Web Analytics
More
    Reklāma

    No 2016. gada Eiropas Savienībā nebūs viesabonēšanas maksas

    Jaunākie raksti

    Eiropas Parlaments ir nobalsojis, ka no 2016. gada sākuma visās 28 Eiropas valstīs vairs nebūs tādas sīkas, bet nepatīkamas lietas kā viesabonēšanas. Tāpat nolemts, ka mobilā interneta pakalpojumu sniedzēji nedrīkstēs ierobežot piekļuvi kādam interneta resursam vai servisam. Mobilo sakaru lietotāji varēs priekā celties kājās un aplaudēt, bet mobilo sakaru operatoriem nāksies meklēt kādu citu ceļu, kā gūt papildus ienākumus.

    Pieņemtā likuma redakcija ir stingrākā no visām Eiropas Parlamentā iesniegtajām. Mobilo sakaru operatori nedrīkstēs bloķēt balss zvanu servisus, kas tiek veikti caur interneta pieslēgumu, piemēram, Skype.

    Reklāma

    Likumu pakete, kas ietver viesabonēšanu un liegumu bloķēt pieeju interneta saturam, vēl nav uzskatāma par galīgu. To jāapstiprina Eiropas Padomē, kur pārstāvētas visas dalībvalstis. Eiropas Padome likumu paketi plāno apstiprināt oktobrī.

    2014.gada 24.maijā notiks kārtējās Eiropas Parlamenta vēlēšanas, kurās Latvijas pārstāvībai Eiropas Parlamentā jāievēl astoņi deputāti. Šajās vēlēšanās Latvija būs viens vēlēšanu apgabals. Iespējams, ka likumu pakete sagatavota tieši šim notikumam par godu un nebūtu pārsteigums, ja saturs piedzīvotu “pieslīpēšanu” līdz 2016. gada sākumam.

    Protams, telekomunikāciju operatori negrasās tik viegli atteikties no palielinātas maksas tarifiem. Cīņa vēl nav galā. Tiek minēts, ka mobilo sakaru operatori mēģinās rast iespēju tomēr ierobežot dažādu servisu pieejamību, jo internetu pamatīgi noslogojot tiešsaistes video un līdzīgu servisu izmantošana. Tiek ziņots, ka ASV mobilo sakaru operatori ņem papildus maksas no Google un Netflix par joslas platuma saglabāšanu atsevišķiem tiešsaistes servisiem. Šāda iespēja Eiropā būs liegta.

    2014. gads iezīmē piekto gadu pēc kārtas, kad jūtami krītas Eiropas mobilo sakaru operatoru pārdošanas apjomi un peļņa.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma