Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft prezentē Surface Pro 3 planšetdatoru ar 12 collu displeju

    Jaunākie raksti

    Šodien Ņujorkā īpašā preses pasākumā Microsoft prezentēja jauno Surface Pro 3 planšetdatoru. Tāpat kā abiem iepriekšējiem modeļiem, arī jaunajam ir iebūvēta “kāja”, kas šoreiz ir nofiksējama vēl vairāk pozīcijās un Surface komandas vadītājs Panos Panay uzsver, ka šo planšetdatoru var izmantot kā pilnvērtīgu portatīvo datoru. Atlokāmā kāja arī lieti noder, lai ierīci stabili noturētu klēpī. Lai uzlabotu ierīces izmantošanas pieredzi klēpī, jaunais Type Cover vāciņš-tastatūra (maksās 130 ASV dolārus) tagad ar magnētu palīdzību var tikt piestiprināts pie ekrāna apakšas. Tāpat Type Cover ir palielināts arī skārienjutīgais paliktnis, lai ierīci būtu ērtāk izmantot bez papildus peles pieslēgšanas. Nopietnāku darbu veicējiem noteikti interesēs arī 200 dolārus vērtais doks, kas planšetdatoram ļaus pieslēgt papildus ierīces. Tam var pievienot 4K izšķirtspējas monitorus (Mini Display ports), trīs USB 3.0 ierīces, divas USB 2.0 ierīces, kā arī Ethernet un audio pieslēgvietas.

    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=1t7rSZT_77E]

    Reklāma

    Jaunā ierīce ir tikai 9.1 mm plāna, sver 800 gramus un aprīkota ar skārienjutīgu 12 collu 2160 x 1440 pikseļu izšķirtspējas displeju. Interesanti, ka ekrāna malu attiecība ir 3:2 un tas ļauj uz ekrāna izvietot vairāk noderīgas informācijas. Surface Pro 3 ir aprīkots arī ar irbuli, kas lieti noderēs, lai veiktu pierīces un uz tā pat novietota poga, kuru nospiežot, ierīcē tiks palaista OneNote piezīmju aplikācija. Microsoft uzsver, ka irbuļa un displeja tehnoloģijas ir pilnveidotas un tagad ar jauno ierīci būs krietni ērtāk veikt piezīmes. Ierīcei ir divas 5 megapikseļu kameras, kas spēj uzņemt 1080p HD izšķirtspējas video, uz priekšu vērsti stereo skaļruņi, kā arī USB 3.0, Mini Display Port pieslēgvietas un SD atmiņas kartes slots. Ar vienu uzlādi Surface Pro 3 spēs darboties līdz 9 stundām.

    Jau no rītdienas Microsoft sāks reģistrēt jaunā produkta iegādes pieteikumus un lētākais Surface Pro 3 modelis ar Intel Corei i3 procesoru maksās sākot no 799 ASV dolāriem. Surface Pro 3 modeļi ar Core i3 un Core i5 procesoriem pārdošanā ASV un Kanādā nonāks 20. jūnijā. Pārējie modeļi veikalu plauktus sasniegs augustā un būs pieejami vēl 26 valstīs.

    Surface Pro 3 konfigurācijas un cenas:

    • i3-4GB RAM-64GB – $799
    • i5-4GB RAM-128GB – $999
    • i5-8GB RAM-256GB – $1299
    • i7-8GB RAM-256GB – $1549
    • i7-8GB RAM-512GB – $1949

    Lai arī baumoja, ka šajā pasākumā Microsoft prezentēs arī mazāka izmēra Surface (7 – 8 collas), tomēr tas nenotika un varam tikai spekulēt kāpēc tā. Iespējams pie vainas Windows RT, kas līdz šim sevi nav pierādījis kā kaut cik vērā ņemamu alternatīvu Android un iOS. Situācija gan var uzlaboties kad Microsoft sagatavos savu ofisa programmatūru, lai tā pilnībā pārvaldāma skārienjutīgajās ierīcēs.

    Iepriekš man ir bijusi izdevība padarboties ar vairākiem dažādiem Surface planšetdatoriem un kamēr Surface RT es nespēju rast pielietojumu, tad Surface Pro ierīces ir bijušas interesantas jau no pašiem to pirmsākumiem. Es gan Surface Pro nekad neesmu uzskatījis par planšetdatoru. Tas manās acīs vienmēr ir bijis portatīvais dators, kas tikai izskatās pēc planšetdatora. Brīdī kad sabiedrība sāks pieņemt Windows 8 ideju, Surface Pro ierīces varēs iemantot būtisku interesi. Pagaidām šie produkti ļoti patīk Microsoft darbiniekiem un daļai korporatīvākas dabas darbu darītājiem. Ko tu domā par Surface sērijas produktiem un jauno Surface Pro 3?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    mcLays
    21.05.2014 09:40

    Izskatās, ka Microsoft beidzot tiešām pacenties. Man svarīga ekrāna izšķirtspēja, un priecē malu attiecība 3:2, kas norāda – iekārta paredzēta darbam. Interesanti, kā risinātas dzesēšanas problēmas.

    KKTK
    21.05.2014 13:56

    Visi caurumi srīsies putekļus, bērns nolauzīs to kāju otrajā dienā, un ļurīga ļipiņa zīmulim vipsār ir lieliskākā lieta, kā vērts būtu to dzelzi pirkt :D Nemaz nerunājot par OS kurā neko nevar saprast un kas dzīvo savu dzīvi :D

    Mārtiņš
    21.05.2014 14:58

    Esmu izlēmis pirkt Lenovo Yoga 2 Pro. Brālim tāds ir, esmu diezgan iepazinis, man ļoti patīk. Vai ir vērts apsvērt Surface 3?
    Man svarīgās lietas ir Windows operētājsistēma, augstas izšķirtspējas ekrāns, iespējami viegls un plāns, jo paredzēts visur ņemt līdzi.
    Kāds ir Jūsu viedoklis? Labprāt dzirdētu komentārus.

    Reklāma