Web Analytics
More
    Reklāma

    Par “iPhone killer” varētu kļūt neskaitāmi Āzijas viedierīču ražotāji

    Jaunākie raksti

    Neviens neņemsies noliegt, ka Samsung saražo vislielāko viedtālruņu skaitu pasaulē, bet Apple var lepoties ar salīdzinoši milzīgu peļņu no vienas viedierīces pārdošanas. Āzija kļuvusi par jauno cīņas laiku ne vien tikai šo divu milzeņu starpā, kuri tēlaini izsakoties pārstāv divas nometnes – Android un iOS. Bet Āzija ir kas vairāk, tur cīņā par pircēju iesaistījušās desmitiem mazi un pie mums nezināmi uzņēmumi. Precizitātei – ne visi ir nezināmi, bet to ražotie viedtālruņi Eiropā un Latvijā ir liels retums.

    Āzijā viedtālruņu pīrāgu cenšas pārdalīt ne tikai OnePlus, bet šis ražotājs sacēlis pamatīgu jezgu ap mazāk zināmo ražotāju modeļiem. Pārsvarā mazie ražotāji klientu uzmanību iekaro ar cenu un pietiekamu veiktspēju.

    Bieži dzirdam Xiaomi vārdu, kas tiek saistīts ar spēju pārdot simtiem tūkstošus viedtālruņu dažu minūšu laikā. Ražotājs piedāvā labāko viedtālruni pasaulē (Xiaomi  Hongmi) cenu kategorijā ap $130, kā arī jaunākais flagmanis Xiaomi Mi3 saņēmis NVIDIA Tegra 4 (WDCDMA versija) vai 2.3 GHz Snapdragon 800, piecu collu 1080p ekrānu, bet tas viss maksā tikai $325.

    Xiaomi nemēģina iekārtot dārgus un krāšņus mazumtirdzniecības veikalus, bet 70% viedtālruņu pārdod tiešsaistē, pārējos – ar mobilo operatoru palīdzību.

    Oppo ir pietiekami plaši zināms ražotājs, kas piedāvā savus viedtālruņus ar CyanogenMod pielāgotu Android operētājsistēmu. Oppo gan nav lēti, toties piedāvā pietiekami augstvērtīgu produkciju.

    Indijai, Indonēzijai, Malaizijai, Taizemei, Vjetnamai, Filipīnām un Pakistānai ir savi “mājas” ražotāji, līdzīgi kā mums Just5. Tie piesaista ar atpazīstamību un izdevīgo cenu. Tiek pieļauts, ka Āzijas lielie vietējie ražotāji viegli pārspēj Apple pārdošanas apjomus šajā reģionā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Edgars
    28.04.2014 15:20

    Vēl no lielākajiem āzijas mobilo telefonu ražotājiem var atzīmēt: THL, Cubot, Jiagu, Zopo, lenovo, Dooggee un Lenovo.

    Vairāk var atrast šeit:
    http://www.aliexpress.com/?spm=5261.7183669.0.1

    28.04.2014 21:57
    Reply to  Edgars

    no pieminētajiem cienījams ir tikai Lenovo . Pārējie – širpotreba
    mumbajumba štancētāji . lēti , pat jaudīgi un gana kvalitatīvi , bet tomēr …. “kjū”

    taisnības labad , jāsaka ka Lenovo modeļu klāstā arī ir pāris tādi “širpotreibīgi” aparāti .

    Kursors.lv
    28.04.2014 16:59

    Te gan vietā būtu apdomāties kuri ir tie ražotāji, kas spēj ieviest arī kaut kādas noderīgas inovācijas nevis tikai štancē lētus, atvainojos, mēslus.

    28.04.2014 22:19
    Reply to  Artis Ābols

    Kautri iebildīšu : Samsung hlamisms ir tikai ziediņi salīdzinot ar “tiem citiem” ;)

    Uldzha
    28.04.2014 17:08

    Atceros ka savulaik diezgan labs bija ķīniešu Meizu… viņiem bija modelis M8, kas bija tā brīža viens no labākajiem “iPhone killeriem” kas bija interesanti ka tam fonā griezās Windows CE operētājsistēma ar (priekš tā laika) glīti nostrādātu grafisko vidi. Arī tehniski tas bija diezgan kvalitatīvs dzelzis… zinu ka izmantoja Volfson audio čipu – to pašu ko vecie labie iPodi :)

    28.04.2014 22:13

    Ir bijis tas gods remontēt ( salauzta barošanas kontaktgrupa ) Xiaomi Mi1+ . no konstruktīvā viedokļa un izpildījuma : cepuri nost . var redzēt , ka cilvēki bij piestrādājuši pie ierīces .
    Vēl , iz paša pieredzes , kvalitatīvi ir “CAT” devaisi ( vismaz modelis B15 ) kuru patiesais ražotājs ir Taivānas
    TechFaith Wireless , kas jau labu laiku ražo teleponus ODM vīzē ( daži i-mate aparāti bija jamo ražojums )

    Vēl protams ir arī Oppo , Meizu un vē daži , kas pēc aprakstiem un forumiem spriežot arī ir reāli “pazīstamo brendu* killeri” . tikai tos personīgi nav sanācis padīrāt lai novērtētu “pēc sajūtām” dzelžus .

    Pirmajā komentārā pieminētie THL , Cubot , Zopo , Doogee un daudzi citi ( arī Just5 ) un Prestigio ir … Mkhm… ( mans personīgais viedoklis – sū* * i ) kautgan ir gan lēti gan reizēm jaudīgi un pat “diezgan” kvalitatīvi . Diezgan – tādā izpausmē ,ka nav tik traki , bet līdz tam pašam medium klases vai pat entry level samsungam ir kur augt ( atsevišķos gadījumos pat ļoti ( cubot mikrofona problēma un folijas čīts ) )

    davfreim
    28.04.2014 22:33

    Nekad nepirkšu ķīnieti, ne auto, ne telefonu.

    Uldzha
    29.04.2014 09:02
    Reply to  davfreim

    nekad nesaki nekad… par auto runājot – ja QUOROS nonāktu līdz Latvijai un būtu lētāks par konkurentiem, es tādu labprāt ņemtu…

    eN
    29.04.2014 13:28
    Reply to  davfreim

    Davai, pastāsti, ko tad tu lieto. Gandriz visi vini ir no Kjinas, malaci.

    Reklāma