Web Analytics
More
    Reklāma

    Google Verify Apps visu laiku pārbaudīs aplikācijas

    Jaunākie raksti

    Android vienmēr tikusi uzskatīta par ne pārāk drošu operētājsistēmu, jo tajā, atšķirībā no iOS un Windows Phone, pastāv iespēja ar vienu ķeksi atļaut instalēt jebkādas aplikācijas no viskrēslainākajām interneta dzīlēm. Ik pa laikam tiek saņemtas ziņas, ka tomēr arī pēc aplikācijas pārskenēšanas pirms to ievieto Google Play nevaram būt droši par tās saturu un patieso dabu.

    Tagad Google uzlabojusi Android drošību ar atjauninātu Verify Apps versiju, kas skenēs aplikācijas visu laiku un kontrolēs to darbību. Iepriekš Verify Apps varēja pārbaudīt ārpus Google Play iegūtās aplikācijas, kad lietotājs tās instalēja. Bet nekad nevar būt drošs, kurā mirklī šaubīga aplikācija izvilks trusīti no cepures un palaidīs to darboties Android zaļajos laukos.

    Reklāma

    Google pie reizes atgādina, ka potenciāli bīstamas aplikācijas ir liels retums, bet aplikāciju darbības kontrolēšana šo risku vēl vairāk samazinās. Tiek norādīts, ka tikai 0.18% no ārpus Google Play iegūtajām aplikācijām atklāts kāds drošības pārkāpums. Statistika ņemta no Verify Apps piegādātās informācijas, bet Verify Apps nereti par bīstamu atzīstot arī aplikācijas no uzticamiem izstrādātājiem.

    Verify Apps funkcija ir Android iestatījumos atslēdzama, ja kādam tā nešķiet noderīga. Visticamāk, ka pastāvīga aplikāciju skenēšana nepatērēs ievērojamu enerģijas daudzumu, bet to varēs novērot tikai laika gaitā.

    Google Verify Apps

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    14.04.2014 10:25

    Paldies par informāciju. Useris Vulgaris tas noderēs par antivīrusu. Savukārt 3-o ROM-u taisītājiem un moderiem tas būs vēl viens serviss, par kuru zināms, ka laiku pa laikam to nāksies atslēgt.

    Reklāma