Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft izrāda Windows 8.1 uzlabojumus, tos saņemsim 8. aprīlī

    Jaunākie raksti

    Windows 8 pamatdoma bija Microsoft operētājsistēmu piemērot skārienekrānu laikmetam. Tas ir (vairāk vai mazāk) izdevies. Bet jau kopš Windows 8 laikiem to vajā dažādas funkcionālas un kaitinošas nespējas pilnībā apkalpot alu cilvēkus, kuri labprāt ikdienā darbojas ar peli. Daļējs risinājums bija lielais Windows 8.1 jauninājums, kas atgrieza ierasto Windows pogu ekrāna kreisajā apakšstūrī, kaut arī šī poga gluži ierasti nestrādā, bet pārmet uz jauno Metro saskarni.

    Microsoft Build 2014 konferencē tika izziņots Windows 8.1 jauninājums, kas būs pieejams jau 8. aprīlī. Jauninājums būtiski atvieglos dzīvi peles un klaviatūras lietotājiem, jo būs iespēja aizvērt Metro saskarni ar brutālu klikšķi uz X augšējā labajā stūrī.

    Reklāma

    Darbvirsmas uzlabojumi

    desktop-1

    Daudzus iepriecinās iespēja startēt datoru uzreiz ierastajā Windows  darbvirsmas skatā, nevis Metro skatā. Protams, šāda iespēja bija jau Windows 8.1 pašos pirmsākumos, bet tagad, piemēram, klēpjdatora ražotājs, uzstādot Windows 8.1 rūpnīcā, var izvēlēties šo iespēju un lietotājam to nekad vairs nenāksies mainīt.

    Windows Store aplikācijas varēs piespraust ekrāna apakšējā joslā kopā ar citām programmām. Pēc jauninājuma uzlikšanas Windows Store ikona jau būs piesprausta ekrāna apakšējā joslā.

    Metro saskarne un Windows Store aplikācijas

    shutdownfromstartscreen-1

    Metro saskarne, jeb Start Screen iemantojusi dažādas jaunas iespējas. Tās pārsvarā paredzētas datorpeļu lietotāju ikdienas atvieglošanai. Beidzot augšējā labajā stūrī izcelta datora izslēgšanas poga un arī meklēšanas ikona. Vairs nav nepieciešams doties uz Charms Bar, lai pārstartētu datoru.

    Interesanti, ka Windows atpazīs skārienekrānu lietotājus un izslēgšanas pogu nāksies pašam aktivizēt, jo ekrāna stūrī būs tikai meklēšanas iespēja. Tas darīts, jo vairums skārienekrānu lietotāji izmanto fizisku ekrāna bloķēšanas un izslēgšanas pogu.

    tilebarwindowsstoreapps-1

    Windows Store aplikāciju izskats un saskarne būs nedaudz pielīdzināta ierastajai Windows darbvirsmai. Pabīdot peli ekrāna augšā parādīsies aplikācijas izslēgšanas poga X, kā arī aplikācijas nosaukums un iestatījumi.

    Ātrdarbība

    Microsoft  ar Windows 8.1 jauninājumu ieviesis arī vairākus neredzamus, bet jūtamus uzlabojumus operētājsistēmas ātrdarbības uzlabošanai.

    Windows tā saucamais Process Lifetime Manager agresīvāk izturēsies pret aplikācijām, kuras netiek darbinātas. Aplikācijas tiks apturētas, bet netiks izslēgtas. Tādējādi Windows 8.1 palielinās pieejamās atmiņas apjomu, bet saglabās ātrdarbību. Aplikāciju nenāksies atkārtoti atvērt.

    Piestrādāts esot arī pie Internet Explorer darbības. Internet Explorer uzlabojumi vairāk būšot jūtami Windows 7 lietotājiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    03.04.2014 18:27

    Man šķiet, ka Windows nu ir kļuvis par MS smilšu kasti, kurā viņu ber iekšā visādas zaļas idejas un skatās, kuras no tām iepatiksies lietotājiem. Būsim atklāti, minētie “uzlabojumi” darbam ar klaviatūru un peli izskatās vienkārši briesmīgi. Tā augšējā josla ir gluži kā no Windows 98 paķerta tīri lai būtu.

    Es ļoti gribu, lai Windows veiksmīgi attīstās, bet pašlaik tas ir galīgi nogājis no sliedēm, un es šaubos, vai MS paši zina, kā situāciju labot. Windows 8 bija radikāls solis, bet tas varēja izvērsties par kaut ko ļoti labu, ja vien MS būtu ieturējuši stingru kursu un mēģinātu izpatikt katram neapmierinātajam lietotājam.

    Īsumā – nevaru saprast, kā var tik veiksmīgi attīstīt Windows Phone un tik briesmīgi sačakarēt Windows.

    Edgars
    03.04.2014 18:40

    Man gan tīk, ka attīstās soli pa solim, mēģina ieviest ko jaunu, neredzētu, kas var atvieglot darbības. Protams, varbūt ne vienmēr pieņemtie lēmumi ir tie labākie, bet virziens un vienu OS visās “kastēs” ir ,manuprāt, pareizs
    Kaut kur lasīju, ka pēc šī update drīzumā sekos cits, mazāks, ar klasiska tipa startu kurā iekļaujas un darbojas flīzes.

    juris
    03.04.2014 22:05

    Nezinu esmu nedaudz stradājis ar Windows 8 un neredu neko tik traku, ja vajag var tikt prom no metro vides, maniem vecākiem pārejot no XP uz Win8 lielākā problēma bija solitāres trūkums, nevis problēma palais browseri vai wordu. Mājas lietošanai tsa metro nemaz tik traki netraucē – pierašanas jautājums.

    Ja tagad Win8 var sataisīt bez metro vispār, tad tas ļoti labi noderēs darbā, jo teiksim atklāti reti kuram darbā vajag soc tīku un līdzīgas aplikācijas, tur vajadzība ir pēc failu browsera, worda un citām programmām, kas diez vai ir pieejamas metro videi.

    Laikam palieku vecs un tāpēc visām tām niansēm pievēršu mazāk uzmanību un galvenais, lai var ērti lietot vajadzīgās programmas.

    Robcixx
    06.04.2014 18:25

    Nupat uzliku. Dabuju iso no msdn. Aktivizējas ar zālītēm bez problēmām.

    Neandertālis
    07.04.2014 23:32

    “Bet jau kopš Windows 8 laikiem to vajā dažādas funkcionālas un kaitinošas nespējas pilnībā apkalpot alu cilvēkus, kuri labprāt ikdienā darbojas ar peli.” – par alu cilvēkiem detalizētāk, lūdzu…
    Normālus “kadrus”, skatos esi savācis, Kristap.

    Reklāma