Web Analytics
More
    Reklāma

    Capital T10 planšetdatora apskats

    Labākā uzbūve, ekrāns, akumulators un pieņemama veiktspēja Capital T10 padara par loģisku 10.1 collas planšetdatora izvēli savā cenu kategorijā.

    Jaunākie raksti

    Ne katru dienu veikalu plauktos nonāk kaut kas elektronisks, ko varam mēģināt asociēt ar Latviju un vietējiem tirgotājiem. Viens no interesantākajiem piemēriem ir Just5 Spacer ar šāda veida (daļēji) vietējai preču zīmei uzticīgiem klientiem. Just5 Spacer uzskatāms par vietējas atpazīstamības viedierīču celmlauzi un Capital T10 planšetdators cenšas iet tā pēdās.

    No acīgajiem interneta lietotājiem būs grūti noslēpt, ka arī Capital T10 planšetdators ir tapis ne gluži Liepājā vai Saulkrastos, tomēr Capital ir atpazīstams Apple un pašu veidotās Gauja datoru līnijas pārdevējs, kas spēs nodrošināt Capital T10 planšetdatora apkopi un garantiju tepat pie mums.

    Reklāma

    Ko tad īsti Capital mums ir sagatavojis un kā šis planšetdators sevi pierādījis ikdienā – lasi tālāk apskatā.

    IMG_8366

    Capital T10 tehniskā specifikācija

    • ARM četru kodolu Cortex-A9 1.8 GHz procesors, RK3188 čipkopa, grafiskais procesors Mali 400MP4;
    • Android 4.2.2 Jelly Bean operētājsistēma;
    • IPS tehnoloģijas 10.1 collas ekrāns, 1920 x 1200 (16:10), ap 224 ppi;
    • 2 GB RAM, 16 GB iekšējā atmiņa papildināma ar microSD karti līdz 32 GB;
    • 5 megapikseļu kamera aizmugurē, 2 megapikseļu kamera priekšā;
    • Savienojumi: WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, microHDMI, microUSB 2.0;
    • Li-Po 7200 mAh akumulators;
    • Svars 550 g, izmēri 258.4 x162.2 x 7.5 mm;
    • Cena Capital veikalos 239 eiro.

    Premium izskats un laba uzbūve

    Testam saņemtais Capital T10 planšetdators ir demo versija bez komplektācijas un par to precīzi spriest nevarēšu no savas pieredzes. Demo komplektā ir iekļauta vien mikrošķiedras lupatiņa ekrāna kopšanai, bet izpalika lādētājs un USB vads. Pārdošanas komplektā paredzēts 2A lādētājs un USB vads, kas ir pietiekam šāda planšetdatora uzlādei, tā aizņems apmēram 2.5 stundas. Papildus Capital veikalos varēs iegādāties arī otrās ādiņas planšetdatora pārnēsāšanai un ekrāna aizsardzības plēves.

    Ja ar tehnisko informāciju šādiem planšetdatoriem parasti viss ir izlasāms specifikācijā, tad vienmēr paliek jautājums par uzbūvi. Gūt atbildi uz šo jautājumu parasti var tikai pēc planšetdatora saņemšanas un iepakojuma atvēršanas.

    IMG_8337

    Jāatzīst, ka ar nemieru sirdī vēru vaļā iepakojumu, bet tajā atradās glīts, vienkārši veidots planšetdators ar metāla, visticamāk – alumīnija, korpusa aizmuguri un sānu skaldnēm. Šķautnes ir noapaļotas un spīdīgas, kamēr lielie laukumi ir matēti.

    Tā kā izskanējis viedoklis, ka „mēs taču redzam, kurā pusē krūzītei ir osiņa”, tad par pogu izvietojumu daudz un lieki nepļāpāšu, vien pateikšu, ka Capital T10 planšetdators saņēmis ne tikai ekrāna bloķēšanas pogu, bet tam ir arī fiziska vēl viena Home – atrodama pie skaļuma regulēšanas pogām. Iepriekš neko līdzīgu nebiju redzējis. Diez ko izmantojama šī poga nešķita un bieži to jaucu ar ekrāna bloķēšanas pogu.

    SONY DSC

    Capital T10 planšetdators saņēmis microSD, microUSB, 3.5 mm austiņu pieslēgvietas, kas ir uzskatāma par standarta komplektāciju. 3G un 4G mobilā interneta iespējas izpaliks, tās var nodrošināt tikai ar atbilstošu USB modema spraudni.

    Planšetdators saņēmis 2 megapikseļu kameru priekšpusē un 5 megapikseļu kameru aizmugurē (par kameru darbību lasi zemāk). Aizmugurē ir arī Capital logo. Vēl Capital logo redzēsim planšetdatora startēšanās laikā un ekrāna tapetē arī ir „C” burtiņš.

    Kopumā izvēlētais un pamatā ņemtais ķīniešu izejmateriāls Capital T10 planšetdatoram ir ļoti augstvērtīgs. Nedaudz vaļīga šķita microUSB pieslēgvieta, bet tā nekādu jūtamu ietekmi uz uzlādi neatstāja. Parasti esmu uzmanīgs pret metāliskiem korpusiem, jo atsevišķos nepārdomātos risinājumos tie mēdz slāpēt WiFi signālu, bet, salīdzinot ar manu mājās esošo plastmasas Asus līdzinieku, Capital T10 WiFi tvēra identiski labi.

    SONY DSC

    SONY DSC

    SONY DSC

    SONY DSC

    Ekrāns – 10.1 collas pluss un reizē arī mīnuss

    Capital T10 planšetdators aprīkots ar IPS tehnoloģijas 10.1 collas ekrānu, kura izšķirtspēja 1920 x 1200 ir lielāka par 1080p, jo ekrāna malu attiecība ir 16:10, nevis 16:9 kā tas būtu 1080p ekrānam. Šāda izšķirtspēja 10.1 collas ekrānā dod 224 ppi punktu blīvumu. Planšetdatoram šāds punktu blīvums ir vairāk kā pieņemams un lielākas izšķirtspējas sāk parādīties tikai atsevišķos planšetdatoru modeļos, piemēram, Nexus 10, Galaxy Tab Pro 8.4 (10.1).

    SONY DSC

    IPS ekrāna tehnoloģija nodrošina labus skatu leņķus un patīkamu krāsu attēlojumu. Manuprāt, Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 modelī izmantotais Super Clear LCD ir nedaudz pārāks par IPS ekrānu, bet arī pēdējais nemaz nav uzskatāms par vāju. Nekonstatēju nekāda veida Capital T10 planšetdatora ekrāna problēmas ar izgaismojumu vai kvalitāti.

    1920 x 1200 izšķirtspējai ir savs spožums un arī posts. Patīkami aso attēlu panāk uz noslogotāka procesora rēķina un, kā atklāsies nedaudz vēlāk, procesora nespēja ik pa laikam palien ārā kā īlens no maisa.

    SONY DSC

    Capital T10 planšetdators saņēmis augstvērtīgu ekrānu, tā izšķirtspēja un punktu blīvums ne par matu neatpaliek no lielo ražotāju piedāvātā, arī IPS tehnoloģija strādā atbilstoši gaidītajam un nevienā mirklī nelien ārā nekādi pārsteigumi. Riktīgi feins ekrāns, par to virtuālais cepums!

    Aplikācijas un saskarne

    Capital T10 planšetdators tiek piegādāts neredzēti tukšs – tajā ir vien pāris pamata aplikācijas, bet pārējo katram lietotājam pašam nāksies lejupielādēt Google Play veikalā. „Starta komplektā” pat nav Google+, Drive, Newsstand un citas ierastās Google aplikācijas. Tas pats attiecas uz Facebook, ofisa un pārējām ļoti izplatītām aplikācijām, ko ražotājiem tīk uzstādīt viedierīcēs jau rūpnīcā.

    T10 plansetdators SCR 017

    T10 plansetdators SCR 016

    T10 plansetdators SCR 019

    Šāda izvēle varētu pavisam iesācēju nolikt diezgan neapskaužamā situācijā. Pašam gan ir grūti iedomāties, kā iespējams šādā situācijā ar pilnīgi tukšu planšetdatoru apjukt un nesaprast ko iesākt, bet iesācēji ir dažādi un dažādas ir viņu spējas. Tiek pieļauts, ka ja šī planšetdatora tirdzniecība aizies, Capital rīkos līdzīgus apmācības seminārus, kādi iepriekš rīkoti Apple OS X operētājsistēmas iesācēju apmācībai.

