Web Analytics
More
    Reklāma

    Android pasaule – pašmaucies, padalies ar lietotāju datiem un viss “cool”

    Jaunākie raksti

    Pagājušā gada decembrī tika saņemta ziņa, ka Android aplikācija Brightest Flashlight ne tikai liek kameras zibspuldzei gaiši spīdēt. Brightest Flashlight aplikācija ir pārsniegusi 50 miljonus lejupielāžu, bet tā arī “padalījās” ar lietotāju datiem, lai reklāmas uzņēmumi spētu piemeklēt atbilstošāku saturu. FTC veiklo aplikācijas izstrādātāju pieķēra un uzsāka izmeklēšanu. Gala iznākums uzskatāms par dīvainu, jo aplikācijas izstrādātājam tikai pakratīts ar pirkstu, kā tas pēdējos mēnešos pieņemts arī Eiropā.

    Brightest Flashlight aplikācijas izstrādātājs ir tikai viens cilvēks Ēriks Geidls (Erik Geidl). Viņam nāksies izskaidrot lietotāju datu vākšanas nepieciešamību vai arī to izvākt no aplikācijas 10 dienu laikā. FTC turpmāk pieskatīs Geidla darbības, kā arī viņam tuvāko 10 gadu laikā būs jākonsultējas ar FTC, pirms jebkāda jauna biznesa uzsākšanas.

    Reklāma

    Tiek norādīts, ka Geidlam nenāksies maksāt sodus par šo pārkāpumu, kā arī netiks konfiscēta nauda, kas iegūta par lietotāju datu nodošanu reklāmas aģentūrām.

    AvotsFTC
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rihards
    16.04.2014 04:38

    nu ko tad viņš tur ir varējis nozagt, ja izejot no aplikācijas ir iedomājama lietotāju auditorija šai aplikācijai. Neviens pieaudzis cilvēks šādai aplikācijai neredz jēgu un vajadzību, bet pusaudžiem vai bērniem tas varētu patikt.

    admins
    16.04.2014 07:12

    Atgadina musu valdibu :)

    Reklāma