Web Analytics
More
    Reklāma

    2017. gadā pārdošanā nonākšot pirmais Aero-X Hoverbike

    Jaunākie raksti

    Ļoti bieži pasaulē sastopamies ar situācijām, kad dzīvē realizējas idejas, kas pirms tam figurējušais tikai zinātniskajā fantastikā. Cilvēku iztēli tas ir urdījis, bet parasti visi nodomā, ka dzīves laikā tādu ideju realizāciju nepiedzīvos. Taču ir arī izņēmumi. Viens no šiem izņēmumiem, šķiet, būs motocikls jeb, kā paši tā radītāji to dēvē – “hovercikls” (ja tā to var nosaukt), kas pārvietojas pa gaisu. Šādus aparātus esam manījuši gan leģendārajos “Zvaigžņu karos”, gan citos, ar zinātnisko fantastiku saistītajos darbos (šķiet, kaut kāda variācija bija redzēta arī pēdējā “Riddick” filmā).

    Hovercikla izveidotāji ir kompānija Aerofex, kas pirms diviem gadiem demonstrēja šāda aparāta prototipu. Prezentācija izraisījusi lielu interesi, jo pēc tās kompānijas e-pasts esot pārpludināts ar interesentu vēstulēm.

    Reklāma

    hoverbike

    Aero-X hovercikls varēšot lidināties 3,7 metru augstumā ar ātrumu 72 km/h, celtspēja būšot 140 kg, bet ar pilnu degvielas bāku varēšot pārvietoties 1 stundu un 15 minūtes. Inženieriem vēl liels darbs darāms, lai risinātu stabilitātes problēmas un uzlabotu vadības sistēmu. Plānots, ka pirmie testa lidojumi ar gatavu Aero-X varētu sākties 2016. gadā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    16.05.2014 11:27

    Virs Latvijas ceļiem šis būtu īstais braucamais!

    Reklāma