Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft Sharepoint 2014 konferencē prezentē darba vides nākotni

    Jaunākie raksti

    Šonedēļ Lasvegasā notiek Microsoft Sharepoint 2014 konference, kurā trīs dienās vairāk kā 10 tūkstošiem Microsoft partneru un klientu no visas pasaules tiek prezentētas inovācijas, kas mainīs to, kā mēs pašlaik strādājam un izmantojam produktivitātes programmas.

    Konferences ietvaros Microsoft prezentē tehnoloģijas, kas pavērs jaunas, ērtākas un efektīvākas iespējas, kā dalīties ar informāciju, strādāt pie projektiem grupās un koplietot dokumentus arī ārpus organizāciju iekšējiem tīkliem. Tāpat konferencē Microsoft demonstrē arī tādas inovācijas kā projektu Oslo — lietotni, kas, iegaumējot un mācoties no lietotāja darbībām, piedāvā aktuālāko un svarīgāko informāciju katram individuālam lietotājam dažādās platformās, tostarp SharePoint, Exchange, Lync, Yammer un Office.

    Reklāma

    Konferences ietvaros Microsoft paziņo par inovācijām gan gala lietotājiem, gan programmētājiem, kas ietver jaunas programmu pielāgošanas iespējas un labāku integrāciju mākonī. Īpašs uzsvars tiek likts uz produktīvāku dokumentu koplietošanu un socializēšanās iespējām.

    Mūsdienās teju vairs nepastāv tādas programmas vai rīki, kurus mēs izmantotu tikai darba vai tikai personiskajām vajadzībām. Tāpat patērētāji ir kļuvuši aktīvi interneta vidē, kur dalās ar savu un uzklausa citu viedokļus. Pašlaik sociālos tīklus izmanto jau vairāk nekā pusotrs miljards cilvēku, kuru piemēram seko arī uzņēmumi — McKinsey veiktajā aptaujā 2011. gadā sociālās tehnoloģijas izmantoja 72 % uzņēmumu, no kuriem 90 % atzina, ka tādā veidā gūst labumu savam biznesam.

    Sociālie tīkli katru lietotāju padara savā ziņā par mediju, kas nozīmē, ka patērētāju viedoklis uzņēmumiem ir ieguvis vēl nebijušu nozīmi, jo īpaši, ņemot vērā, ka 44 % sociālo tīklu lietotāju pauž savu viedokli par precēm un pakalpojumiem un ieklausās citu viedoklī vairāk nekā reklāmās. Pašu patērētāju prasības pret uzņēmumiem sociālajā vidē ir ievērojami augušas — piektā daļa no tiem, kas pauž savu viedokli, gaida uzņēmuma atbildi jau stundas laikā. Tas viss uzņēmumiem ir liels izaicinājums uzlabot savus iekšējos saziņas procesus, lai spētu pietiekami efektīvi komunicēt ar klientiem un nezaudēt tos.

    Uzņēmumu un darba produktivitātes nākotni Microsoft redz Enterprise Social koncepcijā, kas paredz, ka darba videi un produktivitātes programmām ir jāmācās no sociālo tīklu pieredzes, kas pēdējo gadu laikā ir mainījuši cilvēku saziņu visā pasaulē, ļaujot ērti savstarpēji komunicēt, ātri reaģēt uz ziņām un efektīvāk atrast katram interesējošu informāciju. “Uzņēmumiem ir jāveicina sava iekšējā komunikācija,” pārliecināts ir Andrejs Juščenko, Microsoft Office biznesa grupas vadītājs Baltijā. “Mūsdienu pasaulē informācijas apmaiņa un saziņas iespējas spēlē milzīgu lomu — nespējot ātri un precīzi dalīties ar informāciju, tā kļūst bezvērtīga, jo negūst pielietojumu. Tieši no tā ir atkarīga produktivitāte. Tomēr vairums uzņēmumu pašlaik neprot izmantot komunikācijas iespēju potenciālu, lai veiksmīgāk konkurētu un sasniegtu biznesa mērķus. Jaunievedumi Microsoft darba programmatūrā veicinās darbinieku produktivitāti, ievērojami uzlabojot saziņas plūsmu mūsu darba vidē, piemēram, Office programmās, kas mūsdienās ir vienlīdz nozīmīgi kā starptautiskiem, tā vietēja līmeņa uzņēmumiem.”

    Kā vienu no veiksmīgākajiem saziņas tīklu izmantotājiem darba procesos var minēt vadošo piena pārstrādes uzņēmumu Latvijā Food Union, kas apvieno AS Rīgas piena kombināts un AS Valmieras piens. “Yammer kā iekšējās saziņas rīku Food Union izmanto jau gandrīz divus gadus,” stāsta Romāns Nenčins, Food Union IT direktors. “Ar pārliecību varam teikt, ka Yammer ir ļoti svarīgs elements atvērtas un efektīvas informatīvās telpas nodrošināšanā uzņēmumā. Jebkurš no mūsu darbiniekiem var būt lietas kursā par citu darbinieku, pat departamentu darbu, neatkarīgi no tā strukturālās vai ģeogrāfiskās atrašanās vietas. Pēc ilgākas Yammer izmantošanas, rīks kalpo par sava veida informācijas arhīvu ar iespēju veikt retrospektīvu analīzi.”

    Lai padarītu Office vidi piemērotāku savstarpējai saziņai, Microsoft visā Office 365 produktivitātes programmu klāstā integrēs informācijas apmaiņas iespējas, kas līdzināsies sociālo tīklu lietošanas pieredzei. Lai vēl vairāk veicinātu efektīvu informācijas apmaiņu situācijās, kad ar vienu projektu vai dokumentu strādā vairāki cilvēki, kas nereti mēdz būt no dažādām organizācijām, Microsoft ir radījis universālu, uz lietotāju centrētu funkcionalitāti ar nosaukumu Groups, kas ļaus lietotājiem koncentrēties uz darba uzdevumu un neuztraukties par darba biedru izmantoto tehnoloģiju savietojamību. Funkcionalitāte Groups integrēs dažādu programmu un lietotāju radīto saturu vienā, ērti pārskatāmā vidē, kas palīdzēs labāk sinhronizēt darbus.

    Sharepoint 2014 konferencē Microsoft nāks klajā arī ar vairākiem jaunievedumiem programmētājiem. Viens no svarīgākajiem jaunumiem ir programmu rīki mobilo lietotņu izstrādei, kas ļaus veidot pielāgotas produktivitātes programmas, kas balstītas uz Office 365 tehnoloģijām. Tāpat veikti ievērojami uzlabojumi PowerPoint, Outlook un citu programmu API (Application Programming Interface), kas programmētājiem palīdzēs izstrādāt labākus pielāgotos risinājumus uzņēmumu vajadzībām. Programmu izstrādātājiem tie ir nozīmīgi jaunumi, kas paver iespējas izstrādāt risinājumus platformai, kuras lietotāju skaits pārsniedz vienu miljardu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma