Web Analytics
More
    Reklāma

    Vai drīzumā varam sagaidīt atteikšanos no Google+?

    Jaunākie raksti

    Vakar internetu pāršalca ziņa, ka Google pamet viens no vadošajiem darbiniekiem Vic Gundotra, kurš bija atbildīgs par Google+ projektu, ko mēs pazīstam arī kā neizdevušos sociālo tīmekli. Tiek pieļauts, ka Google+ piedzīvos kardinālas pārmaiņas, iespējams pat slēgšanu. Slēgšana nebūtu nekas jauns, jo pirms aptuveni gada Google atvadījās no Google Reader, ko ļoti aktīvi lietoja daudzi miljoni cilvēku. Google+ šobrīd salīdzina ar staigājošu mironi, jeb zombiju – serviss it kā funkcionē, bet neviens to nelieto.

    Google jau sākusi iet virzienā, kas maina Google+ ideju pašā saknē. Google+ vairs nav uzskatāms par atsevišķu produktu, bet serviss apaudzis ar dažādām papildiespējām, kurās Google+ izmanto kā pieejas nodrošinātāju. Google vēlas Google+ redzēt kā platformu, kas apkopo dažādus servisus un socializēšanās tiek nolikta pavisam attālā stūrī. Saņemta arī informācija, ka Google+ projektam tiek atņemti darbinieki un pārcelti uz citām divīzijām.

    Reklāma

    Google+ komandā strādāja apmēram 1000 darbinieki. Tuvākajos mēnešos no Google+ prom ies Hangouts komanda, tā tiks apvienota ar milzīgo Android mašinēriju. Iespējams, ka Photos komanda arī dosies pie Android.

    Google ar Google+ ik pa laikam sev iešauj kājā. Ļoti daudzi lietotāji ir neapmierināti ar uzspiestajiem Google+ kontiem, lai piekļūtu savam YouTube kanālam un atsevišķiem citiem Google produktiem. Neapmierinātību izsaka arī Android lietotāji, kuri Google+ aplikāciju teju nekad neizmanto.

    Visticamāk, nākotnē nesagaidīsim tik radikālu Google rīcību, kā Google Reader slēgšanas gadījumu. Google+ esošā vai izmainītā formā turpinās dzīvi. Android lietotāji var tikai priekā berzēt rokas, jo darbinieku pārcelšana prom no Google+ uz Android nozīmē uzlabotas esošās aplikācijas un varbūt pat ieraudzīsim ko jaunu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    25.04.2014 13:47

    G+ vienkārši par vēlu nāca. Funkcionāli man G+ pat patīk labāk nekā Facebook, bet nu lietotāju daudzuma dēļ- ir kā ir.

    Rihards
    25.04.2014 17:14
    Reply to  Ivars

    jāpiekrīt

    Reklāma