Web Analytics
More
    Reklāma

    Volvo rada piepūšama bērnu autokrēsliņa konceptu

    Jaunākie raksti

    Volvo Losandželosas konceptcentra dizaina nodaļas menedžers un jaunā autokrēsliņa dizaina izveidotājs Lorenss Abels (Lawrence Abele) šā koncepta izstrādes laikā ir domājis par abiem saviem bērniem: „Bērnu drošība man vienmēr ir bijusi prioritāte. Kad dzīvoju ārzemēs kopā ar abiem mazuļiem, man šos neveiklos un smagnējos autokrēsliņus nācās staipīt pa lidostām un tad ievietot tos taksometros. Daudziem cilvēkiem, kuri ceļo kopā ar bērniem, tas rada lielas problēmas, tādēļ ikviens risinājums, kas spēj atvieglot vecākiem dzīvi, ir brīnišķīgs”.

    Īpaši mobila autokrēsliņa koncepts paver jaunas iespējas un, piemēram, noderēs jūsu radiem un draugiem, kuri pieskata jūsu bērnus. Šo autokrēsliņu var ērti paņemt līdzi taksometrā, autobusā vai nomas automašīnā, kā arī citās situācijās, kurās jums iepriekš nācās izlīdzēties ar esošajiem drošības līdzekļiem.

    Reklāma

    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=nBu12_xNb2E]

    Gatavs 40 sekundēs

    Autokrēsliņš ir aprīkots ar inovatīvu un klusi lietojamu efektīvas konstrukcijas sistēmu. Iebūvētais sūknis piepūš krēsliņu un izsūknē gaisu no tā mazāk nekā 40 sekundēs. Kopējais autokrēsliņa svars nepārsniedz 5 kilogramus, proti, tas sver divas reizes mazāk, nekā mūsdienās pieejamie bērnu sēdeklīši. Autokrēsliņš ir aprīkots ar Bluetooth savienojumu, kas nodrošina piekļuvi dažādām funkcijām, tostarp arī sēdeklīša piepūšanai, izmantojot tālvadību. Autokrēsliņu, kopā ar jūsu bērnam nepieciešamajiem piederumiem, var ievietot nelielā somā.

    Unikāls elastīgais materiāls

    „Autokrēsliņa prototipa izveidei mēs izmantojām elastīgo materiālu, kura izturība piepūstā stāvoklī ir lieliska, un kas iztur augstu iekšējo spiedienu. Šī tehnoloģija tiek izmantota laivu ražošanā un tā tika izstrādāta militārām vajadzībām, mēģinot radīt piepūšamās lidmašīnas”, – stāsta Volvo Losandželosas pētniecības un konstrukciju centra projektu vadītāja Marija Hansone (Maria Hansson).

    Drošs virziens

    Piepūšamā bērnu autokrēsliņa konceptu novieto ar skatu pretēji braukšanas virzienam, jo tas bērniem ceļojumos ir drošākais veids. Atšķirībā no pieauguša cilvēka spranda, bērna sprands nav tik izturīgs, jo mazulis vēl aug. Sadursmes gadījumā ar skatu braukšanas virzienā sēdoša pasažiera galva, inerces ietekmē, virzās uz priekšu, tā radot nopietnas spranda traumas. Tādēļ trīs līdz četrus gadus veciem bērniem ir nepieciešama īpaša fiksēšana un tiem jāceļo ar skatu pretēji braukšanas virzienam.

    „Kopumā mums visiem būtu labāk ceļot, atrodoties automašīnā ar skatu pret braukšanas virzienu, tomēr mūsdienu automašīnās tas nav iespējams. Taču mazuļiem šāda iespēja ir, un, braucot ar automašīnu, viņiem ir jābūt iekārtotiem ar skatu pretēji braukšanas virzienam”, – saka Lorenss. „Mūsu galvenais mērķis bija izveidot drošāko šobrīd pieejamo autokrēsliņu bērniem, kā arī sniegt pieaugušajiem un bērniem iespēju diendienā baudīt lielisku dizainu.”

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma