Web Analytics
More
    Reklāma

    Noskaidrotas Samsung Galaxy S5 detaļu un ražošanas izmaksas

    Jaunākie raksti

    Tirgus izpētes kompānija IHS noskaidrojusi, ka pagājušās nedēļas nogalē pārdošanā nonākušā Samsung Galaxy S5 flagmaņa uzbūvēšana uzņēmumam izmaksā vismaz 256 ASV dolārus. Šī ierīce veikalu plauktos šobrīd gozējas ar aptuveni 700 eiro cenas zīmi.

    IHS izpētījuši, ka jaunākie Galaxy S modeļi uzņēmumam izmaksā arvien vairāk, jo agrāk šīs ierīces detaļu un uzbūvēšanas izmaksas turējās aptuveni 200 ASV dolāru robežās. Tomēr jaunajā flagmanī detaļu ziņā nav nekādu pārsteigumu vai prātam neaptveramu inovāciju – Samsung šo ierīci uzbūvējis no labi zināmām un pārbaudītām komponentēm.

    Reklāma

    Dārgākā Galaxy S5 sastāvdaļa ir 5 collu displeja modulis, kas maksā aptuveni 63 dolārus. Ierīcē ir iebūvēta arī Samsung izstrādāti atmiņas moduļi, kas kopā izmaksā 33 dolārus. Ierīces sirds ir Qualcomm Snapdragon 801, ko izmanto arī citi ražotāji, piemēram, LG un Nokia. Pirkstu nospiedumu lasītāju veido Synaptics un tas maksā 4 dolāri gabalā. Iespējams, tas izskaidro kāpēc šī telefona funkcija darbojas ne pārāk labi, jo krietni veiksmīgākais Apple iPhone 5s pirkstu nospiedumu lasītājs maksā 15 dolārus. Modernos viedtālruņos parasti ir iestrādāti dažādi sensori, piemēram, akselerometrs, žiroskops un kompass. Tie palīdz ierīcei saprast kur un kā tā tiek pārvietota. Galaxy S5 klāt nācis vēl arī biosensors, kas nepieciešams, lai ierīce varētu sadarboties ar Gear Fit fitnesa aksesuāru un izmērīt lietotāja veselības datus. Šis sensors maksā 1.45 dolārus. Galaxy S5 ražošanas izmaksas ir aptuveni 5 dolāri katrai ierīcei. Salīdzinājumam Apple iPhone 5S detaļu un ražošanas izmaksas ir aptuveni 199 dolāri.

    Jāņem vērā, ka šajā pētījumā nav iekļautas programmatūras, izpētes (R&D), izplatīšanas un mārketinga izmaksas, kas Samsung gadījumā ir krietni lielākas nekā citiem konkurentiem. Paskaties pa labi, paskaties pa kreisi un visur redzēsim Samsung produktu reklāmas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Gigabaits1
    16.04.2014 14:37

    Paskatos pa labi, pa kreisi nekur nav samsung reklāmas, patinu uz augšu un ir RD electronics reklāma ar samungu priekšgalā! :D

    eefe
    16.04.2014 18:15

    Pec 2 gadiem panemsu par 200 eur.

    Mārtiņš
    17.04.2014 13:15

    Nedaudz jucekli rada tas, ka visas cenas izņemot galaxy gala cenu ir norādītas dolāros. Varēja taču raksta autors pacensties un konvertēt!

    Mārtiņš
    17.04.2014 16:22

    Paldies! :)

    Reklāma