Web Analytics
More
    Reklāma

    Ir paziņoti labākie Windows 8 programmu izstrādātāji Latvijā

    Jaunākie raksti

    Ir noslēdzies februāra sākumā Microsoft Latvia izsludinātājs Windows 8 programmu izstrādātāju konkurss. Konkursā piedalījās 17 Windows Store publicētās programmas. Četri Latvijas izstrādātāji ir saņēmuši vērtīgas balvas Latvijas līmenī un viens – reģionālajā.

    Microsoft Latvia sveic uzvarētājus nacionālajā līmenī:

    Reklāma

    • Andri Buhanovski – ar programmu “Latviešu valodas gramatika” uzvara Izglītības kategorijā un balvā – planšetdators Prestigio Multipad Visconte;
    • Egonu Kalniņu – ar programmu “Autoskola (free)” uzvara kategorijā Pārnests no Windows Phone un balvā – planšetdators Prestigio Multipad Visconte;
    • Edgaru Ozolu – ar programmu “English dictates” uzvara Inovāciju kategorijā un balvā -planšetdators Prestigio Multipad Visconte;
    • Kārli Briedi – ar programmu “BitMaze” uzvara UX lietotāju saskarnes dizaina kategorijā un balvā – viedtālrunis Nokia Lumia 1520.

    Reģionālajā kategorijā – Visvairāk lejupielādētākajā programma – sveicam uzvarētāju:

    • Andri Pakuli – ar spēli “2048” balvā iegūst viedtālruni Nokia Lumia 1520.

    “Latvijas izstrādātāji otro gadu pēc kārtas izrāda interesi un spējas veidot Windows 8 programmas. Šobrīd Windows Store ir pieejamas vismaz 35 Latvijā radītās programmas, no kurām 17 tapušas šī gada konkursa ietvaros. Atšķirībā no iepriekšējā gada, šogad mūsu izstrādātāji varēja mēroties spēkiem jau reģionālajā līmenī – 24 valstu konkurencē. Kā rāda pieredze un  šī gada konkursa rezultāti, Latvijas spēļu izstrādātāji ir spējīgi gūt globālus panākumus, piemēram, iepriekšējā gada uzvarētāja uzņēmuma innoWate radītās spēles Windows 8 un Windows Phone 8 platformās lejupielādētas jau miljoniem reižu, savukārt šī gada spēle “2048” pirmā mēneša laikā pieredzēja jau 160 000 lejupielādes,” stāsta Aigars Mačiņš, Microsoft Latvia tehnoloģiju evaņģēlists.

    Kārlis Briedis Windows 8 programmu konkursā piedalās jau otro gadu un ir viens no tiem, kura programma ieguva augstu žūrijas novērtējumu. “Es, protams, ieteiktu ikvienam piedalīties šajā konkursā! Tas ne tikai sniedz iespēju iegūt lieliskas un vērtīgas balvas, bet arī palīdz popularizēt jaunizveidoto programmu  starp citiem dalībniekiem,” saka Kārlis. Talantīgais izstrādātājs uzskata, ka, lai gan, piedaloties pirms gada, konkursā īsti nepaveicās, tas sniedza pieredzi, ko vajadzētu darīt citādāk. “Bez tam, kā papildu stimuls cilvēkiem veidot programmu tieši Windows 8 un piedalīties kādā no daudzajiem Microsoft organizētajiem pasākumiem un konkursiem, ir iespēja tās izstrādāt daudziem zināmajā JavaScript programmēšanas valodā,” piebilst Kārlis Briedis.

    Microsoft Windows 8 izstrādātāju konkursā izstrādātājs Andris Buhanovskis arī piedalījās  jau otro gadu un arī šogad ar savu veidoto “Latviešu valodas gramatika” programmu spēja iegūt godalgoto vietu. “Lielākais izaicinājums šādā konkursā – spēt atrast un izdomāt programmu, kas būtu interesants un noderīgs lietošanā gan man pašam, gan arī citiem cilvēkiem. Kad ideja ir atrasta, tad paliek tikai tāds neliels darbs kā realizācija programmas kodā, lai tā būtu gan ērti lietojama un viegli uztverama, gan arī vizuāli baudāma, turklāt sākotnējā ideja nebūtu pazudusi,” saka Andris Buhanovskis. Izstrādātājs piebilst, ka piedalīšanās šajā konkursā sniedz programmu izstrādātājiem unikālu iespēju ne tikai cīnīties par balvām un godalgotām vietām, bet arī iegūt pieredzi, publicitāti un atpazīstamību.

    Reģionālā konkursa uzvarētājs Andris Pakulis ir priecīgs par uzvaru starptautiskajā konkursā, jo šo spēli divu cilvēku komandā izveidoja 60 stundu laikā.  “Sākumā nebiju pārliecināts, ka varam cerēt uz balvu, bet, kad ieraudzīju, ka cilvēki velk šo spēli lielos apjomos, tad sāku jau cerēt uz balvu. Šobrīd spēli ir novilkuši vismaz 160 000 cilvēki, kas priecē, bet ir skaidrs, ka jāveido vēl arī nākamie atjaunojumi, lai cilvēki turpinātu spēlēt. Iesaku arī citiem kādreiz izmēģināt savus spēkus un piedalīties šajā konkursā, jo sliktākajā gadījumā iegūsiet papildus popularitāti, labākajā – normālu balvu,” saka Andris Pakulis.

    Konkurss norisinājās gan vietējā, Latvijas, gan reģionālajā mērogā – 24 Centrālās un Austrumeiropas reģiona valstīs. Konkursā varēja piedalīties maksas un bezmaksas lietojumi, kas izstrādāti C++, C#, VB, XAML un Javascript programmēšanas valodā.

    Ar visiem konkursa uzvarētājiem no visām valstīm var iepazīties konkursa oficiālajā mājaslapā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rihards
    13.05.2014 00:03

    skaisti

    Aleksejs
    13.05.2014 09:25

    Interesanti, kādā veidā tas Andris Pakulis dabuja Copyright © uz 2048 spēli?
    Citiem vārdiem – iesaku pielabot spēles info appstorē.

    Andris
    13.05.2014 10:25

    2048 ir 2048 klons. Tādu ir daudz visu platformu veikalos tāpat kā pirms brīža bija ar flappy bird. Copyright nepieder nevienam un nekas neaizliedz to kopēt.

    Reklāma