Web Analytics
More
    Reklāma

    Land Rover izstrādā “caurspīdīgu” motora pārsegu

    Jaunākie raksti

    Nākošnedēļ notiekošajai Ņujorkas auto izstādei Land Rover izstrādājis interesantu “caurspīdīga” motora pārsega konceptu. Izmantojot auto priekšā novietotas kameras, tiek iegūta vizuālā informācija par ceļa apstākļiem un video vadītāja acu priekšā uz vējstikla tiek attēlots tā, lai rastos sajūta, ka caur automobiļa motora pārsegu var redzēt ceļu un pat riteņus. Vadītāja acu priekšā uzskatāmi tiek attēlota informācija arī par nobrauciena stāvumu, auto sasvēršanās leņķi un kustības ātrumu. Land Rover paredz, ka šāda tehnoloģija vadītājiem palīdzēs labāk saskatīt ceļu un dos iespēju apbraukt priekšmetus, ko savādāk vadītājs nemaz nepamanītu.

    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=L7j1daOk72c]

    Reklāma

    Šī tehnoloģija tiek izstrādāta, lai atvieglotu pārvietošanos īpaši sarežģītos apstākļos, stāvos kāpumos vai nobraucienos. Tāpat tā lieti noderēs parkojoties īpaši šaurās vietās. Šī tehnoloģija ir viena no Discovery Vision Concept auto dizaina un tehnoloģiju programmas sastāvdaļām un jau nākamnedēļ mums būs iespēja vēl vairāk ielūkoties nākotnē. Jāatzīst, ka ideja ir ģeniāla savā vienkāršībā un interesanti, ka nekas tāds vēl nav iestrādāts masveidā ražotajos auto. Šis nav vienīgais praktiskais kameru pielietojums, jo Nissan izstrādā atpakaļskata spoguļus ar iebūvētiem LCD displejiem, kas spēj attēlot video no auto aizmugurē novietotajām kamerām.

    headup-display-overview

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Edgars
    11.04.2014 00:27

    Negribu izklausīties pēc latvieša “kam viss ir slikti”. Iespējams akeņainos apvidos šis noder, bet, manuprāt, pie mums bezceļā pēc pirmās dubļupeļķes tās kemeras būtu ciet, kā arī pats kapots noputētu/tašķītos. Paskatos pa logu uz savu džipu ar ko mazliet atvilku dūšu šovakar – nu smuka dubļupika :)

    Gundars
    12.04.2014 20:50

    Tie cilvēki laikam brauc ar degunu pielipuši vējstiklam, lai šitik daudz redzētu motora pārsegu Jā un par tīrību jau te rakstīja. Vēl atsevišķu mazgātāju kapotam, tad atsevišķu motoru un aķi tam mazgātājam, utt.

    Reklāma