Web Analytics
More
    Reklāma

    Dell nāksies maksāt Microsoft par Android un Chrome OS patentu licences līgumiem

    Jaunākie raksti

    Microsoft un Dell noslēguši patentu licences līgumu, kas liek Dell maksāt autoratlīdzību Microsoft par pārdotajām ierīcēm, kuras darbina Android un Chrome OS. Tāpat Dell nav izsprukuši no maksāšanas par patentu izmantošanu, kas saistīti ar Xbox spēļu konsolēm.

    Microsoft arvien vairāk uzspiež šāda veida vienošanās noslēgšanas pēdējo gadu laikā. Microsoft patentu izmantošana un patentu licences līgumu noslēgšana ļauj ražotājiem izvairīties no tiesvedības darbiem, bet tas jūtami palielina cenu gala lietotājam un, protams, ienes milzīgu peļņu Microsoft kontos.

    Reklāma

    Jau 2012. gadā Microsoft varēja lepoties ar to, ka 70% ASV teritorijā pārdoto Android viedtālruņu bija saistīti ar (lasi – pircējs samaksāja par) kādu no Microsoft patentiem. Lielākie šāda veida “sadarbības partneri” tobrīd bija Samsung un HTC.

    Beidzot savu darbību Microsoft, tā bijušais izpilddirektors Stīvs Balmers atzina, ka nav pietiekami novērtējis mobilo operētājsistēmu mūsdienu ietekmi un nožēlo, ka Windows Phone operētājsistēmā nav ieguldījis pienācīgus resursus un uzmanību. Bet ap Android patentiem Microsoft savus tuklos pirksteļus sažņauguši ciešā tvērienā. Šobrīd zināmi apmēram 27 šāda veida patentu licences līgumi ar HTC, Onkyo, Acer, ViewSonic, Samsung, LG, Pegatron, Barnes & Noble, Sharp, Sigma, Nikon, Foxconn, ZTE un tagad arī Dell.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    27.03.2014 15:40

    Ja vien es nekļūdos, tad šis ir savstarpējās licenzēšanas līgums, un par Xbox izmantotajām tehnoloģijām MS maksās Dell. Bet varbūt, ja ka viss tikai MS.

    Reklāma