Web Analytics
More
    Reklāma

    Amazon prezentē Fire TV – 99 dolārus vērtu video straumēšanas un videospēļu konsoli

    Jaunākie raksti

    Šodien e-komercijas gigants Amazon oficiāli prezentēja jaunu produktu – video straumēšanas un videospēļu konsoli Fire TV. Vizuāli šī ierīce atgādina sasodīti mazu melni matētu kastīti (tāpat kā Apple TV), ko var pieslēgt pie TV, lai vienkārši piekļūtu tiešsaistes video servisiem. Fire TV izmanto četrkodolu procesoru ar 2 GB operatīvo atmiņu un spēj īpaši ātru Wi-Fi (dual-band) bezvadu savienojumu. Amazon norāda, ka Fire TV ir vismaz trīs reizes jaudīgāka ierīce par Roku vai Apple TV. Ierīci darbina speciāli pielāgota Android operētājsistēmas versija ar lietotāja saskarni, kas atgādina Plex.

    amazonfiretvhomescreen

    Reklāma

    Lietotājs var ērti ritināt cauri šķietami nebeidzamajam filmu sarakstam un izvēloties skatīties kādu filmu, tā tiek atskaņota praktiski zibenīgi. Protams, pie noteikuma, ja tiek izmantots pietiekami ņiprs interneta pieslēgums. Ierīce ir vadāma gan ar speciālu pulti, gan balss komandām. Pultī ir iestrādāts mikrofons, kas uztver lietotāja teikto, informācija tiek nosūtīta uz Amazon serveriem un tur tiek piemeklēta vēlamā skatāmviela. Amazon ar Fire TV ir savienojusi arī savu X-Ray platformu un ja lietotājam ir arī Amazon Fire planšetdators, tad uz tā varēs ērti apskatīties informāciju par filmas varoņiem, aktieriem vai izmantoto mūziku. Fire TV ir arī speciāls Free Time režīms, kas ļauj noslēgt piekļuvi bērniem neparedzētam saturam.

    amazonfiretv-voicesearch

    Ja runājam par saturu, tad tas pamatā nāks no Amazon, kas jau tagad piedāvā Instant Video servisu, kas konkurē ar Netflix un Hulu. Fire TV lietotājiem būs pieeja arī Hulu un vēlāk arī Netflix, Plex, HBO GO, SHO Anytime, ESPN un NBA Game Time video servisiem. Ierīce spēs attēlot arī citus lietotāja datus, kas saglabāti Amazon servisos (piemēram, fotogrāfijas no Amazon Cloud Drive). Izstrādātāji varēs ērti izveidot (portēt) paši savas aplikācijas šai jaunajai ierīcei, jo platforma ir bāzēta uz Android un HTML. Saturu gatavos arī Amazon paspārnē izveidotā filmu studija Amazon Studios. Ar šo ierīci varēs arī klausīties mūziku izmantojot Pandora, iHeartRadio, TuneIn un Amazon servisus.

    Tomēr Fire TV nav tikai video straumēšanas verķis, ar to varēs arī uzspēlēt videospēles. Amazon ir panācis vienošanos ar tādiem videospēļu izstrādātājiem kā 2K, Double Fine, Ubisoft, EA, Disney, Gameloft u.c. Arī šeit Amazon mēģina nākt klajā ar savu piedāvājumu un pašu spēles radīt Amazon Game Studios. Jau tagad ir skaidrs, ka uz Fire TV būs pieejama populārā spēle Minecraft un Amazon sola piedāvāt tūkstošiem spēļu jau nākammēnes. Amazon uzskata, ka šobrīd videospēles maksā pārāk dārgi un sola spēles piedāvāt par vidēji nepilniem 2 ASV dolāriem. Spēlēt var ar ierīces pulti, speciālu viedtālruņa un planšetdatora aplikāciju un Amazon gatavo arī Fire TV paredzētu kontrolieri (maksās 40 dolārus), kas vizuāli atgādina Xbox vai PlayStation kontrolierus.

    amazonfiregamecontroller-front

    Amazon Fire TV no šodienas ir nopērkams ASV un tas maksā 99 ASV dolārus. Pērkot šo ierīci, lietotājs uz 30 dienām par velti varēs izmantot arī Amazon Prime un Netflix video straumēšanas servisus. Ir skaidrs, ka šīs ierīces galvenā mērķauditorija ir ASV iedzīvotāji, tomēr noteikti būs entuziasti arī mūsu pusē, kas to mēģinās piedabūt darboties caur VPN savienojumiem kā to daudzi dara, lai tiktu pie Netflix vai Hulu video servisiem.

    P.S. Patiešām rekomendēju izlasīt grāmatu “The Everything Store: Jeff Bezos and the Age of Amazon“. Tajā pamatīgi aprakstīta šī e-komercijas giganta izcelšanās un attīstības vēsture, kā arī uzņēmuma pielietotās drastiskās metodes, lai noliktu uz ceļiem savus konkurentus un pārņemtu idustriju pēc industrijas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    02.04.2014 22:55

    Ļoti gribētos zināt, uz kādas platformas ir bāzēta šī ierīce. Vairāk tieši spēļu sakarā.

    Starp citu, nekāds sarežģīts VPN nav vajadzīgs, lai piekļūtu daudziem ASV servisiem. Atliek vien nomainīt DNS iestatījumus rūterī.

    Raimonds_b
    03.04.2014 11:27

    Nu verķis, kā vērķis. Netiek piedāvats nekas ekskluzivs vai pārāks par iericēm kas jau ir tirgu, apple tv , Roku, Chromecast, spelu konsules, planšetes, telefoni šobrīd dara tieši to pašu, savukārt spēles uz android platformas meģinaja iedzivināt OUYA kas beigas nebija diez ko veiksmīgi.

    Kriss90
    03.04.2014 11:48

    Vai tiešām ir tik elementāri nomainīt tos uzstādījumus, un viss vienkārši aizies? Vai tur apakšā kaut kas slēpjas?

    Žans
    03.04.2014 12:09
    Reply to  Kriss90

    DNS ir vienkārši nomainīt. Parasti problēmas ir servisu apmaksu. piem. Hulu neņem pretim Latvijas banku maksājumu kartes, bet Netflix ir pilns ar vecām seriālu epizodēm(torrentos ir jaunākas epizodes pieejamas).

    Reklāma