Web Analytics
More
    Reklāma

    Nokia Glass – vēl vienas gudrās brilles ar interesantu vadības sistēmu

    Jaunākie raksti

    Ar viedtālruņu un planšetdatoru attīstības virzienu, mūsu plašajā pasaulē, viss ir vairāk vai mazāk saprotami. Taču tagad ražotāji intensīvi strādā pie dažādu viedtālruņus un planšetes papildinošu ierīču klāsta. Tā saucamās – valkājamās elektronikas. Aktuālākās mantas ir rokaspulksteņi un brilles ar daudzām papildus iespējām.

    Arī Nokia strādā pie sava viedo briļļu modeļa. Somu kompānija jau ir noformējusi patentu saistībā ar šo jauno iekārtu. Patentā, kuru atraduši portāla NokiaPowerUser veidotāji, stāstīts par ierīci ar nosaukumu Nokia Glass.

    Reklāma

    Patentā galvenokārt ir runa par interesantu un inovatīvu gudro briļļu vadības sistēmu. Tā uzticēta divām kamerām. Pirmā no tām ir vērsta pret lietotāja seju, darbojas infrasarkanajā diapazonā, un nolasa briļļu valkātāja acu kustības un seko tām. Tādā veidā lietotājs var briļļu ekrānā kursoru novirzīt uz sev vēlamo objektu ar acu kustību.

    Savukārt otra kamera ir parastā, taču tā vērsta uz ārpusi un paredzēta tam, lai varētu nolasīt lietotāja rokas kustības. Tādejādi lietotājs ar rokas un acu kustībām, kā arī acu mirkšķināšanu var pārvietoties pa izvēlni, kā arī atvērt dažādas mapes vai saites. Lietotāja rokai pazūdot no kameras redzesloka, briļļu vadību pārņem acu kustību sensors.

    Gaidīsim, kad Nokia piedāvās reālus strādājošus briļļu paraugus, jo šis piedāvājums un ierīces vadības sistēma izskatās visai interesanti.

    Arī Nokia strādā pie sava viedo briļļu modeļa - Nokia Glass.
    Arī Nokia strādā pie sava viedo briļļu modeļa – Nokia Glass.
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    18.03.2014 08:33

    Nemaz nebrīnīšos, ja Nokia ar šo izstrādājumu iekabinās Google. Kamēr Google kačarējas pa Ameriku un nedod produktu citiem, tikmēr Nokia savāks sev Eiropas un Āzijas tirgu.

    Žēl, ka nav vairāk informācijas. Zinātu kādu OS plāno izmantot.

    Rihards
    18.03.2014 17:07
    Reply to  Ivars

    Gan jau savu windows, tik mazliet modificētu. Bet ideja izklausās ļoti laba, cerams ka ar notikumu attīstību šeit nekavēsies informēt :D

    Reklāma