Web Analytics
More
    Reklāma

    Google Nexus 8 varētu darbināt Intel Moorefield 64-bitu procesors

    Jaunākie raksti

    Baumām apvītais Google Nexus 8 varētu nomainīt ARM arhitektūru pret 64-bitu Intel Moorefield. AndroidPit ziņojumā norādīts, ka Google Nexus 8 iznākšana tiek gaidīta jūlijā un tas sakrīt ar Intel plāniem uzsākt aprīkot mobilās viedierīces ar saviem 64-bitu procesoriem, kā arī no Google tiek gaidīts paziņojums par nākamās Android operētājsistēmas versiju ar 64-bitu atbalstu.

    64-bitu Intel Moorefield nav nekādi lempji. Procesoru līnija tika izziņota pagājušā mēneša MWC 2014 ietvaros. Intel Moorefield ir Atom četru kodolu procesori ar 2.3 GHz takts frekvenci un LTE atbalstu. Moorefield tiek sapāroti ar PowerVR G6430 video apakšsistēmu, kas ir 20 reizes ātrāka un piecas reizes energoefektīvāka par iepriekšējās paaudzes video procesoriem.

    Reklāma

    Protams, x86 bāzētie procesori mobilajās ierīcēs nav nekāds jaunums un jau ir zināms, ka tie ne vienmēr atbalsta visu aplikāciju darbību. Intel gan sola 95% saderību, bet 3D spēles vienmēr ir galvenais klupšanas akmens. Iespējams, ka šāds Google solis liks aplikāciju izstrādātājiem izveidot saderīgas aplikācijas, lai arī turpmāk nerastos problēmas ar līdzīgu procesoru izmantošanu mobilajās viedierīcēs.

    Gaidām Google I/O 2014, kas notiks jūnijā un tad jau būs skaidrība par Nexus 8 un jauno Android operētājsistēmu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Guncixx
    12.03.2014 10:57

    Vēl tikai Nexus 5 ir apritē un jau iet runas par Nexus 8? :)

    Kursors.lv
    12.03.2014 11:03
    Reply to  Guncixx

    Runa ir par planšetdatoru.

    Reklāma