    Protams, vairums augstu novērtēs šādu tukšu planšetdatoru, kam vajadzētu minimāli tērē pieejamo atmiņu. Android ir tieši tam paredzēts – pielāgo visu sākot no izskata un skaņām, beidzot ar mīļāko aplikāciju klāstu.

    T10 plansetdators SCR 015 T10 plansetdators SCR 030

    T10 plansetdators SCR 029 T10 plansetdators SCR 026

    Neliela iejaukšanās manāma apakšējā rīkjoslā, tur pievienotas ikonas skaņas regulēšanai un iespējams pievienot arī ekrānšāviņa uzņemšanas ikonu.

    Saskarnē gandrīz nekas nav aiztikts un ieraudzīsim pliku Android 4.2.2 Jelly Bean operētājsistēmu bez liekiem piesārņojumiem. Manuprāt, Android 4.2 ir pirmā labi lietojamā Android versija planšetdatoriem, jo tā piedāvā vairākus atdalītus lietotāju kontus.

    T10 plansetdators SCR 025

    T10 plansetdators SCR 023

    T10 plansetdators SCR 022

    T10 plansetdators SCR 021Varētu jau vēlēties arī svaigāku Android versiju Capital T10 planšetdatorā, bet kā liecina neliela ķīniešu planšetdatoru izpēte, tie šobrīd tiek piedāvāti nospiedošā Android 4.1 un 4.2 pārsvarā. Android 4.3 modeli tā arī nespēju pārskrienot ar acīm pāri atrast, bet Android 4.4 bija vien deviņi modeļi. Salīdzinājumam – Android 4.1 un 4.2 kopā bija 375 dažādi modeļi.

    Veiktspēja

    Veiktspējas ziņā Capital T10 planšetdators ir jūtami ātrāks par veco, labo Tegra 3 (arī izmanto četrus Cortex A9 kodolus un atrodams pirmajā Nexus 7) un sintētiskie veiktspējas testi to tikai apstiprina. Jāatzīmē, ka Tegra 3 ir pavecs 2011. gada noslēguma 40 nm procesors, bet Rockchip RK3188 uzskatāms par svaigāku 28 nm 2013. gada paša sākuma procesoru.

    Ikdienas lietošanā Rockchip RK3188 lieliski nodrošina visas darbības. Capital T10 planšetdatora darbība ir pietiekami plūdena un nevar sūdzēties par aplikāciju ielādes un darbības ātrumu.

    SONY DSC

    Nedaudz nāksies apbēdināt 3D sacīkšu spēļu cienītājus, jo Capital T10 planšetdators izmantotā 1920 x 1200 izšķirtspēja to padara pārāk grūtāk apkalpojamu. Ja ar Tegra 3 procesoru un 1280 x 800 izšķirtspēju Real Racing 3 iet gandrīz ideāli, tad Rockchip RK3188 un 1920 x 1200 neiet gludi un es pat teiktu, ka Real Racing 3 ir nespēlējams. Protams, par Google Play veikalā pieejamas izšķirtspēju mainošas aplikācijas, kas ļauj prasīgākas spēles darbināt zemākā izšķirtspējā, bet tam nepieciešama root pieeja un šāda iespēja nemaz nav ērta.

    Real Racing 3 gan ir vienīgā spēle, kura nespēlējami raustījās. Jāatzīmē, ka Real Racing 3 arī īsti precīzi nespēja pielāgot skaņu un pat austiņās spēles laikā tā bija pārāk klusa, bet automašīnai pagriežoties ar sānu pret spēlētāju (jā, jā, tieši tā – saslīdot) skaņa kļuva adekvāti skaļa. Kaut kas ideāli nostrādāts nav, iespējams, ka problēma ir spēlē. Geimeri, maģisko FPS skaitli jums sniegt nevarēšu, arī tam nepieciešama root pieeja.

    SONY DSC

    Dīvains šķita Capital T10 planšetdatora brīvās RAM atmiņas apjoms, kas tukšam, tikko atstatītam planšetdatoram bez nekādiem trakiem saskarnes elementiem un logrīkiem (widgets) ir vien 815 MB no 2 GB. 1.2 aizņemti GB liek apdomāties, ar ko planšetdators pats savā nodabā nodarbojas… Android 4.2 gan nav Android 4.4, kas sparīgi vēršas pret liekām atmiņā esošām lietotnēm.

    Kopumā Capital T10 planšetdators ir pietiekami jaudīgs un Real Racing 3 ir drīzāk izņēmums. Šīs spēles darbību nevajadzētu saistīt ar kopējo planšetdatora veiktspēju. Citas pietiekami jaunās spēles (Asphalt 8, Plants vs. Zombies 2 u.c.) iet bez problēmām.

    SONY DSC

    Akumulators

    Capital T10 planšetdators aprīkots ar pieņemamas ietilpības Li-Po 7200 mAh akumulatoru. Kā jau esmu minējis iepriekš, planšetdatoru akumulatoru darbību ir grūtāk novērtēt, nekā viedtālruņu darbību ar vienu uzlādi, jo tik ļoti atšķiras dažādu lietotāju paradumi. Cits pārskata internetu, kamēr cits tikai spēlēs prasīgas spēles.

    Vērtēju, ka Capital T10 planšetdatora akumulatora darbības laiks ar vienu uzlādi ir kādu krikumu virs vidējā līmeņa. Internetu pārlūkot būs iespējams ap 7, iespējams pat 8 stundām. Spēles spēlēt – ap 5 stundām.

    SONY DSC

    Varētu vēlēties automātisko ekrāna izgaismojuma regulēšanu, kas atvieglotu planšetdatora lietošanu kā telpās, tā arī ārā. Iespējams, ka automātisks ekrāna izgaismojuma regulējums spēj nedaudz sataupīt enerģiju, jo vismaz es labprātāk šāda izmēra planšetdatoru izmantoju istabā, tātad nepieciešams ne tik intensīvs ekrāna izgaismojums, bet cilvēkam raksturīgais slinkums neļauj to pieregulēt atbilstoši telpas izgaismojumam.

    Foto

    Fotogrāfiju uzņemšanai Capital T10 planšetdatorā uzstādīta standarta Android foto aplikācija, kas piedāvā pašas vienkāršākās iespējas – foto, video un panorāmas uzņemšanu. Iestatījumos varam pieregulēt attēla izmēru megapikseļos un baltā balansu.

    Kā jau sagaidāms, 5 megapikseļu kamera aizmugurē, 2 megapikseļu kamera priekšā nozīmē diezgan viduvējas fotogrāfijas. 2 megapikseļu kamera video zvaniem vēl ir pieņemama, kamēr 5 megapikseļu galvenā kamera var nespēt pat uzņemt to minimumu, kam tā novietota planšetdatora aizmugurē – dokumentu „skenēšanai”. Capital T10 planšetdatora aizmugures kamera gan ir aprīkota ar autofokusu, kas ir nepieciešams drukāta teksta pārfotografēšanai, bet nedaudz vājākos gaismas apstākļos kamera uzrāda sliktus rezultātus. Tā izmanto salīdzinoši ilgus ekspozīcijas laikus un fotogrāfijas sanāk izsmērētas, jo „no rokas” tik ilgi nav iespējams kadru stabili noturēt. Capital T10 planšetdatora aizmugurē arī nav zibspuldzes, kas varētu palīdzēt novērst šo nepilnību.

    kr
    Uzspied, lai palielinātu (atveras jaunā cilnē)

    Labākos gaismas apstākļos (ārā, saules gaisma) fotogrāfijas izdodas daudz labākas un jāatzīst, ka dažas pat izdevās pārsteidzoši augstvērtīgas. Katrs pats tās var novērtēt, uzklikšķinot uz attēliem. Kopumā Capital T10 fotogrāfijas atbilst planšetdatoru iespējām un nekādi milzonīgi pozitīvi brīnumi nebūtu jāgaida, kaut gan dažas fotogrāfijas pareizā un smukā apgaismojumā pat mani patīkami pārsteidza ar krāsām un kvalitāti.

    Viennozīmīgi pateikt, ka kamera planšetdatoru konkurencē ir lieliska nevaru, jo ik pa laikam fotogrāfijas ne pārāk labi izdodas. Bet vairumā gadījumu pie dabīga apgaismojuma ārpus telpām tiešām bildes izdevās skatāmas. Parasti diženās Ķīnas pašas izveidoto produktu klāstā kameras mēdz pieklibot, bet šoreiz viss izdevies labāk kā gaidīju.

    kr
    Uzspied, lai palielinātu (atveras jaunā cilnē)

    Atzīmēšu, ka planšetdatori nekad nav bijuši spējīgi uzņemt augstvērtīgas kvalitātes fotogrāfijas. Izņēmumi varētu būt iepriekš apskatītais Lenovo ThinkPad 8 (smukas krāsas, mazi trokšņi) un Samsung Galaxy Tab Pro 8.4, kuru fotospējas vērtēju augstāk par daža laba viedtālruņu flagmaņa spējām.

    kr
    Uzspied, lai palielinātu (atveras jaunā cilnē)
    kr
    Uzspied, lai palielinātu (atveras jaunā cilnē)

    Gala vārds

    Nevienam Google meklētāju pazīstošam lasītājam nebūs noslēpums, ka Capital T10 ir vien rebrendots t.s. Ķīnas planšetdators ar citu logo aizmugurē un arī ekrāna tapetē. Toties Capital T10 iegāde Rīgā būs ātrāka, nebūs jāķēpājas ar PVN un muitas nomaksu un pats svarīgākais – garantiju.

    Capital ir izvēlējies pietiekami augstvērtīgi nostrādātu planšetdatoru ko pielāgot vietējam pircējam pieņemamā izskatā. Diemžēl neesmu redzējis mazumtirdzniecības iepakojumu un tā saturu, jo saņēmu demo modeli smukā, baltā kastītē ar ekrāna tīrāmo lupatiņu bonusā. Nevarēšu komentēt par pievienotās USB uzlādes ierīces darbību.

    SONY DSC

    Veiktspējas ziņā ar Capital T10 viss ir kārtībā, tas pat saņēmis 2 GB RAM un labas izšķirtspējas IPS tehnoloģijas ekrānu. Šādu tehnisko specifikāciju nevaram gaidīt no kaut vai tiem pašiem Samsung Galaxy Tab 3 līdzīgas cenas planšetdatoriem. Tiem būs zemāka izšķirtspēja, 1 GB RAM un divu kodolu procesors.

    Par aptuveni 30 eiro dārgākais Samsung Galaxy Note 10.1 N8010 ir ļoti līdzīgs tehniskās specifikācijas ziņā. Tam ir 2 GB RAM, Exynos 4412 procesors arī darbojas ar četriem Cortex A9 kodoliem, bet tam būs zemāka ekrāna izšķirtspēja un Android 4.1 Jelly Bean, kas nepiedāvā vairāku lietotāju kontu nodalītu darbību.

    SONY DSC

    Dažus potenciālos pircējus varētu atbaidīt GPS, kā arī mobilo datu iebūvētas iespējas neesamība.

    Capital T10 planšetdatoru iekārojamu padara tā 1920 x 1200 izšķirtspējas IPS ekrāns, pieņemamā veiktspēja, labais akumulatora darbības laiks, 2 GB RAM un metāla korpuss. Pieņemamas cenas 10.1 collas planšetdatoru segmentā Capital T10 īstu konkurentu Latvijas tirgū nav – vai nu tie maksā vismaz 15…20% dārgāk, vai arī tiek ziedota veiktspēja un ekrāna parametri.

    Capital pagaidām tuvākajos mēnešos nesola savam pirmajam Android planšetdatoram kādus operētājsistēmas jauninājumus. Jauninājums, iespējams, sekos, bet ar to rēķināties nevajadzētu. Viss ir atkarīgs no tālo zemju ražotāja spējām un vēlmēm.

    Galvenais jautājums – vai pats iegādātu Capital T10 planšetdatoru? Droši vien jā, ja meklētu jēdzīgu 10.1 collas budžeta risinājumu.

    Patika:

    • ekrāns, tā izšķirtspēja
    • uzbūves kvalitāte, par kuru sūdzēties nevajadzētu
    • akumulatora darbības laiks

    Derētu nākamajā modelī piestrādāt:

    • nav GPS
    • aizdomīgi pilns RAM neko nedarot
    • bezjēdzīga un pat maldinoša fiziska Home poga novietota pie skaļuma regulēšanas pogām
    Labākā uzbūve, ekrāns, akumulators un pieņemama veiktspēja Capital T10 padara par loģisku 10.1 collas planšetdatora izvēli savā cenu kategorijā.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    7
    Displejs
    8
    Kamera
    6
    Veiktspēja
    7
    Programmatūra
    6
    Baterija
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    28 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Upe
    22.05.2014 11:14

    Nu i nah tos kreisos mēslus, Nexus 7 is the thing.

    bfj
    22.05.2014 11:16

    Hmm, viss forši. Manā skatījumā pat ļoti labi, ka nav sabāztas aplikācijas kā Google+, Drive utt…, jo tās brīvi var uzstādīt pašrocīgi. Daļu no tām nemaz nelietoju un sūkstījos, ka pat Nexus 5 jau uzstādīts, piemēram, Google Earth, kuru var tikai atiespējot, nevis atinstalēt. Bet tik veca Android versija… Man tas ir totāls “dīlbreikers”, ja nu vienīgi cerēt uz atjauninājumiem. KitKat ir vērā ņemami uzlabojumi gan ātrdarbībā, gan saskarnē utt. Tiešām nesaprotu, kāda problēma to uzstādīt, ja resursu patēriņa ziņā ir pat mazākas prasības kā vecākām Android versijām.

    Kursors.lv
    22.05.2014 13:02
    Reply to  bfj

    Ja ir tik specifiska vēlme, tad labākā izvēle ir specifiskās Nexus sērijas ierīces. Jāsteidz ķert kamēr vēl ir.

    JanBO
    22.05.2014 11:19

    Izskatās interesanti. Šodien noteikti noiešu gar capital veikalu un apskatīšos kā ir realitātē. 3G arī īsti nav problēma – kamēr esi rīgā, ir i wifi soliņi, i iespēja 3G kabatas modemu paņemt līdzi un pieslēgt – nav jau deficīta prece.

    Lapsa kūmiņš
    22.05.2014 11:29

    Izskatās labi, būs jāiečeko.

    22.05.2014 12:01

    Latvieši var ne tikai Gaujas skrūvēt, bet arī redz – planšetes ražot. Tiesa šoreiz Capital.lv grēko ar neskanīgu ierīces nosaukumu – T10..

    Rinalds
    22.05.2014 12:58
    Reply to  Mareks

    Latvieši var tikai pasūtīt alibaba.com partiju ķīniešu drazas ar savu logo…

    Kursors.lv
    22.05.2014 13:05
    Reply to  Rinalds

    Nebūt, nē, latvieši spēj radīt augstas kvalitātes tehnoloģijas (mikrofoni, sakaru/tīklu tehnika) un veiksmīgi to pārdot globāli. Šeit ir runa par planšetdatoriem, ko latvieši nevar atļauties radīt vietējam tirgum. Iedod miljardu dolāru Capital un viņi tev izveidos pašam savu no priekšas un pakaļas Latvijā veidotu planšetdatoru. Proti, nolaižamies no mākoņiem un raugāmies uz lietām kaut cik reālistiski.

    KKTK
    22.05.2014 12:16

    Kāda ir pievienotā vērtība ko Capital ir izdarījis? Tikai atvešana no ķīnas un garantija?

    JanBO
    22.05.2014 12:34
    Reply to  KKTK

    Jādomā, ka vietējais techsupports jau ir gana daudz + no apraksta noprotams, ka būs arī Android apdeiti vajadzības gadījumā (manuprāt liels + ir jau šāda iespējamība – jautājums vai tas tiks reāli darīts).

    Kursors.lv
    22.05.2014 13:07
    Reply to  KKTK

    Es domāju, ka svarīgākais aspekts ir tieši cena apvienojumā ar lokālo atbalstu. Tieši tas ir padarījis veiksmīgu Just5 Spacer. Tipiskais latvietis neies jāties ar mistisku ierīču sūtīšanu no Ķīnas. Šeit tu nopērc tīri labu ierīci labi zināmā veikalā un neuztrauksies par garantijas vai pēcgarantijas lietām. Tam ir milzu nozīme.

    mimino
    06.12.2015 03:17

    Par tām garantijas un pēcgarantijas lietām ir stipri stiepts jēdziens. Ja nu kas tad atšūt ir diezgan vienkārši. Pēc tam jābojā nervu šūniņas, jāveic neatkarīgā ekspertīze lai pierādītu ka neesi zilonis.

    KKTK
    23.05.2014 15:09
    Reply to  KKTK

    Ja reiz jauna ierīce no aplikācijām ir diezgan tukša, tad Capital varēja izdrukāt tādu kā top 100 vai ieteicamās 20 aplikācijas visādām vajadzībām – gribi instalē, gribi meklē savas. Turklāt lieliska reize ieteikt lokālā reģiona programmas – CSDD, Futbols, kādi tur transporti utt. Tā būtu forša pievienotā vērtība. Dzelžu noliktavas funkcija man skan nedaudz par maz…

    Ruu
    26.05.2014 17:08
    Reply to  KKTK

    Nu vai tad rociņas par īstu, ka nevar paši sainstalēt. Citiem varbūt tāds Futbols vai transporti nafig nav vajadzīgi. PC jau arī tu relatīvi tukšu saņem.

    22.05.2014 13:18

    Capital-T10 vs jaunais Nexus 7, ja ekrāna izmērs nav svarīgs, ko Tu ieteiktu?

    Kursors.lv
    22.05.2014 13:22
    Reply to  Tenisd

    Nexus 7

    Es
    04.06.2014 09:29
    Reply to  Tenisd

    iPad mini ;)Paņemtu vnk iPad vislētāko!

    Janka
    22.05.2014 13:44

    Ļoti aizdomīgi tie 2 GB RAMa. Gan jau, ka te arī tā lielā ekrāna izsķirtspēja uzdod savu, ja jau tikai ap 800 MB paliek brīvi. Man pašam ir HP planšete, tiesa 7” un 720p izšķirtspēju, bet no 1GB RAMa, tikko svaigai planšetei bija pieejami tie paši 800 MB. Pēc root’a un nelielas padarbošanās varēja arī 900 MB brīvus izspiest.
    Par dizainu gan, es dotu visus 10 punktus. Nezinu kāds viņš ir, kad rokās paņem, bet bildēs izskatās diezgan zolīds.
    Šādām tādām planšetēm uz RK3188 bāzes KitKat romi jau ir parādījušies, nezinu kā mums Latvijā ar entuziastiem, bet man nešķiet, ka būtu liela problēma jau esošos romus, tā teikt, noportēt uz šito brīnumu.
    Un, jā, par nosaukumu arī jāpiekrīt – varēja jau kaut ko druscīt labāku sadomāt :D

    Uldis M.
    23.05.2014 08:54
    Reply to  Artis Ābols

    Labi teikts :D

    Uldis M.
    22.05.2014 15:55

    Vai man vienīgajam tā dizains šķiet aizgūts no iPhone?

    Kursors.lv
    23.05.2014 12:10
    Reply to  master

    Paldies, tik tiešām prātīgi uzrakstīts. Es arī uzskatu, ka mazai daļai lietotāju izdevīgāk būs šādus ķīniešu veidotos verķus pirkt pa taisno un pašiem ar tiem cīkstēties. Masām, lai arī mazliet dārgāk, izdevīgāk būs tos pirkt no Capital/Just5 utt., kas rūpēsies par apkalpošanas, aksesuāru, servisa jautājumiem. Brīva izvēle.

    ilmars
    23.05.2014 02:25

    Iesaku izlasīt Master koemtāru.

    Es
    04.06.2014 09:26

    Paņemtu vnk iPad vislētāko!

    Reklāma
    Labākā uzbūve, ekrāns, akumulators un pieņemama veiktspēja Capital T10 padara par loģisku 10.1 collas planšetdatora izvēli savā cenu kategorijā.Capital T10 planšetdatora apskats