Web Analytics
More
    Reklāma

    Runā, ka Apple gatavojas iegādāties Beats Electronics

    Jaunākie raksti

    Kā, atsaucoties uz divu informācijas avotu datiem, ziņo aģentūra Reuters, kompānija Apple ir tuvu tam, lai noslēgtu pirkuma līgumu $3,2 miljardu apjomā. Runa ir par kompānijas Beats Electronics iegādi. Abas darījumā iesaistītās puses pagaidām klusē, jo pastāv iespēja, ka darījums var arī nenotikt.

    Kā ziņo viens no informācijas avotiem, tad galvenais iemesls šādam pirkuma ir vēlme iegūt Beats muzikālo servisu Beats Music, kurš darbojas pēc abonēšanas principa. Tādejādi Apple cer uzlabot sava servisa iRadio pozīcijas lauciņā, kurā viņi nav līderi.

    Reklāma

    Kompānija Beats Electronics, pabijusi HTC īpašumā, pagājušā gada beigās atpirka visas savas akcijas, un kļuva neatkarīga. Tagad pēc investīciju piesaistes no Carlyle Group, $500 miljonu apjomā, Beats kopējā vērtība tiek lēsta virs $1 miljarda. Pagaidām gan nav saprotama Apple vēlme iegādāties Beats par tik lielu summu kā minēts, jo nekādu unikālu tehnoloģisko risinājumu Beats rīcībā nav. Ir tikai skaļš vārds un produkcija, kura līdzīgi kā Apple, ir vispopulārākā lokāli ASV mērogā, un ne ar ko unikālu neizceļas uz kopējā audio ierīču piedāvājuma fona.

    Katrā gadījumā, ja darījums notiks, tas būs Apple lielākais pirkums, vismaz pēdējo 10 gadu laikā, kā arī visticamāk, lielāko daļu no darījuma summas viņi apmaksās ar savām akcijām. Gaidīt nav palicis pārāk ilgi, jo darījumam esot jānoslēdzas nākamajā nedēļā. Taču iespējams, ka tās ir tikai baumas.

    AvotsReuters
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uupis
    09.05.2014 19:31

    Man šķiet, ka ‘streaming’ licenses nesaglabājas pārpirkšanas gadījumā.

    Taču man nenāk prātā kāds cits iemesls šādai, manuprāt, izšķērdībai.

    Reklāma