Web Analytics
More
    Reklāma

    AKKA/LAA noslēdz līgumu ar YouTube par autoratlīdzībām, biedri varēs saņemt atlīdzības

    Jaunākie raksti

    Latvijas sabiedrisko mediju portāls LSM.LV ziņo, ka biedrība “Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūra/Latvijas Autoru apvienība” (AKKA/LAA) šodien izplatījusi paziņojumu, ka ir parakstīts līgums ar populāro video servisu YouTube. Tas ļaus AKKA/LAA biedriem saņemt autoratlīdzību par šajā interneta servisā izmantotajiem autordarbiem. Lai varētu saņemt autoratlīdzību, autoriem būs darbi jāreģistrē AKKA/LAA.

    AKKA/LAA paziņojumā teikts, ka noslēgtā vienošanās nodrošinās YouTube lietotājiem iespēju legāli izmantot vietnē pieejamos mūzikas darbus gan audio, gan video ierakstos.

    Reklāma

    Darbu izmantojuma un autoratlīdzību administrēšanas procesu nodrošinās Ziemeļvalstu Autortiesību aģentūra (NCB), ar kuru AKKA/LAA sadarbojas, licencējot muzikālu darbu izmantojumu mehāniskā ierakstā.

    NCB (Nordisk Copyright Bureau) ir Ziemeļvalstu Autortiesību aģentūra, kas apvieno Ziemeļvalstu un Baltijas autortiesību organizācijas, kuras administrē muzikālu darbu izmantojumu mehāniskā ierakstā.

    AvotsLSM.LV
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    deni2s
    18.03.2014 21:31

    Plika relīze, nekāda viedokļa un analīzes?

    Helvijs
    18.03.2014 22:47

    Tas nozīmē, ka būs jāmaksā par skatīšanos vai kā?

    19.03.2014 13:47
    Reply to  Helvijs

    Šī vienošanās lietotājiem neietekmēs līdzšinējos video izmantošanas nosacījumus un par skatīšanos nebūs jāmaksā.

    Tad ko tas nozīmē?
    19.03.2014 00:22

    Ja jau legāli, tad, manuprāt, tam vajadzētu nozīmēt to, ka, ja tu, piemēram, taisi bilžu slaidšovu un pievieno kādu dziesmu, kas no youtube, un tad izveido video, kuru tad arī ieliec turpat (youtube), Tev var “piesieties” par autortiesībām un ir jāmaksā par to, ka izmanto cita autora darbu vai kā..

    19.03.2014 14:24

    Ja pareizi saprotu jautājumu, tad tas būs tomēr atšķirīgs izmantošanas veids. Skaņas un attēla savienošana –sinhronizācija- ir darbu pārveidošanas veids. Darbu pārveidošanas tiesības ir autora personiskās tiesībām, un tās neadministrē AKKA/LAA. Tās administrē mūzikas izdevniecības un/vai paši autori. Tātad, ja vēlaties veidot slide show ar mūzikas pavadījumu, Jums ir jāsazinās ar mūzikas autoru/ izdevēju. Šim gadījumam nav nekāda sakara ar autoru biedrības un Youtube noslēgto līgumu.

    Edgars
    19.03.2014 10:24

    Vai tas varētu nozīmēt, ka Youtube varēs ielogoties arī ar Google Apps kontiem?

    Edgars
    19.03.2014 16:18

    Manuprāt tāda – ka jāsaprot, kurā brīdī skaitās “launched”. Jo tikai to valstu domēnu lietotājiem iespējams piešķirt youtubes piekļuvi no Google Apps konta.

    If you’re in a country where YouTube has not yet officially launched, YouTube unfortunately cannot be enabled on your Google Apps domain.

    Pavils Rasimavics
    02.04.2014 21:22

    Nu lūk-vismaz process ir sācies-Laikam jau Lielwācijas tiesu procesi pret Youtube ir devuši rezultātu.

    Reklāma