Web Analytics
More
    Reklāma

    Lietotājiem pieejama jaunākā Austrumi Linux testa versija

    Jaunākie raksti

    Jau vairāk nekā 10 gadus entuziastu grupa no Latgales izstrādā un uztur Austrumi Linux. Projekta vadītājs Andrejs Meinerts publicējis jaunāko Austrumi Linux testa versiju (2.8.9).

    Šī testa versija izlikta ar nolūku pilnveidot latgaliešu pareizrakstības moduli. Latgaliešu pareizrakstība darbojas Libreoffice un Firefox programmās. Andrejs raksta, ka sākot darbu pie šī moduļa izveides, projekta uzturētāji nav nojautuši, cik bēdīga ir situācija ap latgaliešu valodu. Darba gaitā izstrādātāji bija spiesti pārveidot ne tikai “gramatikas”, bet arī alfabētu.

    Reklāma

    Strīdīgie jautājumi tika risināti pēc koleģialitātes principa. Diskusijas bija asas. Šeit redzams viens no strīdīgo jautājumu risināšanas piemēriem.

    Visus, kam nav vienaldzīga latgaliešu pareizrakstība, Andrejs aicina iesūtīt pamanītās kļūdas un nepilnības, kā arī papildināt vārdu krājumu. Ierosinājumus un visu pārējo interesenti var sūtīt uz Andreja Meinerta e-pastu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rihards
    07.04.2014 22:48

    Kaut viens screens būtu bijis no šī brīnuma

    Kursors.lv
    08.04.2014 07:55
    Reply to  Rihards

    Projekta mājaslapā ir ekrānšāviņi.

    gatons
    08.04.2014 09:00
    Reply to  Rihards

    Patiesībā aizrādījums vietā :) Domāju, lasītājiem būs interesanti palasīt Austrumi Linux sīkāku apskatu. Tuvākajās dienās taps raksts.

    Sniegs
    21.07.2014 15:59

    Paveca ziņa, tomēr smieklīgi, ka programmētāji tērē laiku un mēģina diskutēt par to, par ko valodnieki jau sviedrus izlējuši! http://likumi.lv/doc.php?id=164904

    Reklāma