Web Analytics
More
    Reklāma

    Viena aplikācija pilnīgi visām Windows operētājsistēmām

    Jaunākie raksti

    Ik pa laikam ir runas par universālu operētājsistēmu, kas spētu darboties kā galddatorā un klēpjdatorā, tā arī planšetdatorā un pat viedtālrunī. Microsoft izlēmis, ka šāda operētājsistēma pagaidām ir tāls sapnis, toties pastāv iespēja atvieglot lietotāju ikdienu, piedāvājot universālu aplikāciju, kas strādātu visās Windows operētājsistēmās – Windows, Windows RT un Windows Phone.

    Microsoft Build konferencē izskanēja doma, ka teorētiski izstrādātājam vajadzētu Visual Studio veidot tikai vienu aplikācijas versiju, kas strādās visās Windows operētājsistēmās. Aplikācija uzvestos līdzīgi kā šobrīd veidotās interneta lapas, kas spēj pielāgoties dažādām izšķirtspējām un portreta vai ainavas skatam. Protams, izstrādātājs varētu arī katras operētājsistēmas aplikāciju atbilstoši uzlabot, lai tā būtu maksimāli ērti lietojama attiecīgā ierīcē. Gala lietotājam tas nozīmētu tikai vienas aplikācijas iegādi.

    Reklāma

    Būs ļoti interesanti vērot, kā šis Microsoft plāns realizēsies. Pagaidām nav zināms, cik tālu Microsoft ticis, lai sāktu piedāvāt izstrādātājiem atbilstošu nodrošinājumu universālu aplikāciju/programmu izveidei. Cerams, ka Microsoft solis nenovedīs pie situācijas, kad aplikācijas tiek maksimāli vienkāršotas universalitātes vārdā, zaudējot lielu daļu iepriekš iecienītu funkciju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    03.04.2014 18:41

    Dikti sasmējos, kad prezentācijā par šo uzdzirdēju, jo Canonical to izdarīja jau pagājušajā gadā ar Ubuntu varbūt pat veiksmīgāk. Lai nu kā, ļoti pareizs gājiens no MS puses. Reāli uzlabo dzīvi gan izstrādātājiem, gan lietotājiem.

    Reklāma