Web Analytics
More
    Reklāma

    Google un Samsung nobijušies, un vēlas traucēt Microsoft un Nokia apvienošanos

    Jaunākie raksti

    Kā ziņo aģentūra Bloomberg, tad kompānijas Google, Samsung un bariņš elektronikas ražotāju no Ķīnas uztraukušies par faktu, ka Microsoft iegādājas Nokia mobilo tālruņu ražotnes. Viņi arī iesnieguši prasību Ķīnas tiesā, kurā prasa apstādināt šo darījumu.

    Kā uzskata analītiķi, tad Google, Samsung, kā arī ķīniešu ražotāji ZTE, Huawei, u.c., ir satraukušies par to, ka šī darījuma rezultātā viņiem nāksies maksāt krietni vairāk par tām tehnoloģijām, kuru patenti pieder Nokia. Un jāmaksā būs kompānijai Microsoft, kura darījuma rezultātā uz zināmu laiku iegūs Nokia patentu paketi.

    Reklāma

    Agrāk gan ne Eiropas savienības, ne ASV ne arī citu valstu regulatoriem jautājumi vai pretenzijas par Microsoft un Nokia darījumu neradās. Tādas ir tikai Ķīnas tirdzniecības ministrijai. Visticamāk tas ir tāpēc, ka Ķīnā ir daudz un dažādi elektronikas ražotāji, kuri ražo visu iespējamo, bet nemaksā par patentiem pilnīgi neko un nevienam.

    Jokaini tikai šajā gadījumā izskatās tieši Samsung, Huawei un ZTE dalība šajā pasākumā, jo viņi ir Windows Phone ierīču ražotāji, un šādas pretenzijas var pamatīgi sabojāt attiecības ar Microsoft.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    04.03.2014 17:32

    Tā vietā lai līstu citu uzņēmumu darīšanās, labāk izveidotu likumprojektu par to, lai patentu būšana tiktu likvidēta kā tāda.

    Reklāma