Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft nostiprinās Windows Phone ekosistēmu iegādājoties kompāniju Xamarin

    Jaunākie raksti

    Microsoft sper vēl vienu platu soli, lai nodrošinātu WP operētājsistēmas lietotājiem visas tā pašas populārās aplikācijas, kuras lieto Android un iOS viedtālruņu īpašnieki.

    Kā ziņo aģentūra Bloomberg, tad Microsoft gatavojas iegādāties kompāniju Xamarin. Šī kompānija veido un uztur programmatūru, kura izmantojot C# programmēšanas valodu ļauj izstrādāt aplikācijas Windows, Mac, Android un iOS operētājsistēmām. C# lieto arī lielākā daļa programmētāju, kuri gatavo aplikācijas Windows 8 un Windows Phone videi. Tagad programmētāji izmantojot vienu programmēšanas valodu varēs vienu un to pašu aplikāciju vienlaikus izveidot dažādām operētājsistēmām.

    Reklāma

    Microsoft šī būs lieliska iespēja pievērsts programmētāju uzmanību Windows Phone videi, jo iegādājoties Xamarin viņi iegūst pamatīgu lietotāju bāzi. Visā pasaulē Xamarin izmanto aptuveni 500 tūkstoši lietotāju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    19.03.2014 17:41

    Interesanti, vai tas nozīmē, ka MS plāno sniegt Mac OS lietotājiem iespēju veidot WP aplikācijas bez Windows nepieciešamības. Būtu ļoti patīkams jaunums, vienīgā problēma ir Xamarin cena nopietnākiem projektiem.

    Reklāma