai 1 no 10 viedtālruņu īpašniekiem šāda situācija neizraisa nekādas emocijas, taču vienlaikus katram desmitajam respondentam datu pārraides ātrums ir būtisks faktors, ko tie vēlētos uzlabot savā nākamajā tālrunī.

    Nepacietīgāki ir vīrieši – viņu vidū, salīdzinot ar sievietēm, ir vairāk tādu respondentu, kurus kaitina, garlaiko, sadusmo nepietiekams datu pārraides ātrums vai liek attiecīgajā brīdī atteikties no interneta pārlūkošanas pavisam. Bet visspilgtākās emocijas ir jauniešiem vecumā no 15 līdz 19 gadiem – to vidū ir krietni vairāk tādu viedtālruņu īpašnieku (72% pret 45% vidēji Latvijā), kas lēna interneta dēļ vispār izslēdz interneta pārlūku savā telefonā.

    Aptauju veicis Snapshots pēc Samsung Electronics Baltics pasūtījuma 2014. gada martā, aptaujājot 849 respondentus vecumā no 15 līdz 74 gadiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    still rocking
    25.05.2014 20:15

    Lēns internets mani kaitina jebkur, ne tikai viedtālruņos. Vislēnākais gan tas ir bijis Nepālā… tur tu saproti, ko nozīmē *LĒNS*. Latvijā tāds jau skaitītos nelietojams vispār.

    Kursors.lv
    25.05.2014 20:24
    Reply to  still rocking

    Lai arī noteikti būs ļaudis, kam ārpus pilsētām Latvijā internets nav no tiem naskākajiem, tomēr arī es gribu teikt, ka Latvijā kopumā esam pieraduši pie lieliska un lēta parastā un mobilā interneta. Ir samērā daudz būts tuvākās un tālākās ārzemēs un vairumā gadījumu esmu vīlies interneta pakalpojumu piedāvājumā un to kvalitātē. Katru reizi atgriežoties Latvijā, ar smaidu sejā ķeru pēc telefona un slēdzos pie vietējā tīkla.

    Krotow
    26.05.2014 09:54

    Raksta būtība tomēr bija par to, kuru dzimumu interneta lēnums kaitina vairāk :)

    Reklāma