Web Analytics
More
    Reklāma

    iOS aplikācijas tagad var (ļoti lēni) darbināt Android viedierīcēs

    Jaunākie raksti

    Mūsdienu viedtālruņi sacenšas ne vairs par megaherciem un gigabaitiem, bet par lietojamību. Tās pamatā ietilpst arī konkrētās mobilās operētājsistēmas pieejamo aplikāciju saraksts un to kvalitāte. Viena lieta ir dažas operētājsistēmas aplikāciju veikalam ekskluzīvas spēles, bet tās tāpat agrāk vai vēlāk no iOS nonāk Android viedierīcēs un otrādāk. Pavisam kas cits ir iOS FaceTime un iMessage servisi, kas Android lietotājiem ļautu sasniegt savus draugus un kolēģus.

    Kolumbijas Universitātes viedie prāti šobrīd veido mobilo operētājsistēmu saderības iespēju, kas ļautu natīvas iOS aplikācijas darbināt Android viedierīcēs. Par Cider sauktā virtuālā mašīna jau šobrīd ļaujot darbināt dažas iOS aplikācijas Android ierīcēs. Diemžēl pagaidām Cider īsti galā ar darbu netiek un iOS aplikāciju darbība ir ļoti lēna un ikdienas pienākumus pilnībā paveikt nespēj. Katrs sākums ir grūts un Cider šobrīd uzskatāms par pierādījumu koncepta darbībai.

    Reklāma

    Cerams, ka pēc kāda laika Cider spēs kaut cik veikli darbināt iOS aplikācijas Android viedierīcēs. Iespējams, tas liks Apple pārdomāt un arī savus ekskluzīvos servisus pārcelt uz Android, gluži kā to izdarīja BlackBerry ar savu Messenger servisu.

    [youtube=www.youtube.com/watch?v=Uaple0Ec1Dg]

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldzha
    15.05.2014 12:24

    Nu nezinu, man tas šķiet jau bišku par daudz… Ir taču klasiskās īsziņas un zvanīšanas funkcijas, kā arī virkne saziņas aplikāciju kas darbojas vienlīdz labi uz abām platformām. lai iMessages un Facetime paliek Apple ierīcēm kur tām ir īstā vieta un punkts.

    15.05.2014 17:57

    Nez cik šis pasākums ir legāls?

    eN
    16.05.2014 21:21

    Nu jau ne tikai rakstus tulko 1:1, bet ari virsrakstus.

    Reklāma