Web Analytics
More
    Reklāma

    Start (IT) kārtējo reizi aicina ģimenes programmēt

    Jaunākie raksti

    14. aprīlī plkst. 18:30 viesnīcā „Albert Hotel” notiks jau ceturtais programmēšanas pasākums IT nozarē strādājošo speciālistu bērniem un viņu vecākiem. Pasākuma mērķis ir virzīt nozares speciālistu bērnus atklāt radošo programmēšanas pasauli, kā arī motivēt nākotnē izvēlēties IT nozari studijām un profesijai.

    Mūsu pasaule nemitīgi un strauji attīstās – katru dienu mēs pavirzamies par vienu mazu soli tuvāk labākai rītdienai. Un šos mazos soļus, kā arī lielos lēcienus mēs veicam ar jaunās ābeces palīdzību – programmēšanu! Paskatoties sev apkārt Jūs pamanīsiet, ka ir grūti nosaukt lietas, kuru radīšanā vai darbībā netiek izmantota programmēšana, tādēļ varam droši apgalvot, ka programmēšanas iemaņas kļūs arvien svarīgākas cilvēku ikdienā un to izaugsmē. Tad kādēļ gaidīt? Paņem likteni savās rokās un sāc tagad! Jo ātrāk iemācīsies vai palīdzēsi saviem bērniem atklāt šo jauno pasauli, jo vairāk viņi spēs piedalīties šo pārmaiņu procesā. Varbūt kāds pat būs globālu pārmaiņu autors? Galu galā pat daudzi lielākie un grandiozākie atklājumi, un inovācijas ir nākuši arī no viena cilvēka, ja tam ir pareizi instrumenti pie rokas, vai ne? Un nākotnes instruments ir mūsu prāts.

    Reklāma

    Programmēšanas pasākumi tiek organizēti reizi mēnesī, aicinot bērnus no 10 – 15 gadiem apgūt programmēšanas pamatus, ar vecāku palīdzību, mācoties uzrakstīt savu pirmo programmu. Divu stundu garumā bērni piedalās darbnīcās, kurās iekļauti aizraujoši uzdevumi, piemēram, programmēt tanku vai uzrakstīt instrukciju robotiem, kam jāizbrauc šķēršļu trase. Pasākumam ir savs regulāro apmeklētāju pulks – apmēram 35 bērni, kuri pasākumu apmeklēs jau ceturto reizi!

    Start (IT) ģimeņu pasākumu vada „Accenture Latvija” programmētāji ar darba pieredzi skolotāja amatā. Ģimenes pasākumam iespējams reģistrēties līdz 10. aprīlim izglītības projekta mājaslapā: www.startit.lv/events. Vietu skaits ir ierobežots.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma