Web Analytics
More
    Reklāma

    Android Silver aizvietos Nexus programmu jau nākamgad

    Jaunākie raksti

    Vairs tikpat kā nav šaubu, ka 2015. gads iezīmēs Google atteikšanos no Nexus līnijas un daļēji no visas Nexus idejas. Sākumā tika baumots, ka Nexus aizstās Google Play Edition viedierīces – esoši viedtālruņu un planšetdatoru modeļi, kas aprīkoti ar tīru Android. Jaunākā informācija liek domāt, ka Nexus pārvērtīsies par Android Silver.

    Android Silver filozofija ir kaut kas pa vidu starp visu iepriekš minēto. Ar tīru Android tiks aprīkoti esoši viedtālruņu modeļi, toties tie būs pieejami visiem interesentiem mazumtirdzniecības veikalos un pie mobilajiem operatoriem. Ir dažas būtiskas iezīmes, kas Android Silver krasi atšķir no Nexus un Google Play Edition:

    • Android Silver viedierīces teorētiski var būt gan esoši modeļi, gan speciāli izstrādāti, jauni Google viedtālruņi;
    • Android Silver programma nepieļaus nekādu vai ļoti minimālu sakaru operatora aplikāciju un servisu uzstādīšanu, lai saglabātu tīru Android izskatu;
    • Android Silver jauninājumus saņems laicīgi, gluži kā tagad Nexus ierīces;
    • Google ieguldīšot papildus naudu mārketinga aktivitātēs, lai plašāku publiku iepazīstinātu ar Android Silver.

    Ja šis viss tiešām ienāks mūsu dzīvēs jau nākamajā gadā, tad būs piepildījušies daudzu Android fanu slēptākie sapņi – plaši pieejami, pietiekami lēti un specifikācijās dažādi Android viedtālruņi, kas saņem laicīgus jauninājumus. Turklāt tie vairs nav paredzēti tikai entuziastiem un citiem jūsmiņiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    30.04.2014 10:32

    Pekstiņi. Cilvēkiem vajag izturīgus dzelžus ar labu bateriju, bet šie te mums smērē acis ciet ar kaut kādām minimālām operatoru aplikācijām, nosaukuma maiņām un updeitiem. Tur jau tā lieta, ka tas ātrākais updeits ir vajadzīgs jūsmiņam, ne lietotājam parastajam. Parastajam lietotājam vajag adrešu grāmatiņu, kas nebremzē nevis Silver programmu uz papīra.

    P.
    30.04.2014 13:37
    Reply to  KKTK

    Nexus līnija kā reiz bija paredzēta jūsmiņiem, nevis lietotājam parastajam. Parastajiem lietotājiem paliek parastie telefoni ar ražotāja aplikācijām. Manuprāt, šis Google solis ir diezgan likumsakarīgs: 1) Google pati telefonus neražo, negrib ražot (pārdeva pat Motorolu) grib ražot programmatūru, pelnīt ar servisiem. 2) Lai izlaistu kārtējo Nexus, viņiem bija jāvienojas ar kādu no ražotājiem (LG, Samsung, HTC). Tā rezultātā kāds ieguva darījumu, bet pārējie vēl vienu ierīci ar kuru jākonkurē tirgū. 3) Nexus sērijas telefoni konkurēja ar veiktspēju/cenu. Parasti Nexus bija vienu līmeni zemāk par ražotāja flagmani. Pašreiz situācija tirgū ir tāda, ka veiktspēja daudzkārt pārsniedz nepieciešamo, ražotāji iemācījušies paši ražot jaudīgas budžeta ierīces. 4) Jūsmiņi, kuri par katru cenu gribēja tikt pie jaunākā Android, masveidā unlockoja savas ierīces un lika OmniROM, Cyanogenmod, u.c. ROMus, kas bija balstīti uz jaunākā Android. Ko patērētājs iegūs: 1) Būs plašāks telefonu klāsts ar jaunāko Android. Paredzams, ka tās nebūs tikai jaudīgas ierīces, bet arī budžeta viedtālruņi. 2) Regulārie Android updeiti liks pašiem ražotājiem aktīvāk piegādāt savas programmatūras atjaunošanu visiem pārējiem telefoniem. Līdz šim ražotāji (ar dažiem izņēmumiem) īpaši neiespringa uz softa atjaunošanu budžeta telefoniem. Gadu vecs budžeta telefons reti kad saņēma oficiālu upgreidu. 3) Jūsmiņiem atkritīs vajadzība unlockot un rootot savus telefonus, lai tiktu… Read more »

    Uldis M.
    30.04.2014 15:18
    Reply to  KKTK

    Pilnīgi piekrītu KKTK,
    Man kā parastajam lietotājam tiešām neinteresē kas tur par versiju, un vai tā ir jaunākā, vai gadu veca. Galvenais lai viss darbojas bez aizturēm, lai ir ērti lietot un lai izskatās labi.

    01.05.2014 16:38

    Nja, bet cik tādu telefonu nonāks līdz latvijai???
    Un cik zināms Latvijā lēts telefons skaitās ar ko var pazvanīt un aizsūtīt sms, jo pārējiem kaut cik jaudīgākiem būs cena debesīs…

    Taka
    06.05.2014 13:31

    Paliek jautājums – kas būs šogad?
    Vai sagaidīsim vēl vienu Nexus planšeti un telefonu, jeb vairs nē?

    Taka
    12.05.2014 10:27
    Reply to  Artis Ābols

    Arti, spriežot pēc aizvien intensīvākajām baumām, šovasar mēs vēl ieraudzīsim HTC ražotu Nexus 8 planšeti ar 8-8.9″ ekrānu, kuru darbinās Android 4.5 (5.0?)
    Daži min LG G3 kā iespējamo Nexus 6 prototipu.
    Bet tas viss protams baumu līmenī.

    P.
    12.05.2014 13:19
    Reply to  Artis Ābols

    Diezin vai LG G3 būs Nexus 6, jo G3 būs pieejams pārdošanā jau maijā un nav jēgas oktobrī tirgū piedāvāt vēl vienu līdzīgu ierīci.

    Reklāma