Web Analytics
More
    Reklāma

    Philips paziņo par Android darbinātu SmartTV sēriju

    Jaunākie raksti

    Mājas izklaides sistēmas cenšas pamazām panāk viedtālruņu iespējas un, kamēr Google piedāvā ar Chromecast padarīt “viedu” jebkuru televizoru, Philips izlēmis ar Android aprīkot un darbināt visu 8000 sēriju saviem jaunākajiem televizoru modeļiem.

    SmartTV ar Android nav saucams par neko jaunu, bet Philips reklamē 8809 sēriju kā pirmos Ultra HD televizorus ar Android operētājsistēmu. Viedie televizori aprīkoti ar 3840 x 2160 punktu izšķirtspējas ekrāniem un tie ir 55 collas lieli. Philips piedāvā arī ierasto 1920 x 1080 izšķirtspēju kopā ar Android un šie Full HD televizori ir pieejami 48 vai ar 55 collu ekrāna diagonālēm. Visi minētie modeļi saņēmuši Ambilight tehnoloģijas fona sienas izgaismojumu.

    Reklāma

    Interesanti, ka Philips televizori ļauj no Google Play veikala uzstādīt teju jebkuru aplikāciju, spēli vai internet pārlūku pēc lietotāja iegribām. Lētākie Full HD televizoru 8109 un 8209 modeļi aprīkoti ar četru kodolu procesoriem, kamēr 8809 modelī uzstādīts sešu kodolu procesors. Visa Philips televizoru sērija ar Android nodrošina žestu un balss kontroli, kā arī tos var vadīt ar planšetdatoru vai viedtālruni.

    philips-uhd-tv-8800

    Philips pagaidām nav atklājis viedo televizoru iznākšanas laiku un prognozējamās cenas. Zināms, ka viedajos televizoros būs uzstādīta Android 4.2 Jelly Bean operētājsistēma. Android televizoru sērija pamatā paredzēta Eiropas un Krievijas tirgiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    31.03.2014 23:00

    Beidzot viens gudrs gājiens! Cerams, ka operatīvā atmiņa arī būs pietiekami daudz un cik var noprast no reklāmas arī iebūvētais disks būs (vai arī kaut kāds mākoņpakalpojums, kur saglabā ierakstītos raidījumus).

    Nu arī man sagribējās jaunu TV… lai arī neskatos īpaši bieži, tomēr bērni varētu novērtēt spēles un aplikācijas.

    assa
    31.03.2014 23:50

    Gribu šo androīdu, bet ne Philips. Es viņiem neticu!

    P.
    02.04.2014 16:57

    Philipsiem tieši Smart TV funkcijas bija vājā vieta. Bija gan ātrdarbības problēmas, gan satura problēmas, salīdzinot ar Samsung vai LG.
    Tagad viņi mēģina iet nākotnes virzienā un likt Android ar Google Play. Teorētiski tas ir pareizi, pieņemot, ka būs arī citas ierīces ar lieliem ekrāniem, attiecīgi plašs aplikāciju klāsts, kā arī integrācija ar Google servisiem – Maps, Drive, Hangouts. Vēl tikai vajag skārienjūtīgu ekrānu vai ar žestiem vadāmu TV.

    Reklāma