Web Analytics
More
    Reklāma

    Google bezpilotu auto braukā bez starpgadījumiem

    Jaunākie raksti

    Kompānija Google turpina testēt robotizētās bezpilota automašīnas. Pa Kalifornijas un Nevadas ceļiem braukā vairāk nekā desmit šādu automašīnu un kopumā tās nobraukušas vairāk nekā 1 miljonu kilometru bez ceļu satiksmes incidentiem, ja neskaita gadījumus, kad pie stūres sēdies šoferis-izmēģinātājs un pārņēmis auto vadību.

    Publiskotajā videomateriālā Google demonstrē jūtamus auto “intelekta” uzlabojumus. Programmatūra spējīga vienlaicīgi reaģēt uz simtiem objektu, atpazīt gājēju pārejas, apazīt aizlieguma zīmes satiksmes regulētāju rokās, atpazīt gājējus, velobraucējus un daudzas citas lietas.

    Reklāma

    Datorsistēma pamana objektus visās pusēs (notiek panorāmas vērošana 360 grādu leņķī). Katrā automašīnā uzstādīta aparatūra, kuras izmaksas ir 150 000 USD, datu apstrāde notiek reālā laikā. Ņemot vērā apstākli, ka datorsistēma nav neironu tīkls, kas izglītojas pats, tajā nepārtraukti jāievada dažādu satisksmes situāciju algoritmi. Publiskotajā videomateriāla redzams kā sistēma aprēķina velobraucēja braukšanas trajektoriju, kurš tuvojas no aizmugures.

    Spriežot pēc pieejamās informācijas, Googles bezpilotu auto vēl nav spējīgs brīvi pārvietoties pa jebkuriem ceļiem, bet tikai izmantojot speciālas kartes. Tas nozīmē, ka nākotnē Google varētu attīstīt speciālu karšu veidošanu dažādām pasaules pilsētām.

    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=dk3oc1Hr62g]

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma