Web Analytics
More
    Reklāma

    Jauna informācija par WP 8.1 balss palīga Cortana funkcionalitāti (video)

    Jaunākie raksti

    Jau pietiekami daudz informācijas ir bijis par gaidāmo mobilo operētājsistēmu Windows Phone 8.1, kā arī par balss palīgu Cortana, kurš būs līdzīgs iOS Siri un Google Now. Tagad ar Cortana pamatīgāk iepazinušies portāla The Verge cilvēki, un pastāstījuši, kā šis palīgs funkcionē.

    Balss palīgs Cortana nomainīs operētājsistēmā Windows Phone 8.1, Bing balss meklēšanas funkciju. Nosaukts šis balss asistents ir populārās spēlēs Halo personāža, mākslīgā intelekta vārdā. Taču telefonā tā būs tikai animēta ikona, nevis reāls tēls. Līdzīgi kā gadījumā ar Siri, arī Cortana ikona būs dinamiska, un ar animāciju meklēšanas datu apstrādes brīdī.

    Reklāma

    Telefonā Cortana būs tikai animēta ikona, nevis reāls tēls
    Telefonā Cortana būs tikai animēta ikona, nevis reāls tēls

    Līdzīgi arī kā Siri, jaunais WP 8.1 balss palīgs viedtālruņa lietotāju uzrunās vārdā vai arī lietotāja izvēlētā pseidonīmā. Lietotājs pats varēs izvēlēties. Vēl arī Cortana saglabās informāciju un datus atsevišķā sistēmas pielikumā Notebook, kuru izmantos lai personalizētu atbildes uz meklēšanas pieprasījumiem.

    Dati par lietotāju arvien lielākā un lielākā apjomā (tikai ar lietotāja atļauju) tiks uzglabāti sistēmas aplikācijā Notebook
    Dati par lietotāju arvien lielākā un lielākā apjomā (tikai ar lietotāja atļauju) tiks uzglabāti sistēmas aplikācijā Notebook

    Notebook ļaus Cortana piekļūt tādai informācijai kā atrašanās vieta, personīgie dati, paradumi, atgādinājumi un kalendāra dati. Cortana varēs sekot arī lietotāja gaidāmajiem lidojumiem, atgādināt par tiem, tāpat arī informēt par neizlasītām e-pasta vēstulēm, un tajās ietvertajiem notikumiem. Būs kas ļoti līdzīgs Google Now. Dati par lietotāju arvien lielākā un lielākā apjomā (tikai ar lietotāja atļauju) tiks uzglabāti aplikācijā Notebook.

    Strādās Cortana ar tādu servisu kā Bing, Foursquare un citu datus, un piedāvās arī kontekstuālo meklēšanu. Ļoti iespējams, ka vārds Cortana fināla versijā tiks aizstāts ar kādu citu. Gaidāms, ka Cortana pirmo reizi tiks parādīta konferences Build 2014 ietvaros aprīlī, un tad arī izstrādātāji varēs tai piekļūt visā pilnībā.

    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=wkgJwGzsn3Y]

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma