Web Analytics
More
    Reklāma

    Google ir diezgan pārliecināta, ka lietotāju dati ir drošībā

    Jaunākie raksti

    Google valdes loceklis Ēriks Šmits (Eric Schmidt) tiecas domāt, ka lietotāju datu drošība ir diezgan augstā līmenī. Google esot uzlabojusi datu šifrēšanu uzreiz pēc Snoudena (Edward Snowden) atklāsmēm par mānīgo interneta satura drošību. Google apgalvo, ka drošības uzlabojumi jau esot bijuši ieplānoti un daļēji pabeigti, bet ziņas likušas visu ātrāk novest līdz galam.

    Šmits atgādināja, ka 2010. gadā Google piedzīvoja milzīgu uzbrukumu no Ķīnas, kā arī 2013. gadā ASV valdības Nacionālās drošības aģentūras (NSA). Google apgalvo, ka šobrīd ir izdarīts viss, lai lietotāju datiem neviens cits klāt netiktu; dati esot drošībā. Tai pat laikā Google norāda, ka ja kaut kas ir bijis internetā (šoreiz domāti no lietotājiem saņemtie dati), tad īsti nekas no tā nav uzskatāms par pilnīgi drošu.

    Reklāma

    Informācija mūsu laikmetā ir vissvarīgākais un bieži vien resurss. Zinoši cilvēki un grupējumi pie svešas informācijas var piekļūt neiedomājamos ceļos, bet visbiežāk problēmas rada paša lietotāja neuzmanība, izvēloties neatbilstošu paroli vai pašrocīgi nododot informāciju ļaundarim.

    Ļoti bieži izskan domas, ka, lai arī informācija no trešajām personām ir drošībā, tomēr vienmēr pastāv risks, ka Google pati kādā brīdī var ielūkoties lietotāju sniegtajā saturā un gūt kādu labumu no tā. Un ne tikai Google to var paveikt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    kseo
    11.03.2014 00:10

    Atslēgas vārds – ”diezgan”

    Reklāma