Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple plānojot izlaist iTunes aplikāciju Android operētājsistēmai

    Jaunākie raksti

    Android viedierīces pārdošanas apjomu ziņā ir apsteigušas iOS mobilo platformu un vairums aplikāciju tiek izstrādātas gan Android, gan arī iOS sistēmām. Protams, Apple vienmēr pret iOS izturējusies ekskluzīvi un savu ekosistēmu tikai atsevišķos gadījumos paplašina pāri iOS vai Mac OS X robežām. Tiek ziņots, ka iTunes peļņa krīt, jo to stipri ietekmē Spotify un Google Play Music servisu parādīšanās. Apple peļņas kritumu varētu apturēt, izveidojot iTunes aplikāciju Android mobilajai operētājsistēmai.

    iTunes aplikācijas izveide Android sistēmai nozīmētu milzīgu Apple soli uz priekšu un, iespējams, ka pavērtu vārtus dažādu citu Apple programmu un aplikāciju pielāgošanai citām sistēmām. Protams, iTunes peļņa šādā gadījumā atkal kāptu, kaut gan ir ļoti grūti prognozēt vai iTunes spētu pārvilināt citu tiešsaistes mūzikas servisu lietotājus un piesaistīt jaunus.

    Reklāma

    Ja tiešām Apple plānos ir iTunes Android aplikācija, to varam sagaidīt citādā izskatā un funkcionalitātē, kādu šobrīd redzam iOS viedierīcēs. iTunes nāksies atdalīt no citiem servisiem, kas tieši saistīti ar Apple produkciju un pie Android lietotājiem nonāks “plika” mūzikas iegādes un straumēšanas sadaļa.

    Šobrīd Apple iTunes ienes apmēram 40% no gūtās mūzikas peļņas ASV un šāds biznesa modelis tikai turpinās savu uzvaras gājienu, ja tam ļaus izplesties un attīstīties.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma