Web Analytics
More
    Reklāma

    Lietuvā darbu uzsāk Austrumeiropā efektīvākais Tier III sertificētais datu centrs “Data Inn”

    Jaunākie raksti

    Austrumeiropā visefektīvākais datu centrs “Data Inn”, kam piesķirts “Uptime Institute” “Tier III” trešās pakāpes sertifikāts, uzsāk darbību Lietuvas galvaspilsētā Viļņā. Pateicoties tā augstai energoefektivitatei, “Data Inn” ļauj uzņēmumiem un organizācijām Baltijas reģionā un citās valstīs samazināt savus izdevumus, kuri ir saistīti ar IT pakalpojumiem, lai uzlabotu to uzticamību.

    “Data Inn” izveidoja un vada viens no lielākajiem datu pārraides un datu centru operatoriem Baltijas valstīs “Data Logistics Center”. “Data Inn” ir pirmais datu centrs Lietuvā, kuru ar “Tier III” līmeni sertificējis “Uptime Institute”, kas nosaka, ka centra energoefektivitātes indekss, kas apzīmē elektrības lietošanas efektivitāti, ir tikai 1,3. Tas ir krietni labāks rādītājs nekā vidējais rādītājs pasaulē, kas ir aptuveni 1,65. “Uptime Institute” ir neatkarīga institūcija, kas nodrošina nozares un datu centru ekspertu sertificēšanu.

    Reklāma

    “Mūsdienās informācijas tehnoloģijas nodrošina ne tikai saimniecisko darbību, bet arī ikdienas dzīvi, tāpēc tām ir jādarbojas droši un efektīvi. Kopš pirmā šāda “Tier III” datu centra darbības uzsākšanas Austrumeiropā, “Data Inn” nodrošina kvalitatīvus un konkurētspējīgus pakalpojumus saviem lietotājiem,” saka “Data Logistics Center” pagaidu ģenerāldirektors Tomas Vitkus.

    Patreiz “Data Inn” izmanto vidēji 50% savas kapacitātes, kuru plānots paplašināt jau tuvākajā nākotnē.

    Šī gada aprīlī “Data Inn” datu centrs saņēmis “Uptime Institute” “Tier III” līmeņa efektivitātes sertifikātu, kas nosaka, ka uzstādītā infrastruktūra nodrošina 99,982% “Data Inn” izmantošanu no visa tā kopējā laika. Tas ir aptuveni par 20,4 stundām vairāk nekā biežāk lietotajiem “Tier II” līmeņa datu centriem reģionā un aptuveni par 27,2 stundām vairāk nekā “Tier I” līmeņa datu centriem.

    Pagājušajā gadā ar “Uptime Institute” Tier III sertifikātu novērtēta arī “Data Inn” projekta dokumentācija.

    “Data Inn” augsto energoefektivitāti nodrošina inovatīvā “Munters Oasis Indirect Evaporative Cooling” dzesēšanas sistēma, kas izmanto gaisu no ārpuses kopā ar adiabātisko dzesēšanas sistēmu. Šī sistēma saņēma “EMEA Data Centre Dynamics” apbalvojumu kā 2012. gada inovācija. Salīdzinot to ar citām dzesēšanas sistēmām, tā izceļas ar savu efektīvo elektroenerģijas izmantošanu un nodrošina zemu oglekļa dioksīda emisiju. Tas savukārt ļauj ietaupīt līdz pat 80% no darbības izmaksām un samazināt līdz pat 83% no kopējā enerģijas patēriņa datu centrā. Arī izmaksas par mehānisko dzesēšanu samazinātas  kopumā par 25%.

    Jaunais datu centrs ir tikai pirmais posms “Data Inn” projektā. Pašlaik datu centrs ir aptuveni 500 kv.m. liels ar 1000 kilovatu jaudu un 100 serveru statņiem. Kopējie ieguldījumi pirmajā posmā ir 2,89 miljoni eiro.

    Citi “Data Inn” posmi tiks projektēti un celti tuvākajā nākotnē, kas ļaus centram paplašināt savu darbību. Pēc šo projektu īstenošanas “Data Inn” būs 3200 kv. m. plašs ar 6000 kilovatu jaudu un spēs izvietot aptuveni 600 serverus. Kopējā projekta vērtība ir aptuveni 12,1 miljons eiro.

    Par “Data Logistics Center”

    “Data Logistics Center” (“Duomenų logistikos centras” UAB) pieder “Lietuvos energija” grupai un ir viens no lielākajiem datu pārraides un datu centru operatoriem Baltijas valstīs. Uzņēmums dibināts 2010. gadā, apvienojot IT un telekomunikāciju speciālistus no Lietuvas elektrisko enerģētikas uzņēmumu IT departamentiem. Uzņēmuma speciālistiem ir vaiŗka nekā 20 gadu  pieredze  datu pārraides  un uzglabāšanas jomā. “Data Logistics Center” ir  “Baltic Optical Network” alianses biedrs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